Arkadaşlar Acer 5610 laptbuma xp home edition kurdum.(orjinal üstünde gelen) Fakat gizli dosya göstermede sorun yaşıyorum. Menü çubuğundaki Araçlar\Klasör seçenekleri\Görünümden Gizli dosyaları göster\uygulayı tıkladıktan sonra gizli klasörler ve dosyalar gözükmüyor. Artı olarak hemen ardından tekrar Araçlar\Klasör seçenekleri\Görünüme tekrar girdiğimde hala"Gizli dosyaları gösterme" seçeneği işaretli oluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] a kadar geldim 2 dosya gibi bir şey çıktı karşıma
NoDriveTypeAutoRun (reg_dword) ve varsayılan diye (reg_sz)
Bundan sonrasını yapamadım anlamadım :)
aşağıda yazmış olduklarimi bir notepad'e yapıştır ve kaydet daha sonrasında kaydetmiş olduğun notepad dosyasının uzantısını .reg olarak değiştir ve çalıştır.
yazdıkları notpad e kopyaladım, .reg uzantılı olarak kaydettim ve çalıştırdım ama klasörler yine gözükmüyor, sanada çok zahmet veriyorum, teşekkür ederim
dostum büyük ihtimalle sxs.exe adlı bir virüs sistemine bulaşmış. kendsini harddisklere kopyalar ve genelde normal virüs programları bunu silemez. bi tane rar dosyası oluşturup partitionlardaki gizli klasörlere bakabilirsin. forumda sxs.exe diye arattır bulursun...
Öncelikle bunu deneyiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: Poseidon58
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\hidden oranı 0 olmalı Yada Showsuperhidden HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\Advanced anahtarlarının değerleri 1 olacak