Şimdi Ara

xp yi kurarken aygıt tanımama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalr xp sp 2 kullanıyordum pait shop pro diye bir program öğrendim onu bilgisayara yükledim bilgisayardan birşey sildi ve ntdls eksik hatası vermeye başladı daha sonra cafe ye gittim kafe de adam biraz uğraştı yapamadı format atılacak dedi bende bilgisayarı getirdim format attım bende bir dvd var içinde xp yüklü 2009 güncellemeleri falan birçokta program var onu kurdum dvd virüslü çıktı virüs taraması yaptım yine kurulumla alakalı bi kaç dosya sildi galiba açılmamaya aşladı şimdide xp sp3 yüklüyorum kurulum yarıya gelince bilgisayarınızda sabit disk bulunamadı yazısı geliyor ve çıkış için f3 yazıyor win 7 yi denedim oda aygıt bulunamadı dedi netten araştırdığıma göre kurarken aygıt tanıtmak gerek bu aygıt tanıtma dosyalarını flaş belleğe atsak xp veya win 7 yi kurarken tanıtsak olurmu böyle bişey mümkünmü zira disket sürücüsünden tanıtmak gerekiyormuş bilgisayardada disket sürücüsü yok lütfen yardım çaresizim bıktım usandım of şuan bilgisaayrda mac os pro xp 2012 tr yüklü apple ın sitemlerini kuruyor windows u kurmuyor mac os u neden kuruyor diğerini kurmuyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ipsoslufilozof

Arkadaşalr xp sp 2 kullanıyordum pait shop pro diye bir program öğrendim onu bilgisayara yükledim bilgisayardan birşey sildi ve ntdls eksik hatası vermeye başladı daha sonra cafe ye gittim kafe de adam biraz uğraştı yapamadı format atılacak dedi bende bilgisayarı getirdim format attım bende bir dvd var içinde xp yüklü 2009 güncellemeleri falan birçokta program var onu kurdum dvd virüslü çıktı virüs taraması yaptım yine kurulumla alakalı bi kaç dosya sildi galiba açılmamaya aşladı şimdide xp sp3 yüklüyorum kurulum yarıya gelince bilgisayarınızda sabit disk bulunamadı yazısı geliyor ve çıkış için f3 yazıyor win 7 yi denedim oda aygıt bulunamadı dedi netten araştırdığıma göre kurarken aygıt tanıtmak gerek bu aygıt tanıtma dosyalarını flaş belleğe atsak xp veya win 7 yi kurarken tanıtsak olurmu böyle bişey mümkünmü zira disket sürücüsünden tanıtmak gerekiyormuş bilgisayardada disket sürücüsü yok lütfen yardım çaresizim bıktım usandım of şuan bilgisaayrda mac os pro xp 2012 tr yüklü apple ın sitemlerini kuruyor windows u kurmuyor mac os u neden kuruyor diğerini kurmuyor ?

Şimdi dostum adım adım açıklayayım:

1. NTLDR bulunamadı hatası için:

xp cdsini takıp tamir et dedikten sonra komut satırına "fixmbr" yazman yeterliydi.

2.Bahsettiğin "mod"lanmış xplere asla ve asla güvenme. Orinal kopya bul. (Mutlaka bulursun orjinal xp. zor değil)

3. Bahsettiğin aygıt tanımama hatası anakart üzerindeki sata/ahci chipini tanımamasından dolayıdır. Ne takarsan tak browse dedikten sonra driver.inf dosyasını göstermen yeterli. Bilgisayar için uygun sata driverini internetten bulmak sana düşüyor. Ama burada dikkat etmen gereken text mode driveri indirmendir.

Kolay gele..

• Abi sata driver ı nasıl tanıtacağız disket sürücüsü yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.