Şimdi Ara

xp kurulumu (tahmini donanımsal hata) problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Arkadaşlar benim bir makinam var. bununla çok problem yaşayordum. sürekli disk parçalanması oluyordu. hergün disk birleştiricisini çalıştırıyordum. ama zaman geçtikçe disk birleştiricisi de işimi görmüyordu ben de format atıp sil baştan disk birleştirmeye başlıyordum.
    nitekim dün format da atamadım. xp cd sini boot ettikten sonra kurulum harddisk kontrolü yaparken orada kalıyor ve kontrol tamamlanamıyor. benim de bu disk parçalanması canıma yetti ve bugün gidip yeni bir harddisk aldım. bu harddisk de sata 2 olduğu için anakartıma uzun uğraşlar sonunda tanıtabildim. ama bu seferde xp kurulumun da disk biçimlendirmesini yaptıktan sonra kur gerekli kurulum klasörlerini bilgisayara kopyalarken bazı dosyaları kopyalayamıyor ve hata veriyor.
    xp cd sinde problem yok daha geçen hafta format attım aynı cd ile üstelik başka bir xp cd sini de denememe rağmen sürekli farklı dosyaları kopyalarken kopyalanamama hatası alıyorum. 2 cd de bozuk diyelim ama mesela bozuk bir dosyayı diğer denemem de kopyalıyor bu seferde daha sonra başka bir dosya da hata veriyor.
    bu hata neden kaynaklanıyor olabilir acaba daha önce başına böyle birşey gelen var mı ?

• ramleriniz bozulmus gibi...
  • işte bu kötü haber test edebileceğim başka ram im yok :)
  • memtest86 ile ram i test ettim 41 dakika sürdü ama 0 error dedi. :) dün akşamki denemelerimde mavi ekran da hatası da aldım kurulum sırasında. ram sorunundan nerdeyse emindim ama ram e sağlam dedi memtest :). son olarak cd-rom ve anakartım kaldı umarım sorun cd-rom umdadır
  • kur dosyalarını kopyalarken hata veriyor ise kullandığınız cd de hatalar olsa gerek farlı bir makinada imaj alın ve yeni bir cdye yazdırarak tekrar kur dosyalrını kopyalamayı deneyi,n ayrıca varsa elinizde farklı bir kurulu cdsi ilede deneyin.
  • farklı cdrom ile deneyin.
  • bilgisayarı bir tamirciye götürdüm. bana hiç bir donanımsal sorun olmadığını ama ev şartlarına bu bilgisayara format atamayacağımı soyledi raid sürücüsü mü ne farklıymış benim anakartın.xp cd ye gömdüğüm raid sürücüsü ile daha once defalarca format attım oysaki. bilgisayarda ki disket sürücümün bozuk olduğunu soylediler sadece. anlıcağınız kasaya bir yere 30 lira sıkışmış :). şimdi bana bir program lazm . windows açılmadan alıcağım yedeği yükleyebilceğim bir program var mıdır acaba :) çok mu şey istiyorum. her windows çoktuğunde 30 liraya format attırırsam olmaz demi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 uefi kurulum sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla hocam dun benimde basima geldi. ramlerden kaynaklandigini farkettigimde hemen biosa girip ayarlari yaptim ve normal windows kurulumunu gerceklestirdim. via chipsetler ozellikle vm800 ve sonrasinda ramleri otomatik olarak 2T aciyormus. ramlerimi 266mhz ye cektim celeron 1.8 taktığım icin 1t yaptım voltajını normale getirdim ve hersey normale dondu. 10 gundur format atamiyordum aklima bir anda geldi uyguladim ve sonuc iyi oldu. sizin bilgisayarcida belki aynisini yapmistir
  • usta senin karşılaştığın hata neydi peki ?
  • dosya eksik yada acpi.sys dosyasi bozuk :)
  • "ev şartlarına bu bilgisayara format atamayacağımı soyledi"

Labaratuvar şartlarında mı atıyormuş arkadaşlar ? :)

Anakartın modelini verir isen doğru sata sürücülerine bakarız . Bu arada yapmak istediğin imaj dosyasını acronis veya norton ile alabilirsin . Azıcık araştırma yaparsan forumda ilgili bilgilere ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonball -- 9 Şubat 2010; 11:09:04 >
  • "Anakartın modelini verir isen doğru sata sürücülerine bakarız ." anakartım ASUS A7V600-X. ben sata sürücülerini gömeli çok oldu ama zaten Asusun kendi sitesinden indirip eklemiştim. ayrıyeten bişiler mi eklemem gerekiyor bilmiyorum ama yeni bir cd yaparız tabi :)

peki hangisini tavsiye edersin bu yedek alma için acronis mi ghost mu. acronisi daha once hiç duymadım da :)
  • ya ben çok makinaya format attım kendi makinama format atamıyorum (: diğer makinalarda sata problemini hep bios ayarlarından kapatıp rahatlıkla atıyordum. ama benim bios da ole bir ayar yok. bios update yapsam gelir mi ki :) rahatlıkla format atarız :) laboratuar şartlarına da gerek kalmadan (:
  • bios güncellemelerine satadan hiç bahsedilmemiş yinede son sürüm bios yüklemek denenebilir.

Sata sürücülerini cd'ye entegre ettiğine göre disket okuyucu olmadığını varsayıyorum.

yok eğer disket'in var ise direk sata driverlerini diskete atıp kurulum başlarken f6'ya basarak ilerki adımda disketin içinden gösterebilirsin .

http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/misc/ide/via/VIARAID220d.zip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.