Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

hayırlı Olsun Root yapanlara Tavsiyem yazılım anlatımın olduğu konuda CWM clock work mod yüklemeyi anlattım roottan sonra CWM yükleyin Cihazın full yedeğini alın
    sorun olduğunda yazılım root ile uğraşmadan CWM den cihazı eski haline getirebilirsiniz....

Yarın ilk iş onu halledeceğim hocam zor birşeymidir peki cwm işi ?
  • yüklemesi 2 dk :) yedeğini almanda 10-15 dk sürmez yedek hafıza kartının içine oluşur :)
  • quote:

yüklemesi 2 dk :) yedeğini almanda 10-15 dk sürmez yedek hafıza kartının içine oluşur :)

Tamamdır hocam sabah yapıyorum 1-2 uygulama daha indirip tam rayına oturttuktan sonra

Peki yedekte yüklenen uygulamalar kullanılan ayarlar vs. kayıtta kalır mı ?
  • Full Sistem yedeği alır
    ROMdaki tüm uygulamalar
    Tel Belleğindeki Tüm uygulamalar
    SD karttaki tüm uygulamalar
    ROM tel belleği ve SD karttaki tüm uygulamaların verileri
    cihazın tüm ayaları
    rehber ve SMSler çağrı kaydı
    yani aklına gelen her ayarı yedekler
    sadece oyunların datalarını yedeklemez zaten onlar sıfırlasanda sen silmedikten sonra silinmiyor :)
    az önce 64bit flashtool denemek için bootloaderi kapatıp açtım kerneli attım ama cihaz bootlopa girdi
    yedeği attım açtım :)
  • quote:

Full Sistem yedeği alır
    ROMdaki tüm uygulamalar
    Tel Belleğindeki Tüm uygulamalar
    SD karttaki tüm uygulamalar
    ROM tel belleği ve SD karttaki tüm uygulamaların verileri
    cihazın tüm ayaları
    rehber ve SMSler çağrı kaydı
    yani aklına gelen her ayarı yedekler
    sadece oyunların datalarını yedeklemez zaten onlar sıfırlasanda sen silmedikten sonra silinmiyor :)
    az önce 64bit flashtool denemek için bootloaderi kapatıp açtım kerneli attım ama cihaz bootlopa girdi
    yedeği attım açtım :)

Teşşekkür ederim hocam fakat bunun yapılabilmesi için bootloader kilidinin açık olması lazım diye ben bootloader kilidine dokunmadım bootloader işlemimi yapacağım ?
  • sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryasir

sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400

Xperia Pro için varsa 4.0.4 ftf rom dosyasını indirip flashtool ile yükleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemuria.

quote:

Orijinalden alıntı: omeryasir

sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400

Xperia Pro için varsa 4.0.4 ftf rom dosyasını indirip flashtool ile yükleyebilirsin.

sorun şu ki buldum ftf ama SI NUMARASI AYNI DEĞİL YÜKLEDİĞİM FTF nin bu ftf ler nerden indiriliyor
  • Yazılımdaki SI Kodu degil cda kodudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yazılımdaki SI Kodu degil cda kodudur

bu ne demek kardeşim? ben phonecopy e üyeyim orda telefon özelliklerini gösterdiğinde IS :1239-7450 yazıo ama telefonun arkasında 1249-7400 yazıyor yazılım dan öönce phonecopyde kopyaladığım listede ise. 1249-7400yazıor neden böyle bişey olmuş olabilir acaba?
  • quote:

Yazılımdaki SI Kodu degil cda kodudur

bu ne demek kardeşim? ben phonecopy e üyeyim orda telefon özelliklerini gösterdiğinde IS :1239-7790 yazıo ama telefonun arkasında IS: 1249-7400 yazıyor yazılım dan öönce phonecopyde kopyaladığım listede ise. 1249-7400yazıor neden böyle bişey olmuş olabilir acaba?
    Fotolar aşağda war imei ler tutuyor ama SIlar farklı?
    http://g1210.hizliresim.com/12/b/ducdr.png

Bi sorum daha var kardeşim bende orjinal superuser ve titanium tam sürüm var ama root atamıyorum atınca hep hata verdi sırf bu yüzden 2.3.4 versiyona geçmiştim orda sorun yok sonra tekrar buna geçtim konu açılmış tı denedim ICS ye kolay yükleme die oraya resim paylaştım orda donuyor ne yapabilirim?

• root yapınca superuser otomatik yüklenir jtitaniumda kurup kullanırsın

sen cihazına flash tool ile farklı bir cda koduna sahip yazılım yüklemediysen cda değişmez tüm xperia rom root yazılım isimli konuda cda değiştirme anlatımı var ordaki anlatımla cihazı orjinal cda sahip yazılıma getirebilrsin
  • quote:

root yapınca superuser otomatik yüklenir jtitaniumda kurup kullanırsın

sen cihazına flash tool ile farklı bir cda koduna sahip yazılım yüklemediysen cda değişmez tüm xperia rom root yazılım isimli konuda cda değiştirme anlatımı var ordaki anlatımla cihazı orjinal cda sahip yazılıma getirebilrsin

çok teşekkür ederim kardeşim hemen bakıyorum.
  • 14.10.12 : Anlatımdaki eksiklikler düzeltildi sorun yaşayanlar anlatımı tekrar gözden geçirsin :)
  • Bir türlü beceremedim yaf Daha önce flashtool ile yazılım atmıştım telefonuma bir sorun yaşamadım ama kerneli yapamadım. Öncelikle telefonumu gbden icsye geçiş yaptım ve 4.0.4 kuruldu ardından indirdiğim kernelleri flashtool klasöründe firmwares klasörüne attım prgogramı açtım flashmode ile ekrana girdim fakat aşağıdaki ekran karşıma geliyor

Xperia 2011 Serisi ICS  4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma

content bölümünde bir şey yazması gerekmiyor mu? Neyse okey dediğmde telefonu bağla diyor geri tuşuna basarak bağlıyorum connect diyor ama oradan ilerisini görmüyor şuan telefonum açılmıyor SEUS ile tekrardan yazılım yüklüyorum. Nerde yanlış yapıyorum acaba?

• Dosyayı boş görmüş flashtool en son sürümlerinde oluyor
    Benim Rom root ve yazılım anlatımlarımın oldugu konuda hatalı ftfli düzeltme anlatımı var ondaki işlemi bu dosyaya uygula

• quote:

Dosyayı boş görmüş flashtool en son sürümlerinde oluyor
    Benim Rom root ve yazılım anlatımlarımın oldugu konuda hatalı ftfli düzeltme anlatımı var ondaki işlemi bu dosyaya uygula

Merhaba, bu sorunu 0.80 sürümünde yaşıyordum sizin mesajınızı gördükten sonra 86 sürümüne update ettim flashtool sorunsuz içerikleri gördü. Kerneli yükledim root yaptım. Fakat rootta tam yetkiyi almadı. Örneğin lets golf oyununu silmek istediğim zaman şöyle bir hata veriyor; mount: Device or resource busy Segmentation fault. Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineBlog -- 15 Ekim 2012; 19:57:39 >
  • Menuye superuser gelmişse root olmuştur
    Ama hata verebiliyor marketten superuseri güncele daha sonra superuseri aç ekranı saga kaydır su güncelleme menusu gelir orda 3.0.2 yazan yere tıklayıp su dosyasını 3.1.1 olan son sürüme güncelle

Daha sonra marketten busybox indirip busyboxu güncelle uygulama kaldırmak için
    Rootexplorer veya titanium backup ile kaldır

• quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

O sayfada ayar şöyle olacak ; (Dosya ismi değişiklik gösterir tabii ki)

Merhaba, bir şey soracağım ya :) İlk mesajdaki resimde sağda ki bölümler yok bende de aynı sizde ki gibi sadece misc bölümünü seçebiliyorum bu şekilde 20 saniyede falan kerneli attım ben önce tabi 562yi yükledim. Ardından root yaptım sonra gene bu şekilde 587 yükledim sadece misc seçiliyken. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım sizde de oldu mu acaba root yetkisini tam alamadı gbde bu programla root yaptığım zaman Link2sd programı ile programları sd karta taşıyabiliyor yada silebiliyordum fakat bu kernel attıktan sonra hata verdi bu işlem.

İkinci sorum ise uygulamalarda sizde ikişer adet oluştu mu? Örneğin link2sd programını açtığım zaman önüme liste geliyor ve orada adobe reader 2 tane, kamera 2 tane falan oluyor. Sizde de böyle sorunlar mevcut mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: PSiKoMaNYaH

quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

O sayfada ayar şöyle olacak ; (Dosya ismi değişiklik gösterir tabii ki)

Merhaba, bir şey soracağım ya :) İlk mesajdaki resimde sağda ki bölümler yok bende de aynı sizde ki gibi sadece misc bölümünü seçebiliyorum bu şekilde 20 saniyede falan kerneli attım ben önce tabi 562yi yükledim. Ardından root yaptım sonra gene bu şekilde 587 yükledim sadece misc seçiliyken. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım sizde de oldu mu acaba root yetkisini tam alamadı gbde bu programla root yaptığım zaman Link2sd programı ile programları sd karta taşıyabiliyor yada silebiliyordum fakat bu kernel attıktan sonra hata verdi bu işlem.

İkinci sorum ise uygulamalarda sizde ikişer adet oluştu mu? Örneğin link2sd programını açtığım zaman önüme liste geliyor ve orada adobe reader 2 tane, kamera 2 tane falan oluyor. Sizde de böyle sorunlar mevcut mu acaba?

Bahsettiğiniz gibi bir sorun bende olmadı ama bende de şöyle sorunlar olmuştu;

Kerneli attıktan sonra telefon açılmadı, root yapıp tekrar kernel atınca düzelmişti. Root a geçmeden önce telefonu açıp bir işlem yaptınız mı ? ( Belki 2 tane olmasının nedeni budur diye düşündüm )

Root sonrasında superuser gelmişti ama tam olarak çalışmıyordu bende, yetki tam olarak sağlanamıyordu, SuperSU yükledim ardından busybox güncelledim şuan rootla ilgili sorunum yok. Kusura bakmayın, yardımcı olamadım pek

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.