Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EfendiAdam
    Bahsettiğiniz gibi bir sorun bende olmadı ama bende de şöyle sorunlar olmuştu;

Kerneli attıktan sonra telefon açılmadı, root yapıp tekrar kernel atınca düzelmişti. Root a geçmeden önce telefonu açıp bir işlem yaptınız mı ? ( Belki 2 tane olmasının nedeni budur diye düşündüm )

Root sonrasında superuser gelmişti ama tam olarak çalışmıyordu bende, yetki tam olarak sağlanamıyordu, SuperSU yükledim ardından busybox güncelledim şuan rootla ilgili sorunum yok. Kusura bakmayın, yardımcı olamadım pek

Yok her hangi bir işlem yapmadım fakat tekrar deniyeceğim yarın. Ayrıca root için busybox güncelledim dediniz rootu v1 ile mi yaptınız? Çünkü bende busybox yoktu supersu gelmişti sadce :)

• root yapınca superuser gelir ancak bu yöntemin 1 hatası var Su izinlerini tam ayarlayamıyor ve Busybox sürümüde eski yeni uygulamalar bu busy box ile çalışmıyor

Sen roottan sonra marketten superuser güncelle güncelleyince superuser uygulaması yenilenir ve arayüzü değişir
    ekranı sağa kaydırınca 3.0.2 yazan yeşil renkli bir yazı olur ona tıkla superuser kendisi için izin ister izini onaylayıp bekle superuser kendi serverinden en son Su dosyasını indirip systeme yükler ve izinlerini yeniden ayarlar

daha sonra marketten buxyboxu kurun son sürüm 1.20 busybox güncellemesini yaptırınca root sorunsuz olarak tamamlanır rootu kontrol etmek istersen
    pcne android commander programını kurup teli bağla programda alt panelde root acces OK yazıcaktır bunları yapmazsan Root Acces No yazar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

root yapınca superuser gelir ancak bu yöntemin 1 hatası var Su izinlerini tam ayarlayamıyor ve Busybox sürümüde eski yeni uygulamalar bu busy box ile çalışmıyor

Sen roottan sonra marketten superuser güncelle güncelleyince superuser uygulaması yenilenir ve arayüzü değişir
    ekranı sağa kaydırınca 3.0.2 yazan yeşil renkli bir yazı olur ona tıkla superuser kendisi için izin ister izini onaylayıp bekle superuser kendi serverinden en son Su dosyasını indirip systeme yükler ve izinlerini yeniden ayarlar

daha sonra marketten buxyboxu kurun son sürüm 1.20 busybox güncellemesini yaptırınca root sorunsuz olarak tamamlanır rootu kontrol etmek istersen
    pcne android commander programını kurup teli bağla programda alt panelde root acces OK yazıcaktır bunları yapmazsan Root Acces No yazar :)

Bunu bilmiyordum işte, hani gbde sorunsuz bu yöntem ile root yapıyordum bunda sorun çıkarınca yanlış bir şey yapıyorum diye düşündüm ama yöntem kaynaklı bir hataymış. Dediğiniz gibi yarın tekrar deniyeceğim umarım gene bir sorun ile karşılaşmam ki karşılaşırsamda icsye geçmeden önce cwm ile yedek almıştım gbye geri dönerim artık sorunsuzca :D

• bu yöntem basit ama işte dediğim hatası var imzamdaki rom root yazan konunun 2. mesajındaki anlatım hatasız ama biraz uzun sürüyor GB geçip bir kaç işlemden oluşuyor burdaki işlem 10 dk sürüyorsa diğer işlem 30-40 dk sürüyor :) bunda sorun alırsan zamanın olduğunda diğer yöntemi denemeni önerrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

bu yöntem basit ama işte dediğim hatası var imzamdaki rom root yazan konunun 2. mesajındaki anlatım hatasız ama biraz uzun sürüyor GB geçip bir kaç işlemden oluşuyor burdaki işlem 10 dk sürüyorsa diğer işlem 30-40 dk sürüyor :) bunda sorun alırsan zamanın olduğunda diğer yöntemi denemeni önerrim

Uyku tutmadı bir deniyeyim dedim.. Root yapana kadar canım çıktı desem yalan olmaz sanırım 7. yada 8. kez denememde supersu programını getirebildim başlarda niye olmadı anlamadım doğrusu :) dediğiniz gibi programları güncelledim busybox'ı yükledim ve link2sd yükleyip denedim uygulamaları kaldırabildiim sıkıntı yok şimdilik. Fakat bir sorum var bu busybox tam olarak ne işe yarıyor? Silsek root etkilenir mi acaba.. Şuan kernel 562 bu haliyle yedek aldıktan sonra geçiş yapacağım diğer kernele umarım gene programları çift görmem :))

• busybox Superuser ve Diğer root gerektiren programlara erişim izni sağlıyor Yeni çıkan programlar en son sürümü istiyor bu nedenle güncelleyiyoruz
    CWM den yedek alıcaksan kernel fark etmez CWM sadece Sistem yedeğini alıyor kerneli yedeklemez ama orj kernelini atıp yedek almanı önerrim
  • ADBD Yetkisi ve Pcden Android Commander kullanmak için Bilgiler Konuya Eklendi...
  • Arc S'imde şimdi 4.1.B.0.431 yazılımı root lu olarak kurulu. 431 için root yaparken telefonumdaki bütün programlar gitti. Şimdi güncelleme ve root yaparken yine bütün programlarım ve bilgilerim gider mi? Ve uygulamaya hangi adımdan başlamam gerekiyor?
  • Güncellemeyi Ota veya Pc companiondan Sadece güncelleme olarak yaparsan hiç bir şey gitmez sadece güncelleme paketindeki uygulamalar değişir
    yine aynı şekilde Flashtool ile 587 yazılımını Atarken Wipe Data yazan yerdeki Ticki Kaldırırsan hiç bir şey silinmez
    Sadece rootta hata verebilir onuda Burdaki 562 kerneli atıp rootladıktan sonra 587 kernelini atıp tamamlarsın
  • Cevabınız iiçin teşekkürler. Bu işlemi yapmak için telefonda ne kadar boş yer kalması lazım? Bütün programları sd card a taşıdığım halde yer hala çok az. Yeri nasıl arttırabilirim?
  • Telefon belleğinde En az 20 MB yer olması gerekir birde bu işlemi yapmak için bu kadar boş alan kalmasını beklemene gerek yok
  • Teşekkürler Orochi. Pc Companion ile upadte yapmayınca siteden fw indirip onu kurdum. Kernel root u yemeyince 562 kerneli kurup rootladıktan sonra tekrar 587 yi atınca sorunsuz şekilde root oldu. Tekrardan çok teşekkürler Orochi
  • Arkadaşlar rootu kaldırmak için ne yapmamız gerekli telefon onarımı yapmamız yeterlimidir ?
  • Bootloader klidi kapalı ve sadece root varsa Pc companiondan Son yazılım varsa onu yükleyerek veya mevcut yazılımı yazılım onarımı yaptırarak
    rootu kaldırırsın istersen yine flashtooldan cihaza ait ftf rom yükleyerek rootu kaldırırsın
  • Anlatim guzel hocam sagolasin. Titanium Backup bayagi ise yariyormus Ancak oyun oynamayan biri icin gereksiz, bunu anladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titaniumun en büyük artısı full sürüm alırsan veyada crackleyip kullanırsan uygulamaların güncellemelerini kolayca roma entegre etmesi
    mesala marketin güncellemesi çok yer kaplıyor aynı şekilde facebookta güncellemeyi roma gömüyor
    aynı şekilde cwm den aldığın yedeğin içinden programlarını telefona aktarıyor bence her telde olması gerekir
  • Root yapmak telin donanımına zarar verir mi?bide root kaldırdım diyelim servistekiler bunu anlarlarmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay Allah razı olsun hocam. Sayende hanımın neo v yi rootladım, cwm yükledim. Allah ne muradın varsa versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramo96

Hay Allah razı olsun hocam. Sayende hanımın neo v yi rootladım, cwm yükledim. Allah ne muradın varsa versin.

yazdıklarına Ancak Amin denir Güle Güle Kullanın
  • Bu neo v nın .587 kernelini 4shared den indiremiyorum. 4shared başka bir siteye yükleyebilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.