Şimdi Ara

Xp'ye Geçişten Sonra Oyunlar Çalışmaz Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir hafta kadar önce xp'ye geçtim. Daha önce vista'da oynadığım pes 2008, devil may cry 4 gibi oyunları şu anda oynayamıyorum. Oyun kuruluyor, herşey düzgün çalışıyor ama donmalar oluyor. Vista'da bile donmadan çalışan oyunların xp'de daha yüksek performansla çalışması gerekmez mi?

Ekran kartımın sürücüsüne baktığımda Mobile Intel (R) 965 Express Chipset Family yazıyor ama aygıt yöneticisinde, ekran bağdaştırıcıları başlığı altında 2 tane bundan var. İkisini de kaldırıp güncel bir sürücüyü tekrar yükledim ama sonuç değişmedi. Ne yapabilirim?

• bazı laptop sürücülerinin vistada "daha performanslı" çalıştığını biliyoruz...Yüklemenizde bir sorun yoksa durum budur..
  • core 2 duo 2.0 ghz, 2gb ram ve 358 mb paylaşımlı ekran kartı ile bu oyunları oynayamayacakmıyım yani :s
    böyle bir durum olduğunu ilk defa duydum, cevap için teşekkürler.
    ekstra 2 gb ram daha taksam çözüm olur mu sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaash -- 30 Ekim 2008; 18:11:28 >
  • çözüm olacağını sanmıyorum...Forumda ki laptop bölümlerini bi inceleyin sizin gibi Vista bilgisayarları XP ye downgrade eden bazı kullanıcılarda performans düşüklüğü olmuştu yanlış hatırlamıyorsam..
  • İlgili konuları inceledim, birkaç kişi "sanki daha yavaş gibi geldi" tarzında birşeyler yazmış ama kimse buna bir çözüm yazmamış. Sanırım 2 işletim sistemini de kuracağım. Yönlendirme için teşekkürler.
  • Evet Tam Haatırlamıyorum ismini Ama vista sistemi overclock ve optimize yapıyo tam adını hatırlayamadım

örneğin 256 lık bir ekran kartını xp de 256 vistada 386 - 512 arası görebiliyor

sorun bundan kaynaklanıyor xp tamam sistemi çalıştırıyor ama tüm veri yollarını açamıyor/çalıştıramıyor

eskiden vardı böyle sorunlar 815i çipsetli onbord p3 bordlar vardı biyosta 4-8-16Mb seçenegi vardı ve W98 de biosta ayarladığın belleği Çalıştırıyordu Xp çıkınca Yükledik Bir baktık Ekran Belleği 32 olmuş Şaşırıp Kalmıştık 4 ü 8, 8 i 16, 16 yı 32 Görüyodu Hata vardiyerek Kaçsefer Format attık Başka Bord da Denedik Sonuç Aynıydı Ozamanlar Çözememiştik Ama Bize Avantaj olmuştu
  • Askerlik Araya Girince Teknolijiden Geri kaldık bazı terimleri Hatırlayamıyorum

Ama Arkadaşım Ram Alman Pek bir Çözüm Getirmeyecektir
    muhtemelen Ekran Kartının 3d - fx - 3dfx - open gl v.s gibi bir desteği var ve vista bunu destekliyor ama xp desteklemiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc bir anda kastı
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram'i yükseltmen birişe yaramaz sanmıyorum ki zaten 2gb ram'in var sen tekrar vistaya dön bence...
  • open gl ve 3d xp destekliyor diye biliyorum ama bunun bir çözümü olmalı.
    selcukbarisderinlik, senin söylediğin 256 lığı daha yüksek görmesi mantıklı geldi zaten paylaşımlı ekran kartı belki bundan kaynaklanan bir sorun vardır. umarım bir çözüm bulurum ama vistaya dönme gibi bir opsiyonum yok belki 2 sistemi birden kullanrım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.