Şimdi Ara

xp yerine pardus yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende hp laptop xp home sp2 var ben bunun yerine pardus kurmak istiyorum ancak acemi olduğum için çekindiğim konular var
    birincisi bilgisyara pardus cd takıp xp iptal edip üzerine pardus yükleyebilirmiyiz yani xp nasıl kaldırıp cd den pardus kurarım
    ikincisi nete u.s.robotics 9106 ile kablosuz bağlanıyorum bu modemin cd sini pardus tanırmı ve nasıl kurabilirim nasıl net bağlantısı yaparım
    ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim

• pardus cdsi ile yükleme yaparken yüklenecek olan hardisk bölümünü şeçmenizi söylecektir ama KESINLIKLE tavsiyem elle düzenlemeniz xp olan bölümü ext3 olarak değiştirebilirsinizbide swap bölümü ayırmanız gerekiyo ram inizin yaklaşık 2 katı bboyutunda bir bölümde oluşturduğuzsda pardus yüklenecektir.

modem ayarı olarak olarakta bu linkte bi arkadaş anlatmış
    http://raptiye.org/blog/?p=43
  • kablosuz modem ile bağlandığınızdan pardus zaten otomatikman ağ kartınızı tanıyacaktır kurulum için ekstra bir çabaya ihtiyacınız yok en azından modeminiz için fakat wpa2 türü şifreleme desteği olmadığından lütfen modeminizi buna göre yapılandırın zaten mac filter sizin için yeterli korumayı verecektir. eğer özellikle centrino türü bir makine kullanıyorsanız kurulum oldukça kolay ilk açılıştan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz bile
  • kurulum yaparken şunu hiç bir zaman unutma her zaman sorun olabilir
    (sadece linux için değil hayat böyle)
    kurulumun başında hiç bir ayara dokunmadan devam edersen hardiske wini silerek devam eder önemli belgelerin varsa yedekle
    kablosuz ağ içinde aşağıdaki linki bir kağıda yazdır ki takıntısız yapabilesin
    http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL:Ndiswrapper
    ------------------------------------------------------
    ADIM ADIM KURULUM RESİMLİ
    http://forum.donanimhaber.com/m_10653683/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drcivanim -- 30 Kasım 2006; 23:10:50 >

• Bence önce bir süre sanal PC üzerinde kur ve dene... Biraz aşinalık olur ve kurulumunu filan da öğrenirsin...

Sanal PC'ye önce Xp Home kurup üzerine Pardus kurman daha yardımcı olur...
  • RC1 sürümünün live cd si ilede deneme yapabilirsin
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim
    ilk önce harddiski ikiye böldüm sonra pardus 2007 rc1 işletim sistemini cd den bu ikinci kısma kurdum şu anda pc açılınca nereye girmek istediğimi soruyor tercihime göre xp yada pardusa giriyor
    bende centrino mobile var pardus hemen u.s. robotics modemi gördü ve nete bağlandı
    pardus için ilk izlenimlerim görünüm xp gibi değil ama hem yerli olması hem de daha yeni olması açısından çok güzel bir kaçyıl sonraki pardusu hayal bile edemiyorum
    pardusa emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim inşallah dediğim gibi bir kaç yıl sonra turkiyede herkes windows vista yerine pardus kullanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar yardım xp mi vistamı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet bende hem xp hem pardus kullaniyorum bence cok güzel olmuş umarim yayginlaşir da herkse microsoft un boynuzlarindan kurtulur ama şu an cok zor gözüküyor tabi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.