Şimdi Ara

Xigmatek XAF Serisi Yeni Fanları Testte [OneTreeHill İncelemesi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: murettep

hocam inceleme çok başarılı elinize sağlık.Benim merak ettiğim bir şey var 12cm lik modellerde şu ikisi arasında yazan değerlere göre performans farkı var.Bu da sanırım 1800 devir bir modeli elinize geçerse inceleyebilir misiniz bunu da?
    http://www.xigmatek.com/product.php?productid=150&type=specification

Testteki fandan 300 RPM daha hızlı ama pwm.Full devirde kullanırsanız daha sesli olacaktır fakat hava akımı ve diğer teknik değerler daha da artacaktır doğal olarak.Performans önemli ses önemsizse onu alabilirsiniz ama aradaki ses farkına değecek bir performans getirisi olmaz.

@Dunn

Fanların videosunu diyorsan ekli zaten.Dns yoksa gözükmeyebilir yasaklı olduğu için.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Emek harcanmış bir konu :) Bahçe sulama sistemini anımsattı.

Vakit lazım / para lazım en başında merak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibraxi

Emek harcanmış bir konu :) Bahçe sulama sistemini anımsattı.

Vakit lazım / para lazım en başında merak :)

Bahçedeki damla sulama parçalarından almıştım ama akıtmaya başladı sonradan. Onun yerine normal rakora geçtim ama o da pahalıya patladı bağlantı noktası çok olunca
  • Üstad çok güzel inceleme olmuş.Bu kadar sağlam incelemek çok emek ister eline sağlık.Xigmatek markasının kasaları da çok başarılı ve şık bu fanı da forumda modifikasyon da kullananları gördüm çok şık duruyor fiyatıda çok makul bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende XAF 1255 yani 4 pinli halini kasanın ön panelinde kullanıyordum.Red Scorpion üzerindeki fan eskiyip ses çıkarmaya başlayınca yer değiştireyim dedim.Üzerinden 3-4 ay geçti.İnsanı sinir eden bir ses çıkarmaya başladı.Heralde baş aşağı baktığı için oldu.Bu da içindeki bilye kalitesinden falan olsa gerek.O yüzden işlemci için almanızı kesinlikle önermem.Kasa için iyi olabilir ona lafım yok lakin göbeğindeki parçaların çok da kaliteli olduğu söylenemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

Bende XAF 1255 yani 4 pinli halini kasanın ön panelinde kullanıyordum.Red Scorpion üzerindeki fan eskiyip ses çıkarmaya başlayınca yer değiştireyim dedim.Üzerinden 3-4 ay geçti.İnsanı sinir eden bir ses çıkarmaya başladı.Heralde baş aşağı baktığı için oldu.Bu da içindeki bilye kalitesinden falan olsa gerek.O yüzden işlemci için almanızı kesinlikle önermem.Kasa için iyi olabilir ona lafım yok lakin göbeğindeki parçaların çok da kaliteli olduğu söylenemez

Bahsettiğiniz sorun sleeve fanlarda oluyor fakat fanın yatay yönde çalışması lazım. Yani tepeye egzoz olarak filan taktığınızda. Zaten o sesi de sürekli yapar, üç dört ay sonra başlaması normal bir şey değil. Ondan garantiye vermenizde fayda var. Birde fanı kasa dışında çıkartıp çalıştırın ve sağa sola filan yatırın bakalım ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Bende XAF 1255 yani 4 pinli halini kasanın ön panelinde kullanıyordum.Red Scorpion üzerindeki fan eskiyip ses çıkarmaya başlayınca yer değiştireyim dedim.Üzerinden 3-4 ay geçti.İnsanı sinir eden bir ses çıkarmaya başladı.Heralde baş aşağı baktığı için oldu.Bu da içindeki bilye kalitesinden falan olsa gerek.O yüzden işlemci için almanızı kesinlikle önermem.Kasa için iyi olabilir ona lafım yok lakin göbeğindeki parçaların çok da kaliteli olduğu söylenemez

Bahsettiğiniz sorun sleeve fanlarda oluyor fakat fanın yatay yönde çalışması lazım. Yani tepeye egzoz olarak filan taktığınızda. Zaten o sesi de sürekli yapar, üç dört ay sonra başlaması normal bir şey değil. Ondan garantiye vermenizde fayda var. Birde fanı kasa dışında çıkartıp çalıştırın ve sağa sola filan yatırın bakalım ne olacak.

Onu denedim abi.Fanı çıkarmak yerine kasayı tutup önden havaya 30 derece kadar kaldırınca ses kesilmeye başlıyor..Fan dik durmak istiyor vesselam.Böyle bi sorunu noctua da falan yaşar mıyız ki acep ? Kafamı bozmuyor değil bu durum.Garantilik de durum var mı bilmiyorum abi alalı oldu çünkü :/ Fan dan yana sıkıntım olacağını düşünmemiştim hiç.Hatta şu an ses çıkarmıyor neden çıkarmıyor benim kasanın yan kapağı açıktı kapattım.Bilmiyorum şu an kasa kapağı açık halinden hızlı mı çalışıyor yavaş mı ama belli bir rpm den sonra sıkıntı yapıyor.cik cik cik ses geliyor evde civciv besliyoruz sanki

• Güzel inceleme teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Fanlarin king i sin sen kardesim bide senden bi ricam olucak olurda eline gecerse Enermax T.B.VEGAS fan incelemesi yaparsan sevinirim emeğe saysi süper inceleme olmuş!...

Xigmatek XAF Serisi Yeni Fanları Testte [OneTreeHill İncelemesi]

• Abi benim kafam karıştı bir şeyden ötürü..Şöyle ki ;

Biz işlemci soğutmak için kullanılacak fanlarda statik basınca bakıyoruz;

RPM'den daha önemli diyoruz;

XAF1256'dan 3 kat daha fazla basınç yaratan fakat 200 FPM düşük olan SP120 Quiet Edition nasıl oluyorda XAF1256 dan daha az soğutuyor;

O zaman her türlü FPM>SP olmuyor mu ? Bende XAF1255 var.parça kalitesi ve sesinden ötürü daha iyi bir şey alayım diyordum.SP120 quiet iyi olur diye sevinirken daha kötü çıkması moralimi bozdu açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Ocak 2015; 1:00:40 >

• quote:

Abi benim kafam karıştı bir şeyden ötürü..Şöyle ki ;

Biz işlemci soğutmak için kullanılacak fanlarda statik basınca bakıyoruz;

RPM'den daha önemli diyoruz;

XAF1256'dan 3 kat daha fazla basınç yaratan fakat 200 FPM düşük olan SP120 Quiet Edition nasıl oluyorda XAF1256 dan daha az soğutuyor;

O zaman her türlü FPM>SP olmuyor mu ? Bende XAF1255 var.parça kalitesi ve sesinden ötürü daha iyi bir şey alayım diyordum.SP120 quiet iyi olur diye sevinirken daha kötü çıkması moralimi bozdu açıkcası.

Bu testimde fan basıncı sonuçlarına %100 güvenemiyorum malesef. Kendi içinde tutarlı fakat karşılaştırma için net sonuç veremeyebilir. Ama diğer sonuçlar için kefilim. Testlere bakarsan zaten SP ile XAF arasında 200 RPM fark var.

Basınç testi filan çok zor bir olay. Ben piyasada alınabilecek en hassas aleti aldım fakat bu iş için yapılmış alet aşağıda ve fiyatı da iyi sıfır bir araba parası filandır. Onun için ses, hava akımı, radyatör ve heatsink üzerindeki performans sonuçlarını kriter almak daha doğru olur.

Son olarak test ekipmanlarında değişiklik yaptım. Noctua, NoiseBlocker mühendisleriyle ilgili konuşup 54X54 CM yeni bir kutu yaptırıyorum. Yine ufak bazı ekipmanlarda güncelleme olacak.
    http://www.amazon.com/CEM-DT-8880-Anemometer-Velocity-Interface/dp/B008SOD26Y

• Hmm.Anladım abi.Vallaha buradaki karşılaştırmayı gördüm.SP120 almaktan vazgeçtim.Redscorpion+2 kuruşluk overclock potansiyeli olan sistem için o parayı vermek işime gelmedi açıkcası.2 tane xaf fiyatına 1 sp120 alınıyor.Yalnız bugün vatana gidip 2 tane XOF fan aldım abi.13 liraya mı ne geldi vade farkıyla.Onlarıda test edersen güzel olur bence hakkaten çok sessizler ve performansları kutu arkasında yazana göre çok iyi görünüyor.Eğer dayanamazsam bir sp120 quite yine alacam görünüyor.Aslında merak ettiğim bir nokta daha var.Şu an ets2 açık arka planda işlemci 31 derece görünüyor.1363 rpmde de xaf çalışıyor.Sp120 quite yerine performans serisi alsam 1400 RPM deki db değerleri kaç olur onu bir öğrenmek lazım :D Düşük değerlerdeyse performans serisi ilerisi için güzel yatırım olur heralde.

edit:54x54 kutu içine alıp mı yapılacak testler artık.baya baya test merkezi gibi bir şey kuruyorsun abi :D neden 55x55 değil onu sorası geliyor insanın :D mühendislere danıştığın kısım malzeme falan için mi ? yoksa gereken hesaplamaları yapmaları için mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Ocak 2015; 22:30:37 >

• quote:

Hmm.Anladım abi.Vallaha buradaki karşılaştırmayı gördüm.SP120 almaktan vazgeçtim.Redscorpion+2 kuruşluk overclock potansiyeli olan sistem için o parayı vermek işime gelmedi açıkcası.2 tane xaf fiyatına 1 sp120 alınıyor.Yalnız bugün vatana gidip 2 tane XOF fan aldım abi.13 liraya mı ne geldi vade farkıyla.Onlarıda test edersen güzel olur bence hakkaten çok sessizler ve performansları kutu arkasında yazana göre çok iyi görünüyor.Eğer dayanamazsam bir sp120 quite yine alacam görünüyor.Aslında merak ettiğim bir nokta daha var.Şu an ets2 açık arka planda işlemci 31 derece görünüyor.1363 rpmde de xaf çalışıyor.Sp120 quite yerine performans serisi alsam 1400 RPM deki db değerleri kaç olur onu bir öğrenmek lazım :D Düşük değerlerdeyse performans serisi ilerisi için güzel yatırım olur heralde.

edit:54x54 kutu içine alıp mı yapılacak testler artık.baya baya test merkezi gibi bir şey kuruyorsun abi :D neden 55x55 değil onu sorası geliyor insanın :D mühendislere danıştığın kısım malzeme falan için mi ? yoksa gereken hesaplamaları yapmaları için mi ?

Detaylı incelemesini yapmadım fakat Xigmatek Nebula ve Aquila incelemesinde üstün körü değinmiştim. İncelemede video suna filan ulaşabilirsin. Benim ses olarak hoşuma gitmişti. Kasa fanı olarak kullanılabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_96878410/tm.htm

Böyle bir şey olacak kutu. İçinde de bazı düzenlemeler olacak. Onları söylemeyim.

• Gözünden kaçtığını düşünmem hataydı tabi :D Neyse reyiz sistemini kurunca yeni testlerini bir heves bekliyorum bakalım nasıl olacak.Hayırlı akşamlar.Tekrar incelemeler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Ocak 2015; 23:17:44 >
  • enermax magma fanım ne olduysa takır tukur sesler çıkarmaya başladı, 4 5 yıllık fan sanırım gidiyor artık. e doğal olarak yeni fan arayışına girdim. ne dersiniz arkadaşlar xaf 120mm alınır mı bütçe 50 civarı. amazondan 2li corsair af120 mi alsam. bilemiyorum.

dipnot: test sonuçlarının tam anlamıyla nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyorum. fanımı kasa fanı olarak kullanacağım

http://www.amazon.com/Corsair-AF120-Quiet-High-Airflow/dp/B00F6S0XJO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1453069781&sr=8-1&keywords=af120

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 18 Ocak 2016; 0:30:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

enermax magma fanım ne olduysa takır tukur sesler çıkarmaya başladı, 4 5 yıllık fan sanırım gidiyor artık. e doğal olarak yeni fan arayışına girdim. ne dersiniz arkadaşlar xaf 120mm alınır mı bütçe 50 civarı. amazondan 2li corsair af120 mi alsam. bilemiyorum.

dipnot: test sonuçlarının tam anlamıyla nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyorum. fanımı kasa fanı olarak kullanacağım

http://www.amazon.com/Corsair-AF120-Quiet-High-Airflow/dp/B00F6S0XJO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1453069781&sr=8-1&keywords=af120

Kasa fanı olarak kullanılacaksa AF serisi daha mantıklı olur. XAF'lar biraz daha sesli.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Kasa fanı olacak hocam, quiet Edition mu mantıklı performance mi ya da egzoz olarak kullan dediğiniz var mı hiç. Af120 quiet cfm bakımından çok düşük kalıyor izlenimi verdi bana açıkçası

Elimdeki fan bu
    http://m.newegg.com/Product/index?itemnumber=N82E16835214001

Ve sesi çok iyiydi duymuyordum hemen hemen traktör olmadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 18 Ocak 2016; 17:29:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

Kasa fanı olacak hocam, quiet Edition mu mantıklı performance mi ya da egzoz olarak kullan dediğiniz var mı hiç

Ben olsaydım PE versiyonunu alıp sesli gelirse devrinin düşürerek kullanırdım. Ama sizin için ses her şeyden önemliyse QE alın.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıkıntı değil ses zaten yeterince ses var kasada, bu fanların devrini değiştirmek kısmı sıkıntılı hocam biraz 3 pin slotları doldu anakartta aslında pwm destekli bir alet almak lazım bunun için. QE CFM değeri da sıkıntı gibi performance alayım ben en iyisi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.