Şimdi Ara

Xp Bilgisayarda Kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar bilgisayarımda 1*1=2 gb(667 mhz) ram varken vista 32 bit ve 64 bit gayet hızlı ve seriydi birden çok işlem yaptığımdada en ufak bi kasma görmedim.Oyunları daha rahat oynamak için xp kurdum bilgisayar gayet seri ve hızlıydı fkt 1 den fasla işlem yapınca hemen kasıyordu(Buna rağmen cpu ve bellek kullanımı düşüktü).Oyunları daha rahat oynamak için 2*2=4gb(800 mhz) yaptım rami.Vista 64 bir ve 32 bitte denedim yine gayet hızlı ve en ufak kasma yok.BUndan sonra Tekrar Xp kurunca xp 32 bit rami 3.50 gb görüyor(32 bit olduğu için max bunu destekliyor). Buna Rağmen sorunum ortadan kalkmadı bilgisayarda xp işletim sistemi daha seri olacağına 1-2 işlem yaptıktan sonra kasmaya başlıyor bunun sebebini ve çözümünü bir türlü bulamadım sizce sorun nedir?

Sistem Özllikleri:
    2*2=4gb(800Mhz) kingston ram
    120+250+160 Gb =530gb hdd
    PaliT nvidia 8500 Gt 1024 mb 128 bit ekran kartı
    Amd X2 5600 2.8(2.9) işlemci
    Abit NF-m2sv Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. xXxZzz -- 1 Ocak 2009; 22:01:18 >

• Kullandığım driverlar yada XP kurduktan sonra yüklediğin yazılımlar XP ile uyumlu mu ? Aklıma başka birşey gelmiyor zaten.
  • herşey uyumlu xp sürücüleri fln hatta hepsini tek tek güncelleştirdim.Denemediğim yöntem kalmadı sorunu bi türlü çözemiyom çok mantıksız bir durum Vistada need for speed carbon fifa 08 crysis (directx 10 da)2 tane msn oturumu ve winamp ta şarkı açtım bununla birlikte internette rahatça gezindim:D ( 2gb ram varken yapmıştım vistada kasacak mı diye denemek için yaptım ) bu sırada ramin %92 sini işlemcinin % 62 sini kullanıodu Ve yine kasma yok.Vistada buna rağmen kasmasken xp de kasınca insanı gıcık ediyor.
  • cevap verecek olan yok mu?
  • hocam bendede aynı sorun var nedense makınam xp de acayip kasıyor cpu ve bellek kullanımıda oldukca dusuk degerlerde

aklıma tek sey geliyor bilgisayar parçaları yeni oldukları için vista uyumlu uretiliyor kanıtındayım aklıma baska birsey gelmiyor benim arkadasımda bu yonden şikayetci makınalara vista kuruyorum sorun yok xp kuruyorum kasılıyor.Herhalde yeni cihazlar vistaya tam uyumlu oldugu için olusuyor bu sorun
  • xp hdd ye yüklendiğinden biraz yavaş kalmaktadır. programların açılış hızı vs daha düşüktür vistaya göre. tabi vista da ram 2gb vs ise.
  • amd işlemcilerde xp de tam olarak çift çekirdek kullanamıyormus diye birsey duydum ama ne kadar dogru bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Kapanma Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.