ben pc nin birine xp kurmak istiyorum hdd tamamen temiz formatlı. ama şu hata mesajı karşıma çıkıyor!!!
Bilgisayarınızın başlangıç programı, bölümü ya da seçtiğiniz boş alanı içeren diske erişemiyor.((halbu ki tek disk var ve çıkartıp başka hdd de denedim yani.. format atarken görüyor ama..)) Bu erişim eksikliği bir hata durumunu göstermez. Örneğin bilgisayar üreticiniz tarafından takılmamış bie SCSI bağdaştırıcısına ya da ikincil hdd denetleycisine takılı diskler, özel bir yazılım kullanılmadığı sürece başlangıç programınca görülmeyebilir. Ek bilgi için bilgisayar ya da sabit disk denetleyicinizin üreticisiyle temasa geçin.....
dediğim gibi hdd de değiştirdim ama hala aynı cevabı alıyorum malesef HDDsamsung80gb...SATA
hddyi biostan ide moduna alıp dene ya da F6 ile sata sürücülerini tanıt
Harddiskin sata olduğu için sata driverlerini istiyor olmasın...Anakart cd sinde yada web sitesinden sata sürücülerini bir diskete kaydet.Windows kuruluma başlarken F6 basıp kurulum yapmayı dene..Umarım problemini çözer.
quote:
Orjinalden alıntı: pinkcrow7
Harddiskin sata olduğu için sata driverlerini istiyor olmasın...Anakart cd sinde yada web sitesinden sata sürücülerini bir diskete kaydet.Windows kuruluma başlarken F6 basıp kurulum yapmayı dene..Umarım problemini çözer.
Ayrıca; Hemen hemen tüm bioslarda vardır bu diyeceğim bölüm, Biosunuza Girip Onboard chip set bölümünden" NO SATA VEYA NO RAID " Bölümü var ise Bunları " Disable " yapar iseniz diskinizi otomatik tanıyacaktır.
o zaman yok deve derimArkadaşım bunun için anakart değiştirmek bence fuzuli harcamadır.Ama diyosan anakartıda yenilemiş olurum,disketle felan uğraşamam paramda var diyosan o zaman bişi demem
tüm yeni anakartlada var bu olay..yeni teknoloji 20 senelik disket sürücüye muhtaç..he xp cd sine emme gömme olayı var ama normal kullanıcı nasıl yapsın..devamlı bu sorun yaşanıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme