Şimdi Ara

XMP İLE EKRAN KARARIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biostan xmp yi kapatıp manuel olarak CPU IO Voltage'yi 1.15v yapıp ramleri manuel olarak 3000mhz yap saveleyip biostan çıkıp bilgisayarı başlat sorun çözülmüş olursa tekrar biosa girip xmp yi açabilirsin cpu ıo voltage 1.15 de kaldığı sürece sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 26 Nisan 2016; 12:35:40 >
  • İşlemciyi oc yapınca aynı şekilde ramlerinde oc olduğunu ilk defa duyuyorum. 6600k cpu yu 4.2 de çalıştırıyorum ama ram hızım xmp açık halde 3000mhz de sabit. Demek istediğim cpu ya oc yapmak ile ramleri oc yapmak birbirinden ayrı şeyler. Aynı şekilde ekran kartının gpu su na yapılan oc ile ramlere yapılan oc de birbirinden bağımsızdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

İşlemciyi oc yapınca aynı şekilde ramlerinde oc olduğunu ilk defa duyuyorum. 6600k cpu yu 4.2 de çalıştırıyorum ama ram hızım xmp açık halde 3000mhz de sabit. Demek istediğim cpu ya oc yapmak ile ramleri oc yapmak birbirinden ayrı şeyler. Aynı şekilde ekran kartının gpu su na yapılan oc ile ramlere yapılan oc de birbirinden bağımsızdır.

Usta tam olarak değil Mhz artışı oluyor o yüzden yuksek o.c çekince ram Mhz hızini düşük tutarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynep_bulut

ozaman boşa almışım 3000 mhz bir ram almadan önce neden her yer işte xmp özelliği var istersen 3000 mhz yaparsın ahamlı şahamlı anlatıyor gittik aldık boşa ozaman şuan ben ekran kartı kullanmıyorum bir kaç gün sonra r9 390 alıcam ozaman da düzelmicekm mi

ramlar kingston hyperx savege 16 gb 3000 mhz

yalnız merak ettiğim insanlar bu sistemi toplayım xmp yi devreye sokuyorlar sıkıntı yok neden bende böyle bir sorun

Bende i3 6100 var anakartımda gigabyte z170 hd3p ramleri 3000mhzye çıkarıyorum sorun olmuyor. Hatta 4000seviyesine çıkardım sorun olmadı ama tedirgin oldum yine 3000e düşürdüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki kaç voltta çalışıyor söyleyebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynep_bulut

peki kaç voltta çalışıyor söyleyebilirmisiniz

Hocam ben 2666 mhz kullanıyorum xmp 1 ve 2 seçenekleri mevcut 1,35v otomatik xmp dışında bir şey ayarlamadım senin 3000'de aynıdır herhalde.
  • Merhaba bende de aynı durum var 2400 ile çalıştırıyor, xmp on yapıp 3200e çıkartınca ekranda titreme ve kapanma oluyor. İşlemci ve anakart destekliyor, neden böyle olduğu hakkında bilgisi olan var mı?
  • 2 tane ram çıkarıp denedim sonra xmp 2 ile görüntü gelmemeye başadı bios güncelledim cmos sildim yine işe yaramadı nasıl iş bu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.