Şimdi Ara

Xigmatek ve Xilence fan alacaklar !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatan bilgisayardan iki adet 14mm bir adette 12mm xigmatek marka fan siparişi verdim. 12mm olanlarda 20 dba 14mm olanlarda 16 dba yazıyor. Fanlar bügün geldi yanlız büyük hayal kırıklıgına ugradım. Fanları önce normal devirlerinde calıstırdım hepsinden calısırken garip bir cızırtı seklinde ses geliyor hani kablo fana sürter ya ona benziyor. Devirlerini kıstım fan kontrolcüyle ses azaldı ama yinede var. Fanları kasaya taktım yanlız eski fanlarımdan daha sesli oldu kasa Fanı almayı düşünen arkadaslar olur belki benim düşüncerim bu sekilde...

Fanların linkleri..

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1453-xlf-serisi-140mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42539

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541

Yine vatandan Xilence marka 12mm kırmızı ledli fan aldım onlarda da cızırtı seklinde motor sesi var. Xigmatek biraz daha sessizler..

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 8 Nisan 2010; 15:17:50 >

• Ruhsuz__ kardeş sen anladığım kadarıyla pc sesinden muzdaripsin ve bir haylide fan tecrüben var senin bilginden istifade etmek istiyorum. bana 120mmm düşük sesli ama cfm si yüksek fan önerebilirmisin...
  • ben daha önce silverston ve titan fan almışım psudan gelen sesi sstone fan ile kesmeyi düşünüyorum haftasonu takacam. eğer sesi kesmesse daha sessiz bir fan alacam. diğer topikte bazı arklar apaçi fan önerdiler. bu fanı kullananlardan da yorum bekliyorum...
    http://www.hepsiburada.com/akasa-apache-12-s-flow-ultra-sessiz-kasa-fani-akfn057/ProductDetails.aspx?productId=bd999343&categoryId=1125
    bu fandan bahsediyorum..
  • guzel fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 3 Nisan 2010; 19:01:49 >
  • @mahemir

Simdiye kadar tam anlamıyla aradıgımı bulamadım sırada noctua lar var herkes memnun bakalım ben begenecekmiyim silverstone larda güzel fanlardır bakalım sizinde yorumunuzu bekliyoruz fan geldikten sonra...

Bu arada xigmatek lerden birini psu ya bagladım güç çok az geldi fana dönmedi bile sadece ledleri biraz yandı..
  • aynı fanı bende aldım kullanmaktayım ve hiç sorun yaşamadım size sorunlu ürün denk gelmiş olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri_3535

aynı fanı bende aldım kullanmaktayım ve hiç sorun yaşamadım size sorunlu ürün denk gelmiş olmasın ?

3 tane fandamı sorunlu, üç fanın hepsinin sorunlu olma ihtimali nedir acaba
  • bendede var bu fandan bendede böyle bi sorun yok kargoyla gelirken bişeyler olmuş olmasın ?
  • Kargo da gayet güzel paketlenmiştiler ezilme büzülme bişeyde yoktu, sizden ricam bütün calısan fanları durdurup (hatta hdd yide) o sekilde bi bakarmısınız sesine, Sürtme tarzında bi ses varmı diye. Bİrde baska marka fan varsa ona bakarsınız. Su an fanlar kasada montajlı yanlız hiç içime sinmediler fırsatım oldugu bir vakit hepsini birden baska bir modeller degiştirecegim...
  • noctua nın 14 lukleri oneririm çıt ses yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

noctua nın 14 lukleri oneririm çıt ses yok

hocam nerde o 14 lük fanlar link verirmisin..

@ruhsuz ben hafta sonu denicem sstone yi en geç pazartesi yorum yazarım..
  • Bugun fanları biraz daha incledim. 12mm olan sürtünme sesine benzeyen sesi en az cıkaran. 14 lüklerden biri o sesi çok fazla yapıyor ve fanlara baktıgımda düz dönmediklerini görüyorum yalparıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Bugun fanları biraz daha incledim. 12mm olan sürtünme sesine benzeyen sesi en az cıkaran. 14 lüklerden biri o sesi çok fazla yapıyor ve fanlara baktıgımda düz dönmediklerini görüyorum yalparıyorlar..

yalpaliyorsa arızalı urun gonderilmis.
  • kardeş ben Armor+ a 5 tane 14lük 2 tane 12lik taktım, benim fanlarda da çıt ses yok, yani o kadar çok fan kullandım, fakat onlar kadar sessizi yok, 14 santimliğe rakip olacak fan (yani o kadar cfm hava üfleyip o kadar sessiz olması bakımında) bir tek cooler master r4 var vatanda var: http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-r4-l4s-10ab-gp-r4-l4s-10ab-gp-140mm-led-silent-fan---mavi/productdetails.aspx?I_ID=38021
    hatta bu fanlar yoktu, vatana ben getirttim 5 tane, fakat araştırdım ki Xigmatekler daha iyiymiş ve de pişman olmadım. fakat dediğin gibi o apache fan da fena değil fakat fiyatı xigmatekin 2 katı ve rengi (benim şahsi fikrim) beş para etmez, ben bayadır fan araştırıyorum Xigmatek kadar renkleri tatlı bir fan daha görmedim üstüne üstlük perfomansı (cfm/db) da cabası

dediklerinde kendi çağında haklı olabilirsin, fakat gerçekten diğer fanlar bu fanlardan çok daha fazla ses yapıyor, hatta bak bir site var gerçekten test yapmışlar 140mm fanlar için: http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=29848

siteye bakarsan yukarıda linkini verdiğim, xigmatek xf-1453 (vatandaki 140mm fan) in rakibi yok resmen, 106m^3 hava üfleyip 12voltda 1100rpm sadece 20.5 db ses yapıyor, diğer rakipleri hem daha sesli, sessiz olanlar ise cfm olarak yanına bile yaklaşamıyor, fiyatlarının yüksekliği cabası, yani buradan xigmatek alacaklara sesleniyorum, ben aldım ve gayet memnunum, herkese tavsiye ediyorum

• @vidocq26

Verdiginiz siteyi fanları almadan önce incelemiştim zaten sipariş vermemde de önemli rol oynadı. Dedigim gibi fanların cıkardıgı ses sürtme sesi gibi insanın beynine işleyen bir ses..
  • EVET arkadaşlar güç kaynağı fanını değiştirdim.
    bende, dediğim gibi sstone ve titan fan vardı. güç kaynağı fanı sesli 2200 rpmde idi. sstone fanı önce taktım, fakat dönmedi malesef, demekki amper yetersiz sonra titan fanı taktım oda dönmedi. eyvah ne yapacam derken bende yedekte duran thermeltake 12 lik fan imdadıma yetişti. baktım o 0.3 amper hemen taktım ve mutlu son, sessiz bir güç kaynağım oldu.900-1300 rpm arası dönüyor. ve ses yok.
    size bir uyarı. kesinlikle güç kaynağının fanının amperi ne ise yeni fanında o olmalı, bunu bende öğrenmiş oldum.
    sstone yi işlemci ye, titanı da egsoz fanı olarak taktım. ve bayağı bir sessiz pcm oldu. darısı sizin başınıza..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E707505F2 -- 21 Mart 2010; 17:35:08 >

• bir de bazı arkadaşlar titan fanı sesli demişler ama kesinlikle ses yok zaten 800 rpm ne ses olacakki onda, tavsiye ederim.
    silverstone fanda ise 10-20cm den hafif bir uğultu var ama 1 m den kesinlikle ses yok bunu da belirtmiş olayım...
  • Bendeki xigmatek lerin birini psu ya bagladım kablolarını kesip döndürmedi. Bende kablosunu psu dan dısarı cıkarıp fan kontrolcüye bagladım...
  • ruhsuz hocam son durum nedir
    fan larda ses varmı?
    bende fan sesi kalmadı ama hafif bir uğultu var hard disten dir diyorum. anlamaya çalışıyorum..
  • Noctua nın 14mm lik fanını aldım oda sesli geldi bana sorun bende anlasılan daha takmıyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.