Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4shared dosya indirmek için üye olmanız Gerekir eğer siteyi açamıyorsan DNS değiştireceksin Kafelerden indirmeyi deniyorsan inmiyorsa
    4shared-china olarak adresi yazdığından filitreler engellemesi kalklar
  • arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. 562 nolu zımbırtıyı yüklüyorum ve telefonu açıyorum. sonra bu root programını çalıştırıyorum all done diyor ve sonra 587 ile biten kerneli yüklüyorum ama superuser gözükmüyor?
  • işlem sırasında cihaz 3 kere kapanıp açılıcak bu oluyormu ve olduğu halde menude superuser yokmu ?
    böyle ise ilk işlemlerde bağlantı tipini ve dediğim yerleri aktif yapıyormusun kontrol et
  • telefonu rootladım yanlız şimdi bir sorunum var :) link2sd programı ile istemediğim programları kaldıramıyorum örnek olarak Golf, Track ID, oyunlar edinin ve diğerleri neden acaba ?
  • yöntem işe yarıyor buyur benim telefonum buxybox 1.21 yüklü ve CWM de çalışıyor Xrecovery ile yüklediğim CWM

Xperia 2011 Serisi ICS  4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_silvan

telefonu rootladım yanlız şimdi bir sorunum var :) link2sd programı ile istemediğim programları kaldıramıyorum örnek olarak Golf, Track ID, oyunlar edinin ve diğerleri neden acaba ?

link2 Sd ile kaldırmak yerine titaniumbackup dene olmadı benim gibi en basiti Rootexplorer ile System/app den veya System/etc/product DATA/app klasöründen apklarını kaldırabilirsin

birde Superuser ve Busybox güncellemelerini yapmadıysan hata verebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 13 Kasım 2012; 4:39:28 >

• orunu buldum sanırım ... abi sen anlatımda marketten indir demişsin u bu programları ama pro sürümleri kastettin sanırım bunu derken... dogrumu anlıyorum bu dedigini ???

ben aramadan yazıp direk indirdiklerimde pro falan yazmasına dikkat etmedim zaten aramada yazınca direk pro su cıkmıyor free versiyon cıkıyor free versiyonda böyle sıkıntı cıkareıyor yane güncellemiyor... bunların crackli versiyonları sende varsa eklermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_silvan

telefonu rootladım yanlız şimdi bir sorunum var :) link2sd programı ile istemediğim programları kaldıramıyorum örnek olarak Golf, Track ID, oyunlar edinin ve diğerleri neden acaba ?

link2 Sd ile kaldırmak yerine titaniumbackup dene olmadı benim gibi en basiti Rootexplorer ile System/app den veya System/etc/product DATA/app klasöründen apklarını kaldırabilirsin

birde Superuser ve Busybox güncellemelerini yapmadıysan hata verebilir...

denedim hepsini ama kaldıramadım öyleki locky ile reklamlarıda kaldıramıyorum root erişimi yok yada başarısız diyor hiçbişey anlamadım

• hata veriyorsa rootta problem var işlemi tekrar uygula bakalım dediğim gibi root sonrasında busybox ve superuserin kendisini ve su dosyasını güncelle
  • telefon uctu ya.. yukardaki işlemleri yaparken hata ayıklama moduna almayı unuttum.. ilk kernel yüklerken de baglantı koptu.. şu st15i mini cihazım acılmıyor.. acil help..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yadigarim

telefon uctu ya.. yukardaki işlemleri yaparken hata ayıklama moduna almayı unuttum.. ilk kernel yüklerken de baglantı koptu.. şu st15i mini cihazım acılmıyor.. acil help..

tamam ya hallettim.. megerse telefon için driver kurmak gerekiyormoş.. hersey için tşk ederim
  • Sonunda teli rootladım şimdi altta yazılı olan işlemleri gerçekleştircem. Allah razı olsun :)

CWM'ye girmekte biraz sorun çektim. X-Parts ile Cwm yükledim. Home Tuşuyla falan girmedi en son Reboot to Recovery yaptım ve direk girdi. Sistemin yedeğini aldım. Şimdi istemediğim uygulamaları silmeye geldi sıra.

Şu anda Titanium Backupla bazı uygulamaları Karta taşıdım bazılarını sildim. Twitter'ı falan karta taşımak istiyorum bunu nasıl yapacağım?
    Birde hangi sistem dosyalarını silmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetozturk154 -- 19 Kasım 2012; 1:06:28 >
  • Diğer Konuya yazdım Uygulamaları taşımak için titanium backupu kullanabilirsin veyada Link2SD kullanabilirsin fark etmez
    Home tuşu işe yaramıyorsa Ses açma veya Ses kısma tuşlarını dene ama X-part ta ben Home ile girmiştim :) SOny Logosu çıkar çıkmaz bir kaç kez basıcaksın unutma
  • Selam dostum konu anlatımı için teşekkürler, telefonum Xperi Neo, biraz sorun çıkarsada başarılı bir şekilde root yaptım, sanırım yaptım yani daha test edemedim. Yalnız bir sorun var, marketten BusyBox programı ve diğer hiç bir programı indiremiyorum. BusyBox bir hata nedeniyle indirilemedi (Sunucudan bilgi alınırken hata oluştu. uyarısı alıyorken bu mesajı göndermeden önce tekrar denedim indirdi. :D Bu kadar yazmışken başka bir soru sorayım madem, CWM yapmak ne işe yarıyor? Yapmasak telefonu rootlu bir şekilde kullanabilir miyim. Ayrıca superuser ve BusyBox uygulamaları gerekli mi? Bu uygulamaları silsem telefon rootlu kalır mı?
  • superuser ve busybox silersen rootta gider root işlemini yapınca onlar yüklenir güncellemenin sebebide yeni root destekli programlar için uyumluluğu sağlamak
    CWM yüklemek sana kalmış forumlarda paylaştığımız zip uzantılı modifiye ve uygulama paketlerini yüklemek için cwm gerekir ayrıca cwm ile cihazın tüm sistem yedeğinide alabilir geri yükleyebilirsiniz
    bu yedek telefon belleği ve SD karttaki tüm uygulamaların APKLarı + tüm uygulamaların Verileri
    SMS - Rehber - Romun System - DATA - Cache Bölümlerini Kapsar Yedek boyutu kurulan uygulamalara göre değişir rootan sonra alınan ilk yedekte ortalama 700-800 mb arası boyutta olur bu yedek SD kartın içine alınır Ben Kesinlikle kurmanızı öneriyorum yinede siz bilirsiniz :)
  • http://b1211.hizliresim.com/13/r/g6b6w.jpg

bende resimde yolladığım gibi karnel ve loader sinden başka şeylerde var onların bir zararı olur mu yoksa eski sürüm flash toll mu yüklemem gerek.. indirdiğim kernel de
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1678690
    burada 587 yanlış mı?

ve

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737862

bu romu yüklemek istedim ama telefon sonyde takılı kaldı acaba 431 kernelin üzerine yüklediğim için mi böyle bir sorun oldu önceki rom yine pruness di ama 431 üzerine kurmuştum şimdi 14 ü yüklemek için
    telefonu rootladım 562 ile ve sonra üzerine 431 kernel attım ve room yukledim ama çalışmadı.
    sonra stock rom kullanayım dedim 562 ile rootladım ve 587 karnel atayım dedim bir yanlış yaptım galiba telefon da root yetkisi gitti..

• İlk linkteki anlatımın başındaki kerneller bootloaderi açık cihazlar için

Rom için 587 yükleyip root ve cwm. Yüklemen gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım ama 587 yi nasıl rotlayacağım peki yukarıda kilitsiz anlatım yaptıysanız bir yardımcı olurumusunuz?
    flashtool daki resimde yanlış birşey yok değil mi yada benim indirdiğim kernelde ?çunku telefon sony yazısında takıldı 587 yi yüklediğimde
  • root işlemini yaptım ancak super user programına girdiimde uygulama lisetesi bomboş hiçbirşey kaldıramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

root işlemini yaptım ancak super user programına girdiimde uygulama lisetesi bomboş hiçbirşey kaldıramadım.

Superuserdan uygulama kaldıramazsın kardeşim zaten. Şimdi Marketten Superuser ve Busybox sürümlerini güncelle. Daha sonra CWM kurulumunu yap. CWM ile tüm sistemin yedeğini alabilirsin. Telefona birşey olduğunda sorunsuzca geri yükleme yapabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm Bu konuda gerekli anlatım mevcut. Daha sonra silinemeyen uygulamaları silmek için Googla dan arat Titanium Backup programını kuracaksın. Anlatımını da bulabilirsin zaten. Rahatça ister kaldırırsın istersende hafıza kartına taşırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozturk154

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

root işlemini yaptım ancak super user programına girdiimde uygulama lisetesi bomboş hiçbirşey kaldıramadım.

Superuserdan uygulama kaldıramazsın kardeşim zaten. Şimdi Marketten Superuser ve Busybox sürümlerini güncelle. Daha sonra CWM kurulumunu yap. CWM ile tüm sistemin yedeğini alabilirsin. Telefona birşey olduğunda sorunsuzca geri yükleme yapabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm Bu konuda gerekli anlatım mevcut. Daha sonra silinemeyen uygulamaları silmek için Googla dan arat Titanium Backup programını kuracaksın. Anlatımını da bulabilirsin zaten. Rahatça ister kaldırırsın istersende hafıza kartına taşırsın.

Bilgiler için sağolasın dostum hallettim. Rootlandık bizde

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.