Şimdi Ara

XP pro da cd sürücü kayboluyor nasıl düzeltiriz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp pro da cd-rom sürücü kayboluyor nasıl düzeltebiliriz. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor fakat 3-4 kez kullanınca yine yok oluyor.

• Cdromun ömrü bitmiş bu konu için ellitane topic açıldı bi aratırın konu açmadan önce .. xpde iyi okuyamıyan cdromlar yok oluyo restart edince düzeliyor özellikle LG ler
  • cd-rom yeni. üstelik bu sorunun cevabı var ben sana vereyim onu sende öğren her xp bu sorunu yapıyor ve sonunda düzeltiliyor. herşeyin bir çaresi vardır. ayrıca tarattım ve böyle bir konu bulunmuyor.
  • o sorunun cevabını bende var fakat yarın verebilirim şu anda yanımda değil. Bi dergide okumuştum ve düzelmişti. O bozuk ve eski cd-romlarla ilgili olan birşey değil. yeni ve başka marka cd-romlarlada yapıyor
  • az sonra cevaplıyacam
  • psu yetersizliklerinde bu sorun olabiliyor
  • Şunları önerebilirim.
    CD ikincil IDE kanalına master olarak takılıp takılmadığını kontrol et, eğer jumperler slave olarak ayarlıysa bunu master yap. HDD birincil IDE kanalında master olmalıdır. Bu olayı bir makinede yaşadım ve böyle düzelttim.
    Ayrıca CD içeriğini görüntüleyen bir pencere açıksa (Explorer) ve siz bu durumda CD'yi makineden çıkarıyorsanız CD kaybolabilir. Bu durum da sıkça rastlanan bir dolaydır.
    Umarım bunlar işinize yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede vardı.Master ve slave slotlarını değiştim sorun halledildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farozlu -- 25 Ekim 2004, 11:30:41 >
  • power supplyinda yada elektriklerin sorun var onlar değilse cd-romun garantisi varsa gönder derim
  • dur tahmin edeyim cd rom unun markası LG ?
  • arkadaşlar lg cd rom'larda mı sorun var yoksa xp pro'da mı.sorun var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozisan

arkadaşlar lg cd rom'larda mı sorun var yoksa xp pro'da mı.sorun var.

Az sonra cewaplıyorum diyosun ama hala çözüm arayan sorular sormaktasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: namdarnet

cd-rom yeni. üstelik bu sorunun cevabı var ben sana vereyim onu sende öğren her xp bu sorunu yapıyor ve sonunda düzeltiliyor. herşeyin bir çaresi vardır. ayrıca tarattım ve böyle bir konu bulunmuyor.

Sende böyle bir topic actın ve sorunun çaresini bulduysan bunu paylaşmalısın
  • arkadaşım aynı sorun bende vardı düzelttim.şimdi sen düsünüyon nasıl yaptın diye dinle

önce jumperi master yap. ve cd romu primary master olarak göster.

bootlu hdd yi secondery master yap.diger donanımlarını primary slave ve secondry slave yap.eger varsa tabii. bak sorunun cözülmüş olcak.eger yine olmadıysa mutlaka ide kablonu degiştir.eger yine olmazsa anakartının chipsetini update et.yine olmazsa anakartını kontrol ettir.başka marka cd rom takarak dene.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umbrost -- 26 Ekim 2004, 9:34:23 >

• lg cdromlarda ve rwlerinde bu problem gozukuyo bendede oldu ordan biliyorum
  • ide kanalını sil ve anakart sürücülerini güncelle. problem büyük bir ihtimalle düzelicektir.
  • lg den değil galiba bende 1cdrom 2 rewriter var.biri lg diğeri plextor.ilk basta hepsi adam akıllı gorunuyordu simdi plextor kayboldu ama cd yazacagımda nerodan secerek kullanabiliyorum zaten onu baska amacla kullanmadıgım için sorun olarak gormedim.Madem boyle bi topic acıldı bende yazayım dedim.bu arada jumper ayarları dogru cunku daha once de kullandım calısıyordu...
    SAYGILAR
  • aygıt yöneticisinden 1. ve 2. ide kanallarına gel ve bunları kaldır sistemi tekrar başlat xp tekrar yükleyecektir bu ide kanalları kendi cdsinden ve seninde sorunun hallolacaktır hepsi bu kadar...
  • arkadasım bilgisayar yoneticisinden cdromu gorup gormediğine bak eger goruyorsa cd romun surucu harfını değiştir..
    sorun buyuk bir ihtimalle duzelir....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.