Şimdi Ara

Xperia ARC & ARC S | Android 2.3.4 Güncellemesi | OC & Root & Boot Işlemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
294
Cevap
4
Favori
38.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mulder_x

Kolay gelsin arkadaşlar. ben bu konunun başında anlatılan şekilde telefonuma 2.3.4 güncel romunu yükleyip root ve oc yaparsan telefonum artık çağrılarda titremeyecek mi. yani telefonun titreşim özelliği mi gidiyor. mesajın sonuna öyle yazılmış da onun için soruyorum.

Çok mu zor sorular soruyorum acaba?
  • quote:

quote:

Kolay gelsin arkadaşlar. ben bu konunun başında anlatılan şekilde telefonuma 2.3.4 güncel romunu yükleyip root ve oc yaparsan telefonum artık çağrılarda titremeyecek mi. yani telefonun titreşim özelliği mi gidiyor. mesajın sonuna öyle yazılmış da onun için soruyorum.

Aynen kardeş bu kernelle OC yaparsan bahsed,len sorunlar oluşuyo bizzat denedim. Şu an 2.3.4 ü root suz kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

quote:

quote:

Aynen kardeş bu kernelle OC yaparsan bahsed,len sorunlar oluşuyo bizzat denedim. Şu an 2.3.4 ü root suz kullanıyorum.

çok teşekkürler. düzgün bir kernel çıkarsa yine burada haberimiz olur sanırım. emeğiniz için teşekkürler.

• WiFi sorunu yaşayan var mı? Benim cihaz wifi üzerinden bağlanmıyor

Edit: 2.3.4 Rootlu. Custom kernel yüklendi. Bu şekilde sorun yaşıyorum. Kernelle alakalı bir sorun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EVOV3 -- 26 Eylül 2011; 0:27:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurkanE

WiFi sorunu yaşayan var mı? Benim cihaz wifi üzerinden bağlanmıyor

Edit: 2.3.4 Rootlu. Custom kernel yüklendi. Bu şekilde sorun yaşıyorum. Kernelle alakalı bir sorun mu?

fabrika ayarlarini sifirla yap bi ara benim basima gelmisti onceki surumde telefon baglaniyor wifi ye internet yok vs vs gibi sorunlar gps bile etkilemisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

fabrika ayarlarini sifirla yap bi ara benim basima gelmisti onceki surumde telefon baglaniyor wifi ye internet yok vs vs gibi sorunlar gps bile etkilemisti

Onu yaptım da olmadı malesef. Önceki sürümden kastın .368 + doomlord kernel v8 mi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

C) 4.0.A.2.368 Generic Global romunu Root etmek. (BU işlem için Telefonunuzun bootloader kilidinin kaldırılmış olması lazım)

1)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1202479 adresindeki dosyayı indirin.

2) içerisindeki RootXperia.zip dosyasının Sd carta kopyalayın

3) Bu adımda Bootloader kilidinin 5. adımındaki işleme benzer bi işlem yapacaz. telefonunuzu kapatıp menü tuşuna basarak usb kablosunu takın. Bootloader kilidini kaldırırken kullandığımız Fastboot klasörünün içerisine recoveryARC.img dosyasını kopyalayın. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz(Klasorun icinde bos bir alana). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot boot recoveryARC.img komutunu yazıp entere basın. işlem bitince telefonunuzda kendiliğinden recovery menü açılacak. Sd carddan yükleme kısmına gidin (Seçme tuşu telefonu kapatıp açma tuşu) scripts assets e tıklayın ENABLED olacak. Sonrada Sd karta attığımız dosyayı bulup tıklayın. İşlem bittiğinde Telefon Root edilmiştir.

Kolay gelsin

Buradaki yöntemle oc yapmadan ROOT yapabilirsiniz. titreşim problemi olmuyor ozaman ...

• quote:

bu sorun bende de mevcut. modemin yanında olmama rağmen 1 diş çekiyor 5 mt uzaklaştım mı bağlantı kayboluyor. Ayrıca şebeke çekim gücü de düştü. full çektiği yerde şimdi 2 kademe de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssrrkknn

quote:

quote:

quote:

quote:

C) 4.0.A.2.368 Generic Global romunu Root etmek. (BU işlem için Telefonunuzun bootloader kilidinin kaldırılmış olması lazım)

1)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1202479 adresindeki dosyayı indirin.

3) Bu adımda Bootloader kilidinin 5. adımındaki işleme benzer bi işlem yapacaz. telefonunuzu kapatıp menü tuşuna basarak usb kablosunu takın. Bootloader kilidini kaldırırken kullandığımız Fastboot klasörünün içerisine recoveryARC.img dosyasını kopyalayın. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz(Klasorun icinde bos bir alana). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot boot recoveryARC.img komutunu yazıp entere basın. işlem bitince telefonunuzda kendiliğinden recovery menü açılacak. Sd carddan yükleme kısmına gidin (Seçme tuşu telefonu kapatıp açma tuşu) scripts assets e tıklayın ENABLED olacak. Sonrada Sd karta attığımız dosyayı bulup tıklayın. İşlem bittiğinde Telefon Root edilmiştir.

Kolay gelsin

Buradaki yöntemle oc yapmadan ROOT yapabilirsiniz. titreşim problemi olmuyor ozaman ...

kardeş bu verdiğin yöntem 2.3.3 ün romunun yöntemi, zaten şu anda bende bu yöntemle yüklenmiş bahsettiğin rom var. ben 2.3.4 olanı istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ssrrkknn

quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin

kardeş bu verdiğin yöntem 2.3.3 ün romunun yöntemi, zaten şu anda bende bu yöntemle yüklenmiş bahsettiğin rom var. ben 2.3.4 olanı istiyorum.

2.3.4 romu nu da ben bu şekilde root ladım bi problem cıkmıyor. ama oc yapmadan. oc yapınca titreşimde problem çıkıyor.

• Birileri yazmisti ama hatirlamiyorum. Cihazimda son gelen romlu uk yuklu rootla titresimde uctu acikcasi bu hali icime hic sinmedi. Turkiye timden alinan cihazlarada bu guncelleme geldimi acaba ? Oyle ise tr ye donmek istiyorum ne yapmam gerekiyor acaba ?
  • İlgilenenler okusun

Bu can sıkıcı sorunlar(wifi,blueth,usb bağlantı vs.) yüzünden 2.3.3 Global romuna geri döndüm. Ardından DooMKerneli boot ettim. Üstelik overclock yaptım, şimdi 1.3 ghz gibi bir değerde, orda bıraktım

Wifi çalışıyor, titreşim çalışıyor, usb bağlantı kompanentleri vs. çalışıyor. Hiçbir sorun yok.

Gelelim asıl konuya, cihazın ana menüsünü düzenlerken "yeni sistem güncellemesi var" dedi. 2.3.4 sürümü global roma verilmiş artık. Şimdi kafama takılan konu şu; Bootloader kilidini kaldırıp OTA üzerinden güncelleme yaparsak, herhangi bir sorun çıkar mı ?

Yani wifi, titreşim gibi sorunlar yeniden ortaya çıkar mı ? Root bozulur mu, OC için girdiğimiz mhz değerleri öylece kalır mı ?

İlgilenecek arkadaşlar belli yazıyorum
    kaan_9292, Doctor3, frt-_-ctn

Edit: Denendi. Bootloader kilidini pasif duruma getirirken cihaz brick oluyor. Unbrick işlemi bile fayda etmiyor. Yeniden romu flashlamak gerekiyor. Çok saçma bir sorun. 2.3.4 hayal oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leto' -- 5 Ekim 2011; 2:03:37 >

• Turkcell'den aldığım XPERIA Arc 2.3.3 kullanıyorum. Se yazılımında ve telefonunun kendi menüsünde henüz telefonunuz güncel, güncelleme yok diyor. Sanırım henüz bu ROM'a güncellemeyi vermiyorlar.

Telefonumda yüklü miktarda uygulama/oyun vs var. Yukarıda anlatılan boot unlock + Global ROM yükleme işlemleri sonunda herhangi bir şey kaybeder miyim? Telefonumdaki uygulamalar silinir mi?

İlk defa yapacağım, çaylak sorusu :)
  • bu generic global roomu flashladıktan sonra sadece rootlamanın bir yolu varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leto'

İlgilenenler okusun

Bu can sıkıcı sorunlar(wifi,blueth,usb bağlantı vs.) yüzünden 2.3.3 Global romuna geri döndüm. Ardından DooMKerneli boot ettim. Üstelik overclock yaptım, şimdi 1.3 ghz gibi bir değerde, orda bıraktım

Wifi çalışıyor, titreşim çalışıyor, usb bağlantı kompanentleri vs. çalışıyor. Hiçbir sorun yok.

Gelelim asıl konuya, cihazın ana menüsünü düzenlerken "yeni sistem güncellemesi var" dedi. 2.3.4 sürümü global roma verilmiş artık. Şimdi kafama takılan konu şu; Bootloader kilidini kaldırıp OTA üzerinden güncelleme yaparsak, herhangi bir sorun çıkar mı ?

Yani wifi, titreşim gibi sorunlar yeniden ortaya çıkar mı ? Root bozulur mu, OC için girdiğimiz mhz değerleri öylece kalır mı ?

İlgilenecek arkadaşlar belli yazıyorum
    kaan_9292, Doctor3, frt-_-ctn

Edit: Denendi. Bootloader kilidini pasif duruma getirirken cihaz brick oluyor. Unbrick işlemi bile fayda etmiyor. Yeniden romu flashlamak gerekiyor. Çok saçma bir sorun. 2.3.4 hayal oldu

günaydın
    siz telefonu nerden aldınız?
    ben daha hincik baktım hala teleniz yeni güncellemede diyor hanıııııı nerdeeeeeeeeeeeeeetürkcell tim den alındı

birde bu bende kı nerenın romu nasıl bakabılırım varmı oyle bır yer?

• quote:

Orijinalden alıntı: melantis

Global rom yüklüydü. SEUS la denedim güncelleştirme var dedi. Hatta tümü sıfırlansınmı yoksa kullanıcı bilgileri kalsınmı diye bile sordu.
    Şimdi yüklüyor.

kardeş aldığında mı ? global rom du yoksa sonradan mı oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: se_runtome

günaydın
    siz telefonu nerden aldınız?
    ben daha hincik baktım hala teleniz yeni güncellemede diyor hanıııııı nerdeeeeeeeeeeeeeetürkcell tim den alındı

birde bu bende kı nerenın romu nasıl bakabılırım varmı oyle bır yer?

Benim cihazım ARC değil NEO. Teknosadan almıştım. Ben global rom kullanıyorum, ayrıca yukarıda anlatımı verilen custom kernel var onu kullanıyorum. 2.3.4te bazı sorunlar vardı 2.3.3e geçip root,overclock yaptım şu an öyle kullanıyorum. Bende güncelleme gözüküyor, global roma verilmiş. Ancak bootloader kilidi açık olduğundan guncellemeyi yapamıyorum. Kilidi kapatınca da cihaz brick oluyor maalesef.

• Sorunsuz sürümünü yapmaları neden bu kadar uzun sürdü anlayamıyorum. Hala sorunları çözmüş değiller.
  • Blendrom & BlendKernel [2.3.4]

Suanda kullanmakta oldugum JasonStein'in son çikarttigi Blendrom ile BlendKernel'i sizlerle paylasmak istiyorum .
    Kisaca rom'u tanitmak gerekirse rom'un içinde gereksiz uygulamalar çikartilmistir . Kendine öz temasi vardir ve hizli bi romdur
    Kernel'in içinde Clockworkmod seçenegi vardir , fastboot ile pcden recovery moda geçmeye gerek duymayacaksiniz . Overclocksuzdur Kernel .
    Internet hizlandirmasi , ram hizlandirmasi vs bulunuyor .
    Rom'u yükleyebilmeniz için telefonunuzun bootloader kilidi kaldirilmis olmalidir ve -49 Baseband'a sahip olmalisiniz ..

Romun içindeki dikkat çeken özellikler :

Ram Optimizasyonu
    Internet Hizlandirilmasi
    Sd Kart optimizasyonu
    Kendine öz temasi
    HTC Pop-up Menüleri
    Siyah/Beyaz Widgetlar
    Ve birçok özellik

Resimler ...

Xperia ARC & ARC S | Android 2.3.4 Güncellemesi | OC & Root & Boot Işlemleri

Yükleme ...

Cihazinizda 2.3.4 4.0.1.A.0.283 bulunmasi gerek öncelikle yazilim olarak .
    Bootloader kilidini kaldirdiktan sonra , rom'u indirip sd karta atiyoruz
    Baseband sürümünü ögrenmek için ayarlar - Telefon Hakkinda - Anabant sürümü kismindan bakabilirsiniz , eger -49 ile biten baseband'a sahip degil iseniz , linklerdeki bulunan basebandi flashtool ile flash ederek -49 ile biten baseband'a sahip olabilirsiniz ,
    Fastboottan 'command:fastboot flash boot BlendKernelv02.img' komutunu girerek kernel'i yükluyoruz , ardindan 'fastboot boot recoveryARC.img' komutunu girerek recovery moda giriyoruz , Ardindan :
    ->wipe data/factory reset seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->wipe cache partiton seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->advanced menüsünden wipe Dalvik Cache seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->install zip from sdcard seçeneginden sdkarta attigimiz rom'u seçiyoruz ve onayliyoruz , islem bitince geriye geliyoruz ve reboot seçeneginden telefonu baslatiyoruz ve romumuz hazirdir .
    Bilgiler :
    Romun kendine özel temasi için Onyx temasini aktif ediyoruz
    Clockworkmodrecovery'ye telden girmek için telefonu kapatiyoruz ve geri açiyoruz , telefon açilmasi sürecinde telefonun ses kisma dugmesine birkaç defa ard arda basiyoruz ve recoverymoda girmis oluyor .

Linkler ...

1:Fastboot:http://www.mediafire.com/?p6q6rpipz3gegdq
    2.49 Baseband:http://www.mediafire.com/?365010csab2ijdr
    3.CWM Recovery img:http://www.mediafire.com/?1p8427dw53opn6n
    Blend@ARC V04 ROM:http://www.mediafire.com/?mmm61e7aj7uzu7m
    BlendKernel V02:http://www.mediafire.com/?lgwq8an2mw4saaw

Not : Anlatim Bana aittir fakat rom alintidir :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1278760
    EKLEME
    ZipITv5PLUS

Arkadaslar kisaca ZipITv5PLUS bir eklentidir , telefonun hizlandirmasina yardimci olan , içinde barindirdigi tweaks'lerle daha iyi bir performans saglamak amaçlidir ..
    ZipITv5PLUS 2.3.4 "4.0.1.A.0.283" ile çalisan bir eklentidir , bootloader'in kilidi kaldirilmis olmalidir ...

ZipITV5PLUS'un içindeki dikkat çeken özellikler :
    - Ram Optimizasyonlari
    - Pil Tasarruf Optimizasyonlari
    - Pil Tasarruf Modu
    - Internet Hizlandirmasi
    - Dokunmatigin yanit verme hizinin arttirilmasi
    - Arapça dil destegi (Belki birinin ihtiyaci olur)
    - Farkli SystemUI.apk'si ( Yesil Sinyal Ikonlari )
    - Bazi sorunlarinin çözûlmesine yardimci olmasi
    - Telefon Baslangicindaki Sony Ericsson logosunun geçis modu kaldirilmistir daha hizli bir baslangiç için .
    - & Ve daha fazlasi ...

ZipITv5PLUS

Resimler ...

Telefonunuzda olusabilecek hasarlardan ben veya donanimhaber sorumlu degildir , tamamen sorumluluk size aittir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPeciaL -- 15 Ekim 2011; 1:28:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XPeciaL

Blendrom & BlendKernel [2.3.4]

Suanda kullanmakta oldugum JasonStein'in son çikarttigi Blendrom ile BlendKernel'i sizlerle paylasmak istiyorum .
    Kisaca rom'u tanitmak gerekirse rom'un içinde gereksiz uygulamalar çikartilmistir . Kendine öz temasi vardir ve hizli bi romdur
    Kernel'in içinde Clockworkmod seçenegi vardir , fastboot ile pcden recovery moda geçmeye gerek duymayacaksiniz . Overclocksuzdur Kernel .
    Internet hizlandirmasi , ram hizlandirmasi vs bulunuyor .
    Rom'u yükleyebilmeniz için telefonunuzun bootloader kilidi kaldirilmis olmalidir ve -49 Baseband'a sahip olmalisiniz ..

Romun içindeki dikkat çeken özellikler :

Ram Optimizasyonu
    Internet Hizlandirilmasi
    Sd Kart optimizasyonu
    Kendine öz temasi
    HTC Pop-up Menüleri
    Siyah/Beyaz Widgetlar
    Ve birçok özellik

Resimler ...

Yükleme ...

Cihazinizda 2.3.4 4.0.1.A.0.283 bulunmasi gerek öncelikle yazilim olarak .
    Bootloader kilidini kaldirdiktan sonra , rom'u indirip sd karta atiyoruz
    Baseband sürümünü ögrenmek için ayarlar - Telefon Hakkinda - Anabant sürümü kismindan bakabilirsiniz , eger -49 ile biten baseband'a sahip degil iseniz , linklerdeki bulunan basebandi flashtool ile flash ederek -49 ile biten baseband'a sahip olabilirsiniz ,
    Fastboottan 'command:fastboot flash boot BlendKernelv02.img' komutunu girerek kernel'i yükluyoruz , ardindan 'fastboot boot recoveryARC.img' komutunu girerek recovery moda giriyoruz , Ardindan :
    ->wipe data/factory reset seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->wipe cache partiton seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->advanced menüsünden wipe Dalvik Cache seçenegine geliyoruz ve onayliyoruz
    ->install zip from sdcard seçeneginden sdkarta attigimiz rom'u seçiyoruz ve onayliyoruz , islem bitince geriye geliyoruz ve reboot seçeneginden telefonu baslatiyoruz ve romumuz hazirdir .
    Bilgiler :
    Romun kendine özel temasi için Onyx temasini aktif ediyoruz
    Clockworkmodrecovery'ye telden girmek için telefonu kapatiyoruz ve geri açiyoruz , telefon açilmasi sürecinde telefonun ses kisma dugmesine birkaç defa ard arda basiyoruz ve recoverymoda girmis oluyor .

Linkler ...

1:Fastboot:http://www.mediafire.com/?p6q6rpipz3gegdq
    2.49 Baseband:http://www.mediafire.com/?365010csab2ijdr
    3.CWM Recovery img:http://www.mediafire.com/?1p8427dw53opn6n
    Blend@ARC V04 ROM:http://www.mediafire.com/?mmm61e7aj7uzu7m
    BlendKernel V02:http://www.mediafire.com/?lgwq8an2mw4saaw

Not : Anlatim Bana aittir fakat rom alintidir :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1278760

Telefonunuzda olusabilecek hasarlardan ben veya donanimhaber sorumlu degildir , tamamen sorumluluk size aittir ...

Anlatımı resimlerle desteklerseniz benim gibi acemilerde yapabilir teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.