Şimdi Ara

XP'DE TEK TUŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xp de tek tuş ile pcyi kapatmanın bir yolunu bilen varmı?yardımlarınız için şimdiden tşk.

• çok basit dostum. yeni model klavyelerden birini kullanıyorsan klavye üzerindeki POWER OFF tuşuna basman yeterli. Değilse de pc nin açma kapama tuşuna birkez parmağını basıp çekersen bir kaç saniye içinde pc kapanacaktır. Kolay gelsin.
  • bilgisayarın kasasındaki dümeye basmak zararlı değilmi yaa?
  • 5 saniye basılı tutarsan çat diye pc kapanır, bu zararlı. ama sadece basıp çekersen yani basılı bekletmezsen problem değil.
  • benim demek istediğim sallıyorum mesela + tuşuna bastığında pc nin kapanması için ne yapmak gerek...
    wallcry arkadaşım senin dediğin yolu zaten bilioz.
    başka önerisi olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wallcry

5 saniye basılı tutarsan çat diye pc kapanır, bu zararlı. ama sadece basıp çekersen yani basılı bekletmezsen problem değil.

Birincisi açma/kapama düğmesine birkere basınca beklemeye alır..
    İkincisi tamamıyle kapatmak için 6 saniye basılı tutmak gerekir.

Bir proğram yazarak.. "+" tuşuna bilgisayarı kapatması için bir değer atayabilirsin..
  • tek tuşla değil ama üç tuş kombinasyonuyla olur..şöyle ki önce bir shut down kapanma kısayolu oluşturursun..sonrada bu kısayola sağ tıklayıp özellikler diyerek kısayol tuşu yazan yere bir harf atarsın..örneğin (j) böylece ctrl+alt+j tuş kombinasyonuna basarak bilgisayarı kapatırsın..

kapanma kısayolu= " %windir%\system32\shutdown -s -t 00 "gerekli komut bu..tırnak olmadan

saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^TaN_Go^^

benim demek istediğim sallıyorum mesela + tuşuna bastığında pc nin kapanması için ne yapmak gerek...
    wallcry arkadaşım senin dediğin yolu zaten bilioz.
    başka önerisi olan varmı?

masaüstünde sağ tıkla, yeni->kısayol de öğrenin konumuna c:windows\system32\shutdown.exe -s -t 00 yaz.(bunu aynen kopyalayıp yapıştırabilirsin eğer windows c'ye kuruluysa) bi isim ver ve çık. oluşuturduğun kısayola çift tıklarsan pc kapanır.
  • Bu kısayola tuş kısayolu atarsan da olur.Sağ tuş/özellikler/kısayol/kısayol tuşu bölümüne tıklayıp istediğin tuşlara bas.Ben ctrl+alt+F12 yaparım mesela
  • quote:

Orjinalden alıntı: LinkServis

quote:

Orjinalden alıntı: wallcry

5 saniye basılı tutarsan çat diye pc kapanır, bu zararlı. ama sadece basıp çekersen yani basılı bekletmezsen problem değil.

Birincisi açma/kapama düğmesine birkere basınca beklemeye alır..
    İkincisi tamamıyle kapatmak için 6 saniye basılı tutmak gerekir.

Bir proğram yazarak.. "+" tuşuna bilgisayarı kapatması için bir değer atayabilirsin..

senin pc kaç model..hani bizimkiler yeni (en büyüğü 3 yaşında)power tuşuna basınca bilgisayarı kapat seçeneği nden kapatmış gibi adam gibi kapanıyor ve hiç zararı yok...7 saniye basılı tutarda kaparsa o zaman bilgisayara tecavüz etmiş olursun orda haklısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewelfener -- 19 Haziran 2006; 12:39:51 >

• ewelfener Arkadaşım dediğim gibi pc nin kaç yaşında olması sorunu değil senin dediğini bizim pcde yapıor amaç farklı yollar öğrenmek.
  • ben tek tuşla kapıyorum süperr bişey...klavyedeki bir tuş var oradan belki diğer klavyelerde olmayabilir
  • biostan bilgisayar açılışını mouse yada herhangi bir tuşa ayarlayabiliyorsun...hiç ben yapmadım belkide tek tuş kapama seçeneği mevcuttur kurcalamak lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.