Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhat0727

anladım ama 587 yi nasıl rotlayacağım peki yukarıda kilitsiz anlatım yaptıysanız bir yardımcı olurumusunuz?
    flashtool daki resimde yanlış birşey yok değil mi yada benim indirdiğim kernelde ?çunku telefon sony yazısında takıldı 587 yi yüklediğimde

ilk konudaki bootloader açıp kernel atıp rootluyorsunu bu konudaki anlatımda ise bootloaderi açmana gerek ICS nin 431 ve 587 sürümleri rootlanabiliyor

2. likteki romu yüklemek için cihaza 587 yüklüyorsun ve cwm kuruyorsun romu ve cihaz için patch dosyasını indir
    sd kartına at cwm gir sırasıyla

wipe data factory
    wipe cache

advanced menusunde wipe dalvik cache

mount and storga bölümünden
    format cache
    format data
    format system

yapıp romu kur romu kurarken locked bootloaderi seç
    kurulum bitince cwm menusunden reboot recovery basıp cihaz kapanıp açlıp tekrar cwm girsin bu sefer sıfırlama yapmadan cihaza uygun patch dosyasını kur ....

• üstte kırmızı okların olduğu fotolar bana tanıdık geliyor gen.tr de açtığım konudaki fotolar aklıma geldi :D
  • anlatımın tr çevirisi ve resimler bana ait kaynak xda.developer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozturk154

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

root işlemini yaptım ancak super user programına girdiimde uygulama lisetesi bomboş hiçbirşey kaldıramadım.

Superuserdan uygulama kaldıramazsın kardeşim zaten. Şimdi Marketten Superuser ve Busybox sürümlerini güncelle. Daha sonra CWM kurulumunu yap. CWM ile tüm sistemin yedeğini alabilirsin. Telefona birşey olduğunda sorunsuzca geri yükleme yapabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm Bu konuda gerekli anlatım mevcut. Daha sonra silinemeyen uygulamaları silmek için Googla dan arat Titanium Backup programını kuracaksın. Anlatımını da bulabilirsin zaten. Rahatça ister kaldırırsın istersende hafıza kartına taşırsın.

Bilgiler için sağolasın dostum hallettim. Rootlandık bizde

Eyvallah kardeşim hayırlı uğurlu olsun.

• Bir defa denedim root yapmayı, ama bu kısmı fark etmeden atladığım için superuser gelmedi ve cihaz root olmadı. Bu defa bu kısıma dikkat ederek yapmak istedim fakat .587 ile biten kernel'i yüklemek istediğimde sağ tarafta bu exclude system, exclude baseband yazan kısım çıkmıyor. Ne yapmam gerekli?

Xperia 2011 Serisi ICS  4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma
  • O resimde listede kerneli olmayan modeller
    İçin yazılımdan sadece kerneli. Yükletmeyi gösterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

O resimde listede kerneli olmayan modeller
    İçin yazılımdan sadece kerneli. Yükletmeyi gösterdim

Hocam ne zaman buraya yazıp yardım istesem, ikinci denemem de sorunu kendim çözmüş oluyorum. Daha önceden root-rom olaylarına hiç girmemiş birisi olarak ilk başta çok karışık geldi, cesaret edemediğimden bütün sayfaları tek tek bir kaç gün boyunca okudum. Şu an bootloader açık ve root'lu bir cihazım var, artık custom rom seçmeye uğraşıyorum.
    Tüm emeklerin için çok ama çok teşekkürler, Allah her şeyi gönlüne göre versin.

• arkadaşlar bu videodaki yöntem güvenlimi

http://www.youtube.com/watch?v=Gj0sU2503yc
  • ben yapmadım burda paylaştığım yolla yaptım denemek istiyorsan videodaki yapılanları yaparsan sorun olacağını sanmıyorum bu yöntem Testpoint yöntemi bunla yapınca
    DRM keyleri silinmez ancak işte kabloyu doğru yerlere değdireceksin ve şase yaptırmamaya dikkat ediceks,n
  • Font değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir program var mı arkadaşlar ?
  • FontChanger programı ile değiştirebilirsin veya hazır font paketlerini indirip CWM den yükleyebilirsin Xda.developer sitesinde arama yap dosyalara ulaşırsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzon

Dostum merhaba benim şöyle bir problemim var:

Telefonum Neo V ICS 587 . Flashtooldan driver yüklemeye girdiğimde o listede neo V'i bulamıyorum dolayısıyla Neo'nun da olduğu sürücüyü seçiyorum. Bunu tek başına seçip yüklediğimde sürücü yükleniyor yalnız sondaki 'flashmode drivers' ve 'fastboot drivers' ı da seçip yükleme yapmaya çalıştığımda 'windows sürücü yazılımını doğrulayamıyor' diyor.'Bu sürücü yazılımını yine de yükle' seçeneğine tıkladığımda yine aynı doğrulanamıyor mesajını alıyorum defalarca ve yüklenmiyor.Ama dediğim gibi tek başına Neo'nun içinde bulunduğu sürücüyü yüklediğimde sorunsuz yüklüyor.

Aygıt yöneticisine baktığımda Sony sa0102 ADB Interface Driver yüklü ve düzgün çalışıyor olarak gösteriyor.

Her neyse daha sonra diğer adıma geçtim flashtool ile kernel attım anlattığın gibi fakat telefonu yeniden başlatıp derleme numarasına baktığımda hala 4.1.B.0.587 olarak görünüyor yani sanki 0.562 yi yüklememiş gibi. Buna rağmen dediğin bat dosyasını çalıştırdığımda hata olarak 'adb server is out of date' tarzında bi mesaj veriyor ama işlemlere devam ediyor. Telefon bir kere yeniden başlıyor o ekranda da ALL DONE yazıyor fakat ne superuser yüklenmiş ne de telefon rootlanmış.

Bu konuda yardım edebilir misin bana?

1 . flashtool için driver hata veriyorsa driver kurulumu için tüm driverları seçip yüklet

2. 562 kernel yüklediğinde derleme sürümü değişmez o bölüm System/build.prop dosyasında yazan metine göre değişir

3. root işleminde USB hata ayıklama vs vs ayarlarını 562 kernel yüklemeden önce yapp daha sonra kerneli yükleyip root işlemine başla Root işlemi Sıraısında telefonun 3 kere kapanıp açılması gerekir yukarda dediğim gibi usb vs ayarları kontrol edip işlemi tekrar kontrol et...

• Sayın Orochi ,

Bu anlatım çalışma sunum öncelik emeğinize bilginize elinize sağlık .

Ayrıca bir çok soruyuda cevaplandırma anlatma ve izah etmedeki uslubunuzdaki nezaket içinde tebrik ederim.

Bende xperia neo kullanıcısı olarak telefonumu rotmalak istedim ancak "tuştakımı çalışmıyor" uyarısı aldım.
    akabinde android bu sistemde çalışmıyor gibi bir uyarı daha aldım.

tırstım hiç bişey yapamaz oldum telefonda

Sony update centerden tekrar eski haline getirdim acaba nerdede hata yapmış olabilirim?
  • bu dediğin hatalar
    562 kerneli atınca olur buda normal
    Bir şey root yapınca telefona kendi kernelini yükleyince telefon normale döner ;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani telefonu rotladım olmuşmuydu.
    bi yanlışlık yapmamışmıyım.
    ama bi işlem yapamıyodum telefonla
    Şu teknoloji özürlü telefon kullanıcısına anlatsan biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nawy30 -- 28 Kasım 2012; 22:05:39 >
  • şimdi sen dediğim şekilde önce ilk Mesajdahi 562 kerneliyi yükleyip sonrada root işlemini yapıp menuye superuser geldiyse o dediğin donmalar hatalar kernelden alakalı
    yüklediğin kernel neo v ait hataları düzeltmek için tekrar NEO kernelini atınca sorunlar düzelir rootlu şekilde cihazı kullanırdın
    bak sen yine iyisin ben rootlamak için Xperia Ray kerneli atıyorum kerneli atınca cihaz siyah ekranda açıluyor görüntü yok ben bu şekilde rootluyorum
    sende en azından görüntü varmış cihazımın kendi kernelini atınca görüntü geliyor rootlu sorunsuz şekilde 2 aydır kullanıyorum

• ikiside listede gözükecek zaten verdiğim kernel dosyalarında sadece loader.sin kernel.sin vardır diğer dosyalar kaldırılmıştır boyutunda anlayabilirsin 5-7 mb arası boyutu var dosyaların :)
  • anlatamadım :) ilk sayfada listede 431 ve 587 birde 562 diye kernel verdim bunların içerisinde sadece loader ve kernel sin dosyaları var
    bunları yüklediğinden hiç bir seçim yapmana gerek yoktur
    sadece listede kerneli olmayan cihazlar full FTF yazılımın içinden kernel ve loader sin dosyalarını yükletecek

ayrıca o panelden Seçmek gibi bir şey yok paketten yüklenmesini istemediğin şeyleri En Sağdaki paneldeki ticklerle belirlersin Kernel dosyalarında bu panel gözükmeyede bilir Full yazılımlarda gözükür yazılımın içinden istediğimizi yüklemek veyada Yazılımı atarken sıfırlama yapmadan yükletmek vs ayarlar için
  • olmuyoo olmuyoo olmuyoo

sabahtan beri 10 defa denedim her seferinde " tuş takımı çalışmıyor" diyor.

işlemleri harfi harfine sırasıyla yapıyorum istenilen dosyaları c ye atıyorum

çalıştırıyorum bir tuşa baz diyo basıyom telefon açılıp kapanıyor ama "superuser" diye bişey gelmiyor.

bidaha yapıyorum yook olmuyoo

bidaha denedim yok

bir sıkıntı olmasın diye her seferinde sony update centerden telefonu en başa döndürüyom

ama olmuyo

yada ben beceremiyoom

büyük ihtimalle öledir de nerde hata yapıyom ben

neo için özel bişey mi yapılıyor anlamadım gitti.

Hey Allahım deli olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nawy30 -- 1 Aralık 2012; 18:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzon

Tamam süper açıklama teşekkür ederim. Peki bu busybox nasıl kullanılıyor?

onu kullanmak için bir şey yapmana gerek yok programlar için gerekli sadece son sürüme güncellemen yeterli
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.