Şimdi Ara

## Xperia Arc| Root Etme |Boot Loader Kilidi Acma Kapatma| OC Yapma ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
6
Favori
36.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: china_1996

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melantis

quote:

hafizada yer acma eklendi..

Bu işlemi hafıza full doluyken mi yapmak lazım?

Aslında fark ediyo galiba. Hafıza doluyken yapmakta yarar var. Dolu derken de hiç yer olmamasını kastetmiyorum. Mesela 40-50 mb yer varken

titanyum backup dan cacheleride silebilirsiniz en az 15-20 bosaltiyor.. sistem hafizasindan

cache silmek uygulamanın bir dahaki açılışında daha yavaş açılmasına neden olabilir. Bu yöntem cacheyi sistem fahızasından başka bir yere taşıyor. Bu yüzden öyle bir sorun olmuyor

Ben yaklaşık 1 haftadır böyle kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım

uygulamalarinki degil..

• quote:

uygulamalarinki degil..

Uygulamaların olmasına gerek yok . Sonuçta cache boş yere oluşturulmuyor. Öyle yapınca zaten bir süre sonra tekrar dolacaktır
  • quote:

quote:

uygulamalarinki degil..

Uygulamaların olmasına gerek yok . Sonuçta cache boş yere oluşturulmuyor. Öyle yapınca zaten bir süre sonra tekrar dolacaktır

Peki nereye taşıyor cache yi?

Hafıza kartına taşıyorsa sorun yok!
  • quote:

quote:

uygulamalarinki degil..

tamam hocam sen bildigini yap
  • @Kaan

Bu over clok işleminden sonra telefondaki yüklü uygulamalar ve diğer bilgiler siliniyo mu?

Ha bir de bu Titanium Buckap ile yedeği geri yükleme nasıl oluyo yani telefona yeni yazılım yüklendiğinde Tinanium Buckap da silinmiş oluyo zaten!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolyo -- 24 Ağustos 2011; 23:47:56 >
  • hayir
  • Kaan incelemeden direk sorucam, gece saatinde aklıma takıldıgından dolayı, bu oc olayını yaparken boot kilidi kaldırılmıs olmalı mı? Bana öyle gibi geliyor ama öyle bir gereksinim belirtmemişsin aklıma takıldı böyle :)
  • boot kilidini kaldirmak zorundasin..

@tolyo

yedegini zaten al o programla.. sonra yukle o programi yedekleri geri yukle oc isleminde sadece kernel yukleniyor sifirlanmiyor telefon
  • Kaan telefonda doomkernel mi yuklu, surumu kac
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Kaan telefonda doomkernel mi yuklu, surumu kac

• quote:

boot kilidini kaldirmak zorundasin..

Hadi ya, nese o zaman vazcaydım :D dün gece 2 kez denedim, telefonu root etmeniz gerek gibi bir şey yazıyordu, telefon zaten rootlu neyin şeyini şeyliyorsun sen dedim kapadım 4 de falan :D Sağolasın yine de :D
    Aslında şu boot kilidini kaldırırsak neleri kaybederiz bi tam açıklama yapan yer var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 25 Ağustos 2011; 11:19:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

quote:

Hadi ya, nese o zaman vazcaydım :D dün gece 2 kez denedim, telefonu root etmeniz gerek gibi bir şey yazıyordu, telefon zaten rootlu neyin şeyini şeyliyorsun sen dedim kapadım 4 de falan :D Sağolasın yine de :D
    Aslında şu boot kilidini kaldırırsak neleri kaybederiz bi tam açıklama yapan yer var mı acaba?

Bootloaderi acmadan custom kernel yukleyemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

quote:

track id diye program var o calismaz.. drm lisansi siliniyor telefondan onadan dolayi.. onemli bir sey degil.. birde telefonda facebookta muzikleri begenme butonumudur nedir birde o calismiyor.. baska bir sey yok.. gereksiz seyler..

• @Kaan @Yunus

Bu oc yi kaldırmanın yolu var mı? Yani şu an telefonum Over Clock lu tekrar eski haline nasıl getiririm. Bu boot loader açıkken içim rahat olmuyor nedense :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

@Kaan @Yunus

Bu oc yi kaldırmanın yolu var mı? Yani şu an telefonum Over Clock lu tekrar eski haline nasıl getiririm. Bu boot loader açıkken içim rahat olmuyor nedense :)

Bişey olmaz merak etmeyin , Stock Kerneli yüklemeniz lazım ama manuel olarak yükleme imkanı varmı bilmiyom, yoksa Bootloaderı kilitleyip güncelleme yaparsanız eski haline döner. Yada wotan bu haliyle yazılım atabilir
  • quote:

@Kaan @Yunus

gorende aygazi acik unuttu felan zannedecek baska seyler yuklemek geregirken bu gernel gerekiyor bosuna kaldirma gene geri donmek zorunda kalirsin
  • quote:

yunuss.10

Bişey olmaz merak etmeyin , Stock Kerneli yüklemeniz lazım ama manuel olarak yükleme imkanı varmı bilmiyom, yoksa Bootloaderı kilitleyip güncelleme yaparsanız eski haline döner. Yada wotan bu haliyle yazılım atabilir

İşte ben root kaybolmadan OC yi kaldırmak istiyorum. Yoksa yazılımı yenileyince normale döner zaten.

Boot loader açıkken telefonda bazı hatalar oluşuyo facebook uygulamasında sıkıntı var mesela. Bazı widget larda sorun var. Birde telefonu kapatıp açayım belki sorunlar düzelir dedim açtığımda menü karışmış karman çurman olmuş.

quote:

kaan_9292

gorende aygazi acik unuttu felan zannedecek baska seyler yuklemek geregirken bu gernel gerekiyor bosuna kaldirma gene geri donmek zorunda kalirsin

Başka şeyler yüklemek derken ne yükleniyo ki daha?

• oc kernelin v9 surumu yayinlanmistir..
  • Arkadaşlar telefonu rootladıktan ve OC yaptıktan sonra her kapatıp açtığımda uygulamalar dağılmış şekilde açılıyo! Sizde de böyle mi yoksa bende mi bi sorun var?
    Bir de cihazın kendi widget larından olan ana ekranın 2. sayfasında fotoğrafları ve videoları küçük önizleme olarak gösteren widget görünmüyo!
  • quote:

Arkadaşlar telefonu rootladıktan ve OC yaptıktan sonra her kapatıp açtığımda uygulamalar dağılmış şekilde açılıyo! Sizde de böyle mi yoksa bende mi bi sorun var?
    Bir de cihazın kendi widget larından olan ana ekranın 2. sayfasında fotoğrafları ve videoları küçük önizleme olarak gösteren widget görünmüyo!

Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sistemi tekrardan kurup yeniden OC yapmanı öneririm. Benim buna benzer bi sorunumu o şekilde düzeltmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.