Şimdi Ara

xp home la network olmaz mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Laptop u mu PC me bağlayayım dedim. Fakat laptop ta command panelinden ipconfig /all ile ulaşılabilen ip adresleri gözükmüyor ethernet kartında. Sadece mac adresi gözüküyor. Ve de tcp/ip değerlerini yerel ağ bağlantısı ayarlarından ulaşıp ben atayım deyince de gene de ulaşamıyorum o panelden ve de haliyle bilgisayarlarda birbirlerini görmüyorlar. Bunların sebebi Laptop taki işletim sisteminin xp home olması olabilir mi? Lütfen yardım.

• olmaz adı üstünde zaten xp home
  • emin misin salladın mı?
    ben %100 emin değilim ama olması lazım ya..home kullanıyor diye ağ kuramıcakmı insan..hatta eniştem home kullanıyor benm masaüstüyle ağ kurmuştuk..bilmiyorsak sallamayın lütfn ya

quote:

Orjinalden alıntı: outsource82

olmaz adı üstünde zaten xp home
  • Neden olmasın arkadaşlar anlayamadım
  • Bizim şirkette müdürün laptop ta home yüklü adam ağda çatır çatır işlem yapıyor. Hemde wireless kullanıyor.
  • home la 4 bilgisayara kadar ag kullana bilirsiniz sonrası saglıklı olmaz
  • niye 4?

bi cafede tüm makinalarda home vardı.
    30 makinamı ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sound bar pc ye bağlanır mı
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla home la çatır çatır network kuruluyor.Ben kullanıyordum ve 6 bilgisayar olan biyere notebook umu bağlamıştım.Hiç bir problem olmadan çalışıyordu.Neden olmazmışki??
  • Olur, ancak çok fazla bilgisayarla değil.
  • bu işletim sistemnde bir sorun olduğu anlamına gelir home edition prodan farklı oalrak domaine giremiyor üzerinde ftp ve iss hizmeti veremiyor bunun dışında ana hatlar aynı sen bence repair et sistemini yada kur yeniden.
  • Bildiğim kadarıyla home xp'ler clientyani istemci olduktan sonra ağda mevcut altyapı ne kadarına izin veriyorsa o kadar makinede kullanılabilir. Takdir edersiniz ki, XP Home ile ağ kurmaktaki kısıtlamalar, Home kurulmuş bir makineyi server yapmak diğer servisler için yönetici kılmak konusundadır. Server kurmak isterseniz, gidip ya Win2000 Server veya xp 2003 server kurarsınız.
  • arkadasim pc yi labtopa nasil baglamaya calistin direk ethernetten ethernete capraz baglantiylamı yoksa bir hub yardımıylamı? bunlarida yazsaydın sana daha cok yardımcı olabilirdik.. şimdi gelelim home nin ag soruna home olan bir bilgisayarla aga kurabilir baglıyabilirsiniz.. hatta home ve linux home herhangi bir işlemti sistemi ilede ag kurabiliriz ag kurulamaz die birsey yok. tek sorun home kendisine 5 pc den fazla baglanmasina izin vermiyor. yani 5 kişi paylasim verdiniz klasörlere girer dosya okur dosya kopyalar veya işlem yapar.. 6 ncisi baglanmaya calisindaa durr ve 1 nin cikmasini bekle der.. tek sorun bu.. tabi buda kirilmiş durumda onuda forumda aratirsanız baska bir konu altinda nasil yapılacanı anlatmiştim.. simdi nasil baglanmaya calistini yazarsan seve seve yardimci oluruz sanaa...
  • HUB ile bağlandığında sorun olabilir ve driver isteyebilir. Direk ağ kablosunu ethernete taktıysanız sorun olmaz.
  • p ayarlarını yeniden gözden geçir. çalışma gruplarını aynı yap. kablonu kontrol et.(kırık yada elde yapıldıysa yanlış bağlantı olabilir). şayet hub yada switchsiz direk bir kabloyo ethernetlere bağlıyorsan kablo cross olmalı, edindiğin kablo patch (hu için) olabilir.

quote:

home la 4 bilgisayara kadar ag kullana bilirsiniz sonrası saglıklı olmaz

home edition ile sadece 4 farklı ağ oratmına kadar izin vardır (lisans yüzünden). her ağ için optimum değer 99 dur. 4X99=396 adet pc ile ağ kurulabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rafo

Merhabalar. Laptop u mu PC me bağlayayım dedim. Fakat laptop ta command panelinden ipconfig /all ile ulaşılabilen ip adresleri gözükmüyor ethernet kartında. Sadece mac adresi gözüküyor. Ve de tcp/ip değerlerini yerel ağ bağlantısı ayarlarından ulaşıp ben atayım deyince de gene de ulaşamıyorum o panelden ve de haliyle bilgisayarlarda birbirlerini görmüyorlar. Bunların sebebi Laptop taki işletim sisteminin xp home olması olabilir mi? Lütfen yardım.

Arkadaşım XP home ile kısıtlı network ağı kurabilrisin,sendeki sorun xp home edition dan ziyade network driverleri ile ilgili olabilir.Yeniden driverleri yeniden yükle bir.Ayrıca arada hub ve benzeri cihaz yoksa direk cross pacth ile bağlıyorsanız,kabloları kontrol edin,düzgün çakılıp çakılmadığını.Ayrıca laptop üzerinde ethernet kartının enable olup olmadığına bak,enable değilse ip atamayaman normaldir.
    Xp home ile hrhangi bir domain içine alamazsın,ama zaten sizin yapmak istediğiniz şey 2 makinayı cross bağlamak olduğu için sorun olmaz.

Edit:Konun ilk tarihine bakmadım,özür dilerim.Sanırım arkadaş sorunu çözmüşdür,çözmemiş ise bile laptopu pencereden aşağıya atmıştır.Köklü çözmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 29 Ocak 2007; 4:20:40 >

• arkadaslar bende bir adet xp pro yüklü laptop ve 1 adet xp home yüklü pc var. internet bağlantısı için telekomun verdiği airties 102 adsl modem kullanıyorum. modemde 1 usb ve 1 ethernet çıkışı var. laptop ethernetten pc ise usb den bağlanıyor.

şimdi ben bu 2 makina arasında bir ağ kurup dosya paylaşımı yapabilirmiyim? yapabilirsem nasıl ??
  • arkadaşlar yardım edebilecek yokmu bana ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.