Şimdi Ara

XP KURULUM SORUNU LÜTFEN YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - XP KURULU ESNASINDA SÜREKLİ CD-ROMDAN ÖN YÜKLEME YAPIYOR-

Arkadaşlar bilgisayarıma format attım.CD den önyükleme yaptım .Daha sonra bölümü silip tekrar oluşturma seçeneğini işaretledim.Bilgisayar kur için dosyaları kopyaladı ve yeniden başlattı.Bilgisayar tekrar başladığında windows ekranı gelmiyor görüntü (yani 39 dk kaldı yazıyor ya ) o ekran gelmeyip pc otamatik olarak tekrar cd den ön yükleme yapıyor.

Bilgisayar kapanırken cd yi çıkartıyorum sırf tekrar cd den önyükleme yapmasın diye bu seferde ekranda GEÇERSİZ BÖLÜM TABLOSU yazısı çıkıyor ve kilitleniyor.Cd takılı olursa ve biosta ilk görülecek kısımda harddisk değil cd-rom seçili ise tekrar tekrar windows kur tekrarlanıyor.Hardisk işaretli ise aynı şekilde GEÇERSİZ BÖLÜM TABLOSU yazısı çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. sorunla ilgilenirseniz sevinirim.

Bilgisayarım :

ASUS AMD 1800 İŞLEMCİ
    512 RAM
    SAMSUNG HARDISK : TOPLAMDA 40 GB BÖLÜNMÜŞ KISIMLARI :20 GB C: - 10 GB D: -10 GB E:-

Not : Kurulum yapmak istediğim windows xp cd sini daha önce kullandım ve kurulumunu yaptım.Yani güvenilir bir cd aynı cd ile daha 4-5 gün önce kurulum yaptım.Ancak bu sorunla daha önceden de karşılaştım ve yükleyemediğim zaman teknik servisten birilerine işletim sistemini kurdurdum 20 ytl gibi bir fiyata.Ancak daha önce windows 2000 windows 98 ve xp işletim sistemlerini kurmuşluğum var.Ve bu parayı kendi bilgisayarımda vereiyor olmak üzücü yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karambakarambita -- 13 Şubat 2009; 11:12:08 >

• Hiç böyle bir sorun ile karşılaşan olmadı mı arkadaşlar işletim sistemini kuramıyorum.
  • büyük ihtimalle harddiskteki MBR (master boot record) sorunundandır.xp cd siyle kurulum sırasında R ile kurtarma konsolunu yükle.Hangi Windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz sorusuna 1 yazıp enter.parolaya da varsa parolayı girip yoksa boş bırakıp enter.

komut olarak /fixmbr yaz enter,çıkan soruya evet(E) enter.birde /fixboot yap arkasından.bilgisayarı yeniden başlat ve xp kurmayı dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok acil linux kurulumu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.