Şimdi Ara

win 98 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allahını seven bana şu format atmak ve win 98 kurulumu nasıl yapılır ayrıntılı olarak anlatsın, Ayrıntılı anlatırsanız çok sevineceğim

• Aşağıdaki sayfayı okumanı öneririm. Sorduğun soruya burada yanıt bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_2241708/tm.htm
  • kardeş, önce senden bilgi almamız lazım. daha önce hangi işletim sistemi kullandın?
  • MAC, Amiga ve PC sistemlerinde bu güne kadar çıkmış olan bütün sürümleri kullandım sayılır.! PC'den söz edersek, Win95 den Win XP Servere kadar az çok kullandım.
    Buyur hangi konuda sormak istiyorsun?
  • hayır onu demedim. formatlamadan önce hangi işletim sistem vardı bilgisayarda? win XP, win 98?
  • ya KİTAPGİBİ soru sana değildi! yanlış PM mi attım?
  • Farkettim ama silmedim. Bırak kalsın sevgili alexsagalakov
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman kardeşimize birlikte yardım edelim
  • win 98 var ancak devamlı hatalar oluşuyor , sistem yavaşladı. tekrar win 98 kurmak istiyorum. nasıl kurarım ayrıntılı olarak(adım adım ) anlatırsanız sevinirim
  • damir kardes.. senin durumunda iken ben de acayip korkuyodum pc ye bişi olcak diye... derdim ulen bi çökse nasıl yaparım kime yaptırırız..falan filan ..şimdi kurdu olduk tabi boza boza.... forumda yoksa daha önce yazan detaylı yazarım.. sen idare et biraz böyle.. kafa sakinken hallederim.. şimdi aacayip dagınık bizim beyin...
  • Format Atmak...

Bilgisayarınıza format atmak için öncelikle elinizde bir başlangıç disketi veya boot bir cd olması lazım.Burada Windows 98 cdsinin bootundan yararlanacağız.Bilgisayarı açın, Del tuşuyla Bios'a girin.Advanced chipset feautures seçeneğinden First Boot seçeneğini Cd-rom alıp saveleyip çıkın(eğer başlangıç disketiniz varsa bu seçeneği floppy e almalısınız).Bilgisayar yeniden başladığında size iki seçenek sunucakBunlar;

1 Boot From Cd-Rom

2 Boot From Harddisk

Buradan 1 seçeneği seçiyoruz.Ardından bir soru daha soracak bilgisayar size...Bunlar ise;

1 Windows 98 kuru cdden çalıştır

2 Bilgisayarı cd-rom desteği ile başlat

3 Bilgisayarı cd-rom desteği olmadan başlat

Bu seçeneklerden 2. seçeneği seçin ve enter e basın.Bilgisayar hazırlandıktan sonra sizi A:\> komut satırı üstünde bırakacak.Buradan cd-rom sürücümüz olan D sürücüsüne gireceğiz.

A:\>d: enter basıp cd-rpm a girin

D:\> buradaki komut satırına şunları yazın

D:\>cd win98 komutunu yazdıktan sonra size format seçeneğini tanıyacak komutların bulunduğu klasöre ve windows 98 kurulumunun cab dosyalarının olduğu klasöre girmiş oldunuz.İşin zor kısmı bitti.Şimdi sırada Format atmakta..

D:\win98> format c: komutunu yazıp entera bastıktan sonra format işlemi başlamış olacak.Bunu daha hızlı yapmak için

D:\win98> format c:/q yazıp entera basın format işlemi daha hızlı sürecek

Windows Kurmak...

Bu bölümde hep beraber Windows 98 kuracağız.Şimdi format atılmış bir makineye Windows kurmakla format atılmamış bir makineye format atmak arasındaki farkı anlatayım önce.Format atılmış makine de bilgisayarınızın c sürücüsündeki bilgiler olmadığı için yani eskiye ait bir şey olmadığı için makine daha hızlı ve daha seri çalışacaktır.Format atmakla aynı zamanda eğer eski işletim sisteminizdeki dosyalarınız da haberiniz olmadan virüs bulaşmışsa format la beraber bu virüslerden kurtulmuş olursunuz.Genellikle bütün teknik servisler makinelere format atarak Windows kurarlar.Böylelikle daha sağlıklı bir işletim sistemini kullanıcılara sunarlar.Şimdi kurmaya geçelim.

Format atılmış bir bilgisayara Windows kurarken yine bir başlangıç cd sine ihtiyacımız var.Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.98 cdsini takın.Boot from Cd-Rom u seçin.Gelen ikinci mönüden bilgisayarı cd-rom desteği ile başlat seçeneğini seçiyoruz.Komut satırını inmiş olduk.Şimdi aşağıda gösterilenleri aynen yapın.

(Not: Cd-Rom sürücüsü burada D olarak kullanıldı.)

A:\> şeklinde bulacaksınız.

A:\> d: enter Bu işlemle cd-rom un içine girmiş oluyorsunuz.

D:\> cd win98 enter cab dosyalarının bulunduğu klasöre girmiş oluyorsunuz.

D:\win98> c: enter c sürücüsüne geçip klasör oluşturacaksınız.

C:\ md win98 enter win98 klasörünü oluşturmuş oldunuz. Tekrar d sürücüsüne giriyoruz.

C:\ d: enter

D:\win98> smartdrv yazıp enter a basın.

D:\win98> smartdrv yazıp tekrar enter a basıyoruz.Smartdrv komutu ile dos ortamını normal hızından iki katına çıkarmış oluyoruz.

D:\win98> copy . c:\win98 yazıp enter a basıyoruz.Kurulum dosyalarını C sürücüsüne kopyaladık.Bunu yapmamızın sebebi kurulumu daha hızlı ve daha sağlıklı olmasını sağlamak için yaptık.Ayrıca size Windowstayken 98 cdsi istemeyecektir.

Kopyalama tamamlandıktan sonra c: sürücüsüne giriyoruz ve c üzerindeyken şu komutu yazıyoruz.cd win98 yazıp enter a basıyoruz.kuruluma başlamak için kur yazıp enter a basın.Sonrasında İleri seçeneklerini kullanıyoruz.Son aşamada sizden Başlangıç disketi isteyecektir.Buna Hayır derseniz kura devam eder Başlangıç disketi oluşturmaz.Evet derseniz disket isteyecektir.Bundan sonrası çocuk oyuncağı.Hadi Kolay gelsin...

• alpsi halettin bu işi..
  • eksikleri varsa tamamlayın arkadaşlar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpsi1987 -- 16 Mart 2005, 22:08:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.