Şimdi Ara

Xp Açılış Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; benim sistemim p4 3Ghz,512 ram,ata 100 80gb hdd,anakart gigabyte 8IP 1000MK,win xp pro tr SP2 kurulu ve bilgisayarımda birçok program var - benim problemim bilgisayarım 45 saniyede açılıyodu ve bu süre bana biraz uzun geldi bende internetten bulduğum xp speed adlı programı yükledim(bunun içerisinde birçok regedit ayarı var) , birde regediti düzenlemek için Reg Seeker adlı programı kullandım. windows/Prefetch klasörünü içindekileri sildim. sonuç olarak bilgisayarım şimdi 55 saniyede açılıyo! birde normalde bilgisayarım kaç saniyede açılması gerekiyo?
    Yardımlarınızı bekliyorum !!!

• 45 sn bile çok fazla senin donanımda belki bi sorun olabilir
    bende celeron1.1 var ve birsürü prog kurulu en fazla 30 sn
  • Selam

www.kitapgibi.com da bootvis adında bir program var onu indirip kurarsan ve forum içini araştırıp bootvisin nasıl kullanıldığına dair birsürü bilgi var uzun olmasın diye yazmadım . açılışın hızlanır. Artı aşağıdaki verdiğim çözümü denemeni tavsiye ederim. Başlat/ Çalıştır regedit yaz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters anahtarının altında EnablePrefetcher değerini 3 ten 5 e çıkar

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssayin72 -- 18 Nisan 2005, 16:58:33 >
  • ya bu regedit ayarı ne işe yarıyo
  • Erkna Kardeş
    Bu regedit ayarı bilgisayarın boot açılışını hızlandırır. Bende de çok işe yaramıştı açılışta xp de 9 kez sayarken 1,5 kez sayıp bilgisayarım öyle açılıyor.
  • ya şöle soruyum.. şimdi makinanın hızlanmasını sağlıyoda makinanın neyini engelleyip hızlandırıyo öleesomuş oluyum
  • ayrıca "run=>msconfig" teki başalngıç programlarından gerekli olmayanlari kaldırman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeroj

Merhaba arkadaşlar; benim sistemim p4 3Ghz,512 ram,ata 100 80gb hdd,anakart gigabyte 8IP 1000MK,win xp pro tr SP2 kurulu ve bilgisayarımda birçok program var - benim problemim bilgisayarım 45 saniyede açılıyodu ve bu süre bana biraz uzun geldi bende internetten bulduğum xp speed adlı programı yükledim(bunun içerisinde birçok regedit ayarı var) , birde regediti düzenlemek için Reg Seeker adlı programı kullandım. windows/Prefetch klasörünü içindekileri sildim. sonuç olarak bilgisayarım şimdi 55 saniyede açılıyo! birde normalde bilgisayarım kaç saniyede açılması gerekiyo?
    Yardımlarınızı bekliyorum !!!

XPSPEED ve REG SEEKER yanında REGISTRY OPTIMIZER2.0.5 İLE DISKEEPER kullanıyorum, özellikle Diskeeper adlı dosya birleştirme (Defrag) proğramını ve çok ciddi hazırlanmış olan aşağıdaki link'i herkese güvenle tavsiye ederim...Sizin kullandığınız XPSPEED bu sitenin ürünü.Ancak ram'inize uygun seçim yapmanız gerekiyor.Sisteminizde esaslı bir temizlik yaptıktan sonra belirttiğim defrag proğramı ile dosya birleştirmeyi deneyin,bundan da olumlu sonuç alamazsanız Antivirüs ve Spyware proğramları ile tarama yapman faydalı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.