Şimdi Ara

Xp Yüklerken Ani Kapanma Sorununun ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar böyle bir sorun oluyor özellikle laptop a xp yüklerken. casper ve acer laptoplarda sık sık görebiliyoruz. Bütün tamircilerin bu marka laptoplara xp yüklerken temel sorunudur. bu sorunun çözümünü çok büyük uğraşıyla saçma bir deneme sonucu buldum :). elime acer espire marka bir laptop geldi xp yüklerken aniden şarj bitmiş gibi kapanıyordu. sata diye sata xp oluşturdum yine denedim aynı sorunla karşılaştım. çok ısınıyor fanın altını boş bırakayım dedim iki sandalyenin arasına koyarak yüklemeye çalıştım olmadı. herşeyi denedikten sonra yine bilgisayarın ısınıp kapandığına kanaat getirdim. bende klimanın karşısına geçip 20 derecede laptop a çevirerek denedim ve mükemmel bi o kadar da saçma çözümü buldum. kliması olmayanlar şansını vantretörle denesin. casper bilgisayar geldi elime o da kapanıyordu. aynı çözümü o bilgisayar içinde denedim ve kesintisiz başarılı bir windows yükleme oldu :). umarım işine yarayan biri çıkar kolay gelsin.

• Evet katılıyorum. Şunu da eklemek istiyorum eğer laptobunuzun fan kısmı köşede kalıyorsa(işlemcinin olduğu yer) o kısmı masadan biraz dışarı çıkarırsanız ve vantilatörü de oraya tutarsanız yazın bu sıcaklarında dahi hiçbir şekilde ısınma problemi olmuyor, kesinlikle öneririm. Amaç laptobun altını boş bırakmak ki hava akımı rahat sağlansın. Ben bu sayede ne soğutucuya ihtiyaç duyuyorum ne de başka bişeye, tıkır tıkır çalışıyor
  • Arkadaşlar bu kadar zahmete ne gerek var alın elinize tornavidayı açın, işlemci soğutucusunu temizleyin yani..forumlarda nasıl temizleneceği anlatılmış... onu da mı yapamadınız götürün bi tamirciye 5YTL gibi bi fiyata temizletin üstelik içini bile açmadan temizlerler vakumla....Klimayla ne uğraşıyorsun...o kalıcı bi çözüm değil...Birde temizlettikten sonra bilgisayarı mümkünse tozlu ortamlarda kullanmayın çünkü bu pervane bütün tozo çekiyor maalesef....Hadi kolay gelsin...
  • evet bende de acer marka laptop aldım xp kurarken farkettim eve geldim masaya aldım kıcakta kurmak yerine basarıyla kurdum yalnız xpde dikkatimi ceken 4gb makinem 3gb oldu ve fan calısması oldukca arttı vistaya göre bende vistaya döndümm ilerleryen günlerde windows 7 dönecegim
  • Yapmayın arkadaşlar öyle vantilatörle falan olmaz. Pc nin kendiliginden kapanması işlemcinin 90 derecenin üzerine çıkmasından kaynaklanıyor. Bu problemin çözümünü alttaki linkini verdiğim topiğimde geçen sene yazmıştım. Topic 5 sayfa olmuş ve hala güncel. Buradan size hertürlü yardımcı olurum.

http://resim.donanimhaber.com/m_28166607/mpage_1/key_/tm.htm
  • Yok ben sıcak havalarda oyun oynarken demek istedim. Normalde tabiki ısınma porblemi varsa temizlik yapmak gerekiyor. Ama ne kadar temiz olursa olsun havanın 40 dereceleri gördüğü günlerde oyun oynamak isteyenlereydi bu önerim. Laptop bu ısınıyor
  • Aynı şekilde benim HP'de xp kurarken kapanıyordu. Ben de vantilatörü önüne koyarak kuruyorum ve kapanmadan kuruluyor.
  • cat diye kapaniyordu bi anlam veremedim altina buz koydum:=) birde su 15 milyonluk sogutuculardan ise yaradi harbi.. .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.