Şimdi Ara

xp den win 7 ye win 7 den xp ye geçerken.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir hafta önce xp kuruluydu bilgisayarımda,win7 ye geçiş yaptım bilgisayarın win7 deki performansından memnun kalmadım tekrar xp ye geçiş yapmak istedim.format attım bir sorun olmadı xp kurdum,sp2 kurdum,internet explorer 8 kurdum pc yi resetledim hoş geldiniz yazısının oldu ekranda explorer.exe error .alttada ----.dll bulanamadı yazıyordu bi daha format atıayım dedim xp cd sini taktıktan sonra formatlamaktı amacım ama format secenegı cıkmadı sadece onar vardı bende onardım. bilgisayar düzeldi o akşma birdaha ie8 kurdum yine aynı problemler yine onardım yine düzeldi sp2 yükledim onardıgım için programların bir kısmı duruyor... firefox.nvidia. ama onarmadan önce sp3 yüklemiştim onarınca gitti bilgisayarıma sag tıklayıp ozellikler dedigimde sadece 1.00 gb ram yazıyor daha önce 2.80 ghz vs yazıyordu ve c boş olmasına ragmen alet firefoxdan bişeyler indirirken takılıyor , bilgisayarı kapat tuşu gelmiyor başlattan bastıkdan sonra,birde bilgisayarı açtıktan sonra siyah ekran cıkıyor bi süre sonra gri bi çizgi monitorun altında kurulum yapıyor tahminimce sp2 yuklemesiyle ilgili ama. nasıl kurtulabilirim ÖNERİERİNİZ NELER ? CEVAP VERMENİZİ DİLİYORUM SADECE OKUMAYIN LÜTFEN.

• Windows 7 performans olarak xp den iyidir kimine göre. Konuya dönecek olursaki, ilk etapta yazılımsal sorun gibi geldi ama devamını okuduğumda sorunun yükleme yaptığınız xp cd sinden kaynaklandığını düşündüm. ama şöyle de bir tezat var, sp2 upgrade yaptığınızda explorer exe bozuk bile olsa tamir edilirdi. virüs diycem ama virüs davranışına da benzemiyor. bence bilgisayarınız masaüstü bilgisayarsa hardiski bir arkadaşınızın kasasına bağlayıp güzelce tam format çekmeniz. sonra da daha farklı bir xp cd sinden tekrar kurmanız.
    teşekkürler.
  • cevap için teşekkürler ama bu cd den daha önce kurulum yaptım sorunsuzdu sp2 den düzelir hata demişsiniz ama ie8 için sp2 nın daha once yüklenmiş olması gerekiyor
  • sp2 veya sp3 farketmez, service pack paketleri, explorer.exe dosyalarını yeniden oluşturur. sp2 demişim yanlışlıkla. kusura bakma.
  • Arkadaşım en temizi kendi harddiskini başka bilgisayarda biçimlendirip tekrardan kurmak. biz win 7 64 bitten sonra xp bile kuramadık.
  • teşekkür ediyorum cevaplar için onarmak yerine bu sefer diski biçimlendirdim temiz bir formatla hallettim teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.