Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nawy30

olmuyoo olmuyoo olmuyoo

sabahtan beri 10 defa denedim her seferinde " tuş takımı çalışmıyor" diyor.

işlemleri harfi harfine sırasıyla yapıyorum istenilen dosyaları c ye atıyorum

çalıştırıyorum bir tuşa baz diyo basıyom telefon açılıp kapanıyor ama "superuser" diye bişey gelmiyor.

bidaha yapıyorum yook olmuyoo

bidaha denedim yok

bir sıkıntı olmasın diye her seferinde sony update centerden telefonu en başa döndürüyom

ama olmuyo

yada ben beceremiyoom

büyük ihtimalle öledir de nerde hata yapıyom ben

neo için özel bişey mi yapılıyor anlamadım gitti.

Hey Allahım deli olacağım.

Sonunda Orochi hocanın sabır ve desteği birazda inatla uğraşmanın sonunda telefonu rotladım cwm vs hepsi ok dir.

Orochi arkadaşımıza anlatım yardım ve uslubu için teşekkür ederim Allah razı olsun.

Bazıları var bilir kendine saklar bazıları var paylaşır.
    Ama Orochi kadar sabırlısı alçak gönüllüsü zor bulunur.

• Bende yaptım. Emeği geçenlere teşekkürler.
  • arkadaşlar bende şimdi uğraşmaya başlıcam sırf camera için ics kullanmak istiyordum ama kasıyordu bakalım bu şekilde rootlaya bilirsem kullanılabilirmi gereksiz uygulamaları silerim diye düşünüyorum
  • RootExplorer favorimdir
    kamera için CyberShot V5 modunu atıp birde videoda donmayı engellemek için video ayarlarındaki görüntü sabitleyici kapatman yeterli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 10 Aralık 2012; 3:03:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

anlatımın tr çevirisi ve resimler bana ait kaynak xda.developer

resimlerdeki kırmızı oklar pcm de daha duruyor :) yazılar aynı arkadaşım sordu nasıl yapcam anlamadım die konuyu açınca bi gariplik vardı zaten :)
  • .431 romundayım. 587'ye geçmek istiyorum, ancak telefonum şu an rootlu ve kasıyor.

telefonu onar dediğim zaman, telefonun açılmama gibi bir sıkıntısı olmaz değil mi?
  • .::Orochi::. hocam

Bu linkteki işlemlerle Tek adımda ext2 alanı oluşturmak istedim biraz kolaya kaçayım dedim de

http://forum.donanimhaber.com/m_60763160/tm.htm

Ama;

benim cwm menümde bu linkte bahsi geçen "Adcanced sekmesine girdikten sonra, partition Sd storage'yi seçiyoruz" yok.

Acaba sony haz bir durum mu ?
    Recovery sürümümüzü mü yükseltmeniz lazım?

yada

bu işlemi yapabilmek için cihazda bootloader kilidi açık ve rootlanmış ve custom rom yüklenmiş mi olması lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: nawy30

.::Orochi::. hocam

Bu linkteki işlemlerle Tek adımda ext2 alanı oluşturmak istedim biraz kolaya kaçayım dedim de

http://forum.donanimhaber.com/m_60763160/tm.htm

Ama;

benim cwm menümde bu linkte bahsi geçen "Adcanced sekmesine girdikten sonra, partition Sd storage'yi seçiyoruz" yok.

Acaba sony haz bir durum mu ?
    Recovery sürümümüzü mü yükseltmeniz lazım?

yada

bu işlemi yapabilmek için cihazda bootloader kilidi açık ve rootlanmış ve custom rom yüklenmiş mi olması lazım?

Daha önce EXT alan açmadığım için Tam Emin değilim
    yanlız Xrecovery attığı CWM de bu özellik yok İstersen Xpart dene
    daha önce Kernel kullanırken Dediğin Menu CWM de vardı Ancak Şu An Kernel kullanmıyorum Xrecovery yüklediği CWM de EXT bölümü ayırmak için seçenek yok

quote:

Orijinalden alıntı: serhat07

Neo V
    4.1.B.0.431 -http://www.4shared.com/file/hHJpD98a/MT11i_41B0431_kernel.html
    4.1.B.0.587 -http://www.4shared.com/file/jPW_lhLx/Mt11_41B0587_Kernel.html?refurl=d1url

587 nin linki ölmüş yenileme durumu var mı ?

http://www.4shared.com/file/jPW_lhLx/Mt11_41B0587_Kernel.html

587 linki çalışıyor 4shared üzerindeki linklerin ölmesi baya uzun sürer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 14 Aralık 2012; 4:08:34 >

• Hata! Google Chromewww.4shared.com sitesini bulamadı
    Öneriler:
    www.­4shared.­com/­file/­jPW_lhLx/­Mt11_41B0587_Ker­nel.­html sitesinin önbelleğe alınmış kopyasına erişin
    Google'da ara:

ama sayfa acılmıyor ki :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aodere

http://developer.sonymobile.com/downloads/tool/flash-tool-for-xperia-devices/

Hocam bu ne işe yarıyor

Sony mobile Emma programı resmi flash aracı
    Kullanmak için bootloader klidi açık olucak forumda konusu var. Xperia arc/S ve xperia S için beta sürümü

Serhat07@
    link saglam. Dns değiştir
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    Kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 15 Aralık 2012; 9:22:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aodere

http://developer.sonymobile.com/downloads/tool/flash-tool-for-xperia-devices/

Hocam bu ne işe yarıyor

Sony mobile Emma programı resmi flash aracı
    Kullanmak için bootloader klidi açık olucak forumda konusu var. Xperia arc/S ve xperia S için beta sürümü

Serhat07@
    link saglam. Dns değiştir
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    Kullan

hocam kusura bakma özür dilerim :S link sağlamış :D hükümet siteyi engellemiş :D

• Buradaki işlemleri yaparak root atmıştım telefonuma. Şimdi FXP : free Xperia project Cyanogen 7/9/10 ROM Bootloaderi Açık cihazlar için konusundakileri uygulamak istiyorum tabii önce bootloaderı açacağım. Direk yapmamın bir sakıncası var mı? Unroot yada başka bir şey yapmam gerekiyor mu Orochi?
  • yap bi şey olmaz

• Teşekkürler hemen başlıyorum
  • Merhaba, bende 4.0.2.A.0.62 sürümü var. Üzerine direk fxp cm10 149 + Fusion 4.0 kernel kurmak istiyorum.

Mevcut sürüm varken yapabilir miyim yoksa önce official ics rom'a mi gecmem gerek?
  • ICS en son sürümünü yüklemen gerekli kernelin çalışması için basebandın yükselmesi gerekir cihaza yazılım atıp yüklemek daha sağlıklıdır

ICS yüklet
    bootloader kapalı ise aç
    kerneli yükle
    CWM den romu yükleyip cihazı açıp tekrar cwm girip gapps paketini yüklet konusunda detaylarını okursn
  • quote:

ICS en son sürümünü yüklemen gerekli kernelin çalışması için basebandın yükselmesi gerekir cihaza yazılım atıp yüklemek daha sağlıklıdır

ICS yüklet
    bootloader kapalı ise aç
    kerneli yükle
    CWM den romu yükleyip cihazı açıp tekrar cwm girip gapps paketini yüklet konusunda detaylarını okursn

Merhaba tekrar,

Bu cwm yanlis anlamadiysam flashtool gibi bir yükleme yöntemi sanirsam yanlis miyim?

Eger öyle ise yapacaklarim;

1- Official ics rom a geciyorum.

2- Bootlader kilidini aciyorum.

3- cwm kuruyorum.

4- cwm modda acip kernel kuruyorum.

5- cwm modda rom yüklüyorum.

6- yine cwm modda gapps pakedini kuruyorum.

dogru mudur?

• 3-4 yok kernel komutla pcdn yüklenir
    Yükleyince CWM Otamatik yüklenir

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.