Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben fusion 4.0 kernel kullanmak istiyorum. Bu sekilde de kurulur mu cwm o zamam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

3-4 yok kernel komutla pcdn yüklenir
    Yükleyince CWM Otamatik yüklenir

Sizin verdiğiniz X-Parts ile CWM yükledim telefonu kapattıktan sonra Ses Açma, Kapatma,Menü Tuşu,Dokunarak hiçbir şekilde CWM ye giremiyorum. X-Part içinden Reboot To Recovery ile giriş yapabiliyorum. Kendim giremiyorum.
  • telefonu onar dedim, baktım 587 sürümünü yüklemiş. root da duruyor. anlamadım bu işi.

edit: sanırım ilkinde gözümden kaçtı güncelle demişim şimdi onar diyince root falan gitti, hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 17 Aralık 2012; 16:50:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acerciyim

Ben fusion 4.0 kernel kullanmak istiyorum. Bu sekilde de kurulur mu cwm o zamam?

Kernel yüklenince CWM de gelir Ancak Bu Konu Root Konusu ? kernel ile Rootu Karıştırmayın kernel için Sorunlarınızı Ana Konunuzdan Veya tüm xperia Serisi isimli konuya yazın

quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

telefonu onar dedim, baktım 587 sürümünü yüklemiş. root da duruyor. anlamadım bu işi.

edit: sanırım ilkinde gözümden kaçtı güncelle demişim şimdi onar diyince root falan gitti, hallettim.

Root varken PCC ile Güncelleme Yapmamaya Özen Göster Cihazı Brick Yapabilirsin Bilgine

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozturk154

quote:

3-4 yok kernel komutla pcdn yüklenir
    Yükleyince CWM Otamatik yüklenir

Sizin verdiğiniz X-Parts ile CWM yükledim telefonu kapattıktan sonra Ses Açma, Kapatma,Menü Tuşu,Dokunarak hiçbir şekilde CWM ye giremiyorum. X-Part içinden Reboot To Recovery ile giriş yapabiliyorum. Kendim giremiyorum.

X-part ile Menu tuşu ile giriyorlarmış aynı bende senin gibi LWW cihazıma yükledim hiç bir tuş ile girmemişti
    Ben Xrecovery ile yüklenen CWM kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 17 Aralık 2012; 18:06:36 >

• quote:

quote:

X-part ile Menu tuşu ile giriyorlarmış aynı bende senin gibi LWW cihazıma yükledim hiç bir tuş ile girmemişti

Bende sizin verdiğiniz Recovery ile dün yükledim ve hallettim sağolasın kardeşim. Sen olmasan Sony forumu öksüz kalır. Ben sadece Bootloader kilidi açma kısmını pek anlayamadım. O yüzden de girmedim daha o konuya. Ama CM 10 yüklemek istiyorum. Bir ara iyice okumam lazım anlaşılan :)

• quote:

quote:

quote:

Bende sizin verdiğiniz Recovery ile dün yükledim ve hallettim sağolasın kardeşim. Sen olmasan Sony forumu öksüz kalır. Ben sadece Bootloader kilidi açma kısmını pek anlayamadım. O yüzden de girmedim daha o konuya. Ama CM 10 yüklemek istiyorum. Bir ara iyice okumam lazım anlaşılan :)

işlem çok basittir bootloaderi açıp kernel yüklemek 30 saniye sürmez rom kurulumu ile beraber 10 dk da cyanogeni kurabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/mpage_1/tm.htm

3. ve 4. mesajları okuman yeterlidir zaten Cyanogen için Ayrı kurulum konum var ordada bu linkleri verdim Rootu başarmışsan emin ol Roottan Daha basittir

• quote:

quote:

quote:

quote:

işlem çok basittir bootloaderi açıp kernel yüklemek 30 saniye sürmez rom kurulumu ile beraber 10 dk da cyanogeni kurabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/mpage_1/tm.htm

3. ve 4. mesajları okuman yeterlidir zaten Cyanogen için Ayrı kurulum konum var ordada bu linkleri verdim Rootu başarmışsan emin ol Roottan Daha basittir

Şimdi aklıma soktun kardeşim yaa gece gece Ahh sabah iş olmasaydı hemen başlayacaktım kolları sıvamaya. Kilidi açayım zaten Kernel atmayı öğrendim onda sorun yok hemencecik hallederim. yarın artık kilit olayını halledeceğim :) ne gaza geldim arkadaş yaaa

• mevcut hafıza kartım 8gb. yeni 16gb'lık bir hafıza kartı aldığım zaman yeniden telefonu onarıp bu adımları yapmama gerek var mı?

ext3 alanı tekrar oluşturacağım.
  • Yeni kart Aldığında EXT alanı Oluşturup Onarım Yaptırman gerekir Android_Secure ve EXT alanındaki Dosyaları yedekten Yüklersin
    Yapıcağın Basit kartı aldıktan sonra CWM DEN backup Al
    PC den Gizli klasörleri açıp birde Sistem klasörlerini göstermeyi aç pcye 8GB kartını Bağlayıp tüm dosyaları ve Klasörleri pcne yedekle
    daha sonra Yeni kartında Ext Alanını oluşturup yedeklediğin Dosyaları 16gb karta aktar
    Son Olarak CWM girip Aldığın Yedeği Geri Yüklet EXT ve Android_Secure bölümlerine Verileri tekrar Yüklenir Cihaz 16gb ile Sorunsuz Çalışır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 19 Aralık 2012; 1:41:06 >
  • Sorun :Bir kaç kişi özelden bildirdi Busybox Güncelledikten Sonra Xrecovery ile atılan CWM siliniyormuş
    CWM tekrar attıklarında Busybox sürümü 1.15 gibi bir sürüme Düşüyormuş ve Titanium backup hata veriyormuş vs vs
    -----
    Çözüm : Busybox Güncellemesini yapıp CWM yi X-part programı ile yüklüyoruz
    veya
    Buxybox güncellemesini yapıyoruz Rootexplorerdan Systemn/xbin Klasöründeki sh Dosyasını Sd karta kopyalıyoruz
    kopyaladığımız Dosyayı pcdeki Xrecovery bulunduğu klasöre RecoverX\bbin\2011\cwm klasörüne atıp varolanı değiştiriyoruz
    Son Olarak Xrecoveryden CWM tekrar yükletiyoruz

Arkadaşlar bu noktada kaldım busybox güncelledikten sonra cwm giremiyorum sh. dosyasını gerekli yere kopyalıyorum rootexplorerdan sd karta atıp ordan da recovery'nin olduğu yere ''RecoverX\bbin\2011\cwm'' kopyalıyorum recovery çalıştırıp CWM yüklerken program yanıt vermiyor diyor yarıda kalıyor CWM yüklemiyor...2 gün oldu uğraşıyorum telefonu bozucam artık usb kablo tak çıkar bi yardım edin..

• arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. dediklerinizi uyguladım ve root yaptım. daha sonra da cwm yükledim. buraya kadar herşey başarışlıydı. ta ki custom rom yüklemeye çalışıncaya kadar. dediğiniz gibi zipli dosyayı cwm'kurdum. ama ondan sonra telefonu açtığımda sony yazısından sonra xperia yazısı çıkıyor ondan sonra telefon reset atıyor sürekli. ve bu hiç bitmiyor. cwm'ye de girmiyor artık. pili çıkarıp taktım defalarca ama nafile. lütfen biri yardım etsin. xperia neo v telefon

şimdiden teşekkürler...

• Ne yükledin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pureness rom yüklemeye çalıştım. zip dosyasını hafıza kartına attım. cvm'yi açıp yükledim. sonra anlattığım gibi resetler başladı :(
  • hala bi değişiklik yok :( son umudum sensin orochi. lütfen bi akıl ver bana

• quote:

Orijinalden alıntı: uglyking14

hala bi değişiklik yok :( son umudum sensin orochi. lütfen bi akıl ver bana

1. yüklediğin ROM Bootloaderi Kapalı çalışıyormu veya Hem Açık Kapalı Bootlaoderde çalışıyormu ?
    2. Yükleme Sırasında Adımları doğru yapıyormusun ? Bootloader kapalı ise Locked BL seçiyorsun Bootloader açık Kernel atmışsan Unlocked BL seçiyorsun

• herkese iyi günler. Orochi hocam, sahi olduğum android sürümü 4.0.3 derleme numarası 4.1.A.0.562
    Benimde uygulamam gereken adımlar bunlarmıdır? birde bu roottan sonra orjinal güncellemeleri görebiliyormuyuz?
  • güncelleme yaptıktan sonra root yapmanı önerrim mümkünse güncellemek yerine Yazılım Onarımı Yaptırarak ICS 587 sürümüne geçmen daha sağlıklı olur

şuan kullandığın
    562 sürümünü direk rootlayabilirsin konuda verdiğim root programı ile
  • hocam ilgin için teşekkür ederim. sony update center ile telefonu eski haline getirdim. daha sonra anlattığın gibi root yaptım ve cwm yükledim. custom rom yüklemek istiyorum da o olayda kafam karışıyor. botloader kilidi falan. indirip yüklemem gereken dosyalar neler ve nasıl yükleyeceğim bu dosyaları. okuyup iyice öğrendikten sonra tekrar deneyeceğim. bu arada update center muhtemelen eski romundan farklı bi bölgeninkini yükledi çünkü birkaç program farklı gibi. bu bi sorun mu? ve tavsiye ettiğiniz rom nedir? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: uglyking14

hocam ilgin için teşekkür ederim. sony update center ile telefonu eski haline getirdim. daha sonra anlattığın gibi root yaptım ve cwm yükledim. custom rom yüklemek istiyorum da o olayda kafam karışıyor. botloader kilidi falan. indirip yüklemem gereken dosyalar neler ve nasıl yükleyeceğim bu dosyaları. okuyup iyice öğrendikten sonra tekrar deneyeceğim. bu arada update center muhtemelen eski romundan farklı bi bölgeninkini yükledi çünkü birkaç program farklı gibi. bu bi sorun mu? ve tavsiye ettiğiniz rom nedir? teşekkürler

aynen bana da orijinal tr romu lazım hiç biyerde bulamadım .global romda sıkıntılar var.teli servise gönderecem de custom rom ile gönderemem :d
  • aşağıdaki konuda CDA değiştirme mesajındaki işlemler ile türkiye romunu yükleyebilirsiniz..
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63061161
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.