|
XMP Profili ve Mavi Ekran
-
-
Bu arada voltaj değeri XMP kapalıyken 1.20. XMP Açıkken 1.35. -
Konunu okumadan yorum yazıyorum mobildeyim
Ramlarin corsair mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
:D Corsair hocam.quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
Konunu okumadan yorum yazıyorum mobildeyim
Ramlarin corsair mi? -
Iade etme şansin varsa et çünkü xmp profili bozuk dostum yada kendin dram calculatorden sifirdan yaz xmp profili
O kadar bilgim yok maalesef. İade etme şansım yok. Parçaları alalı 6 ay oluyor. Keşke ilk test ettiğim zaman iyice baksaydım. Garanti işine bakayım bir. Teşekkür ederim yorumun için.quote:
Iade etme şansin varsa et çünkü xmp profili bozuk dostum yada kendin dram calculatorden sifirdan yaz xmp profili -
programda yazan şeyleri biostan teker teker yazıcaksın çok kolay bakarak yapacaksın zaten sonra save and exit -
XMP profilini manuel mi yazayım yani ?quote:
programda yazan şeyleri biostan teker teker yazıcaksın çok kolay bakarak yapacaksın zaten sonra save and exit -
-
bendede corsair ram var videodaki gibi yapıyım dedim biosda bişey değiştiremiyorum msi b350 tomahawk biosunda ram ayarları otoda üstüne tıklayınca tepki vermiyor bişeyi açmak gerek saırım oc modunu expert yasptım ama aynı varmı çözüm bilen
edit ; ram calculator ile bişeyler yaptım açılmadı bazı ayarları düzenlemek kafa karıştırıyor biosu bi önceki sürüme alıp değiştirdim şimdilik3066mhzde kullanmaya devam :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devulations -- 14 Mayıs 2020; 21:13:39 > -
-
kardeşim sorununu tespit ettiğimiz için sevindim
calculate SAFE yazan bölümden kendine göre birşeyler yap uygula sorunun kalmayacaktır orta halli bir ayar yapsanda olur amaç rahat kullan sonra overlocklarsın
zaten büyük ihtimal probleminiz yazılımsal adamlar xmp yi hatalı yazmış düzeltirsen sorunun çözülecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 15 Mayıs 2020; 0:45:1 > -
Ben sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. 😜quote:
kardeşim sorununu tespit ettiğimiz için sevindim
calculate SAFE yazan bölümden kendine göre birşeyler yap uygula sorunun kalmayacaktır orta halli bir ayar yapsanda olur amaç rahat kullan sonra overlocklarsın
zaten büyük ihtimal probleminiz yazılımsal adamlar xmp yi hatalı yazmış düzeltirsen sorunun çözülecek
Hesaplayıcıdan o değerleri çıkarttım bıos a uyguladım fakat yeniden başlatırken 2 kere kapanıp açıldı. Marş almayan araba gibi. Bıos a baktığımda hız 2133 de duruyordu aynı.
Sonra farklı bir forumda araştırma sonucu bir yorum buldum.
X570 Aorus elite kullanıyor. Ram aynı.
Yaptığı işlem;
" XMP Profile 1 seç.
System memory multiplier 32.00 seç.
Dram Voltage 1.350v seç.
Advanced Memory Settings -> MemorySubtimings bölümünden sırayla,
16-18-18-18-36
tRC 56 - tRFC ise 500"
Bıos u sıfırladım ve bu ayarları yaptım. Memtest86 da test ettim. 1 saat sonunda 0 hata ile pass 2 ye geldi. Bu ayar ile stabil çalıştığını düşünüyorum ama yine uzun kullanım sonucu bakmak lazım.
Şimdi ben bu ayarda kullanırsan Ram e veya başka bir donanıma sorun çıkartır mı?
Trc XMP de 54. Trfc ise 312.(990 a kadar çıkıyor.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çok az bişeyde voltaj verebilirsin -
Böyle stabil çalışıyor gibi şuan. Sıkıntı çıkarsa ufak ufak voltaj artırarak test ederim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.quote:
çok az bişeyde voltaj verebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 15 Mayıs 2020; 16:48:57 >
valla 2 günde ram overlock öğretti hayat sana bravo -
Valla öyle oldu hocam.quote:
valla 2 günde ram overlock öğretti hayat sana bravo
Yalnız anlamadığım bir nokta var. Ram hesaplayıcı programında ki ayarları kabul etmiyor sistem. Rest atıp açılıyor pc. Bazen de Bıos otomatik sıfırlanıyor. O yüzden xmp açıkken o iki ayarı değiştirdim şuan sorun yok. Sanırım voltaj sorunu. O yüzden pek zorlamadım.
(Oda sıcaklığı 30-35 derece) İşlemciyi de 3.9 ghz de 1.2v da kullanıyorum. 1.2 de 4 ghz yemedi. O yönden de şansızım :D 30dk Dsik hariç aida64(Son hali ile de memtest86 testi yaptım, 0 hata) testi yaptım. Cpu Max 85 derece gördü. İki buçuk saat de GTA 5 açtım ultra ayarlarda. 45 80fps arası konuma göre değişmekle birlikte ortalama 60 fps aldım. Bir sorun oluşmazsa böyle bir süre kullanırım soğutucu alana kadar.
30 Dakikalık Aida64 testi.
Ram Bencmark
-
Up corsair ram aynı sorun b550 anakart
Sorun Genel bence Intel,AMD Corsair,X Ram ile alakalı degil...
Asus B450İ Strix,MSI B450 Tomahawk,MSI B460M-A Pro hepsinde sorun yasadım.
Kullandıgım Ram Neoforza 16GB 3600 CL19 Hynix Chipsetli Ram idi.Sadece Asus da DOHC de 3600 acılıyordu.O da tam stabil degildi.3200 Manuel kullanabiliyordum.
Digerlerinde 2133 ve 2400 acılıyordu 3600 Ram Tomahawk da XMP denerken sistemi tekrar acacam diye anam aglıyordu.HDD gitti.Markaya takılmayın Kingston da Hynix kullanıyor, Thermaltake de de Hynix var vs
Intel,AMD genel olarak Anakartların XMP Profillerinde sorun var.Buyuk kısmında sorun yasıyorsun.İlla ki ust duzey bilgin olması gerekiyor.Ya 1usmus Ram profillerini uygulayacaksın demene yanılma yapacaksın.Ya iste bilgin varsa XMP yi tekrar yazacaksın.Acılmayan sistemi de tekrar acmak icin tum kablolar vs ugrasacaksın.Bu arada HDD,SSD zarar gorurse de sineye cekeceksin.
Bir de Intel icin Tak Calıstır denir bir kısım tarafından kim icat ettiyse, Calısmıyor iste, daha B460 Boardda 2933 MHZ goremedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X