arkadaşlar xp 64 bit işletim sisteminde 4 gb ram ım var ama neden 2.5 gb görüyor . 32 bit kurduğum zaman da 2.49 gb görüyor .
yardım edecek kimse yokmu ardakaşlar
on board mı ekran kartımı kullanıyosun
chipset eski ise 32bit adresleme yapabiliyordur dolayısı ile 64bir işletim sistemi kursan bile sonuç değişmeyecektir
sen yine anakartının modelini yazarsan daha sağlıklı bilgi verilebilir
Anakart Özellikleri: Anakart Kimliği <DMI> Anakart Adı Hewlett-Packard HP G62 Notebook PC
Veri Yolu (FSB) Özellikleri: Yol Türü Intel QPI Gerçek Saat 133 MHz Etkin Saat 133 MHz QPI Saat [ TRIAL VERSION ]
Bellek Yolu Özellikleri: Yol Türü Dual DDR3 SDRAM Yol Genişliği 128 Bit DRAM:FSB oranı 16:4 Gerçek Saat 533 MHz (DDR) Etkin Saat 1067 MHz Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s
Çipset Yolu Özellikleri: Yol Türü Intel Direct Media Interface...........bu bilgiler yeterli mi acaba anakart için ?
donanım eski de değil
o zaman işletim sistemi değişecek neden hala XP de ısrarcısınız üstelik 64bit
yeniliklere açık olun
en azından windows 7 x64 kurulu olsun yada windows 8'i dene karar senin donanımını daha verimli kullanmak senin elinde
paylaşımlı ekran kartın varsa belli bir bölümünü ram dan çalıyordur birde işletim sistemide alabilir..
ama windows 7 64 bit kurduğumda bilgisayarım 3.86 gb ram kullanıyor .ekran kartıyla ilgili değil bence .başka ne tür sorunlardan olur ki arkadaşım
eğer win7 64bit kullandığında sistem özellikleri kısmında
4.00gb (kullanılabilir 3.86) yazıyorsa donaıma ayırmıştır 140mb kadar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme