Arkadaşlar microsoftun çıkarmış olduğu starter xp de neler yapılamıyor konuyla ilgili arkadaşlarım bilgilerini aktarabilirmi.Kısıtlı bir sürüm olduğunu üç programdan fala program açamdığını çok fazla pencere açamadığımız bılıyorum bunların dışında neler yapılamıyor?Teşekkür ederim
(shiftdeletenet'ten alıntı) Windows XP Starter Edition'un ilginç özellikleri Yazılımda en fazla 3 program çalışabiliyor. Bu yazılımlara arka planda çalışan antivirüs yazılımı gibi servisler dahil değil. 4. programı çalıştırmaya kalktığınızda uyarı penceresi alıyorsunuz.
İşletim sistemi en fazla 256 MB ile çalışabiliyor. Yazılım, paket olarak satılmayacağından ve sadece yeni, ucuz bilgisayarlarla verileceğinden dolayı bu sınırlama getirilmiş.
Ekran çözünürlüğü ise en fazla 1024*768. Bunun nedeni ise pahalı ekran kartlarının satın alınmasına engel olmak. (Microsoft'un yalancısıyız :) )
Sabit disk konusunda da kısıtlamaya giden Microsoft, bu işletim sisteminde kullanılabilecek olan maksimum sabit disk kapasitesini 80 GB olarak belirlemiş.
Ürün, çok düşük konfigürasyonda bilgisayarlarda çalışabiliyor. Öyle ki, evinizdeki eskimiş olan 233 Mhz işlemciye sahip bir işlemci ve 64 MB RAM'ı, 1,5 GB sabit diski olan bir bilgisayar varsa, Windows XP Starter Edition'u kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Yerelleşen işletim sistemi İşletim sisteminde milli duygularımızı kabartan bölümler de var. Mesela kurulumla beraber gelen duvar kağıtlarında Bodrum Kalesi, Pamukkale travertenleri gibi Türkiye'nin turistik yerlerine ait fotoğraflar bulunuyor. Ekran koruyucusunda ise nazar boncuklarını görünce kahkahamızı tutamadık.
Videolar Bilgisayarı ilk kullanmaya başlayan birisi için hazırlanan videolar ise ses de içeriyor. Bu videolarla ilk eğitim, kolayca alınabiliyor. Flash ile hazırlanan videoların sayısı oldukça fazla.