Şimdi Ara

[Xperia İon LT28h] Root yapma, Bl kilidini açma, Rom yükleme, Relock yapma, [Detaylı anlatım] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
10
Favori
50.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım allah razı olsun öncelikle, sırf bu konu için siteye üye oldum. Şimdi benim şöyle bir sorum var, ben telefonuma bi ara bi siteden root attım, sonra bi program ile superuser'i kaldırdım. Şuan telefonum rotsuz gözüküyor. Ama benim içim rahat değil. Rootun sistem dosyaları telefonda kalmıştır diye şüpheleniyorum. Şimdi ben bu telefonu ilk aldığım hale getirmek için ne yapmalıyım? İşleme nereden başlamalıyım? Yardım ederseniz aşırı sevinirim...

Birde size JellyBean güncellemesi geldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdul_software

Arkadaşım allah razı olsun öncelikle, sırf bu konu için siteye üye oldum. Şimdi benim şöyle bir sorum var, ben telefonuma bi ara bi siteden root attım, sonra bi program ile superuser'i kaldırdım. Şuan telefonum rotsuz gözüküyor. Ama benim içim rahat değil. Rootun sistem dosyaları telefonda kalmıştır diye şüpheleniyorum. Şimdi ben bu telefonu ilk aldığım hale getirmek için ne yapmalıyım? İşleme nereden başlamalıyım? Yardım ederseniz aşırı sevinirim...

biraz geç oldu cevap ama tatildeydim diğer arkadaşlarda görmedi heralde ilk sayfadaki 5. mesajda relock yapma var onu yap sonra tekrardan pc comp. üzerinden güncelleme yapabilirsin 4.1.2 gübcellemesi geldi
  • Beyler bugün öğlen Xperia Z romunu kurayım dedim.İşlemler bitince hala açılışta FreeXperia yazısı çıkıyordu ve daha sonra da siyah bi ekran geliyordu öylece kaldı telefon.Misafirlikte olduğum için ilgilenemedim.Şuan kapanmış durumda ve açılmıyor.Şarja taktım kırmızı ışık yanıyor, umut var mı sizce? :(

Edit: CWM açılıyordu, bilgisayar telefonu görmediği için cm9 dosyasını harici sd'ye atıp kurulum yaptım ama cm9 açılışındaki animasyondan öteye gidemiyor, sürekli onu gösteriyor.

Edit 2: Kiliti kapatıp sony'nin orjinal romunu attım.Sorun yok.Bi daha bu işlere bulaşmam zor gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö_mer -- 15 Temmuz 2013; 1:52:08 >
  • arada yapıyo öyle ya ilk açılışlarda bi 5-6 dakikaya kadar bekletebiliyor
  • Cm 10 nasil calisiyor yeni güncelleme aldimi han x konuyu biraktin ustaya. Sen gittikten sonra telefon cok standartlasti. Yeni birseyler yukleyemiyorum bir sikinti cikarda yardim eden olmaz diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amelih

Cm 10 nasil calisiyor yeni güncelleme aldimi han x konuyu biraktin ustaya. Sen gittikten sonra telefon cok standartlasti. Yeni birseyler yukleyemiyorum bir sikinti cikarda yardim eden olmaz diye

ben hiç cm9 kullanmadım,ilk cm10la başladım görünümü daha güzel daha seri geldi yaklaşık 3ay hiç sıkılmadan kullandım pil performansı tüm gün 3gli internet açık saat 12de bıraktığımda yüzde20lerde kalıyordu üstelik yüzde 1e gelince yaklaşık 3,5 saat beklemede kaldığını bilirim performans pil bakımından tavsiye ederim jb romunu kurduktan sonra düşünmedim değil,yakın zamanda geçerim cmye
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhtintin

quote:

Orijinalden alıntı: amelih

Cm 10 nasil calisiyor yeni güncelleme aldimi han x konuyu biraktin ustaya. Sen gittikten sonra telefon cok standartlasti. Yeni birseyler yukleyemiyorum bir sikinti cikarda yardim eden olmaz diye

ben hiç cm9 kullanmadım,ilk cm10la başladım görünümü daha güzel daha seri geldi yaklaşık 3ay hiç sıkılmadan kullandım pil performansı tüm gün 3gli internet açık saat 12de bıraktığımda yüzde20lerde kalıyordu üstelik yüzde 1e gelince yaklaşık 3,5 saat beklemede kaldığını bilirim performans pil bakımından tavsiye ederim jb romunu kurduktan sonra düşünmedim değil,yakın zamanda geçerim cmye

cm10 bende kullandım hersey iyi cm de ama 2 tane sıkıntı var benım ıcın biri mesaj biri kamera uygulaması . onlar duzelirse bende cm10 na doner bi dahada baska birseyle ugrasmam

• quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

Hocam bunlar yapıldığında telefon garantiden çıkıyor mu?

Hocam benim bildiğim kadarıyla bootloader kilidini açınca garantiden çıkıyor ve güncellemeleri vs zaten görmüyor.
    Fakat relock yaparak yani bootloader kilidini tekrar kapattigimizda garanti konusunda sorun olmuyor.
    Bu konuyu forumda arastiriniz derim benim açımdan sorun yok zaten türkiyede teknik servisler cihazı ya tamamen bozar yada kullanıcı hatası diyerek bize yiteler

konu yeni değil ama yardımcı olması açısından paylaşmak istedim daha önce xperia arc telefonumun bootloader kilidini açmıştım birkaç farklı rom yükleyip kullandım daha sonra yeni bir rom denerken bağlantıda bir hata yaptım ve telefon brick oldu sadce kart üzerinden işlem yapmam gerekiyordu bir arkadaşımın yardımıyla kutu buldum ve anakart üzerinden tekrar kurulum yapacaktım arkadaşımın tavsiyesine uyup telefonu garantiye gönderdim 20 gün sonunda telefonu sıfırı ile değiştirip gönderdiler servis tutanağında ise sonyericsson garanti dışı diye ibare vardı ama türkiyedeki distirübütör firmanın garantisinden dolayı değişmişti bilmiyorum benim şansımamı oldu yoksa sistem böylemi işliyor ama çok şaşırmıştım çünkü üretici firmanın garantisi bootloaderı açınca devre dışı kalmıştı konularda hala soranları görünce bilgilendirmek istedim başka bir arkadaş buna benzer bir bilgi paylaştıysada çok incelemedim affola.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö_mer

Beyler bugün öğlen Xperia Z romunu kurayım dedim.İşlemler bitince hala açılışta FreeXperia yazısı çıkıyordu ve daha sonra da siyah bi ekran geliyordu öylece kaldı telefon.Misafirlikte olduğum için ilgilenemedim.Şuan kapanmış durumda ve açılmıyor.Şarja taktım kırmızı ışık yanıyor, umut var mı sizce? :(

Edit: CWM açılıyordu, bilgisayar telefonu görmediği için cm9 dosyasını harici sd'ye atıp kurulum yaptım ama cm9 açılışındaki animasyondan öteye gidemiyor, sürekli onu gösteriyor.

Edit 2: Kiliti kapatıp sony'nin orjinal romunu attım.Sorun yok.Bi daha bu işlere bulaşmam zor gözüküyor.

Arkadaşım sağolasın, bana niye güncelleme gelmedi acaba ? Siz PC Companion üzerinden mi yaptınız?

• bende bootloader la falan uğraşmamak için flashtool ile orjinal romu kurdum bir saattir kurcalıyorum gayet stabil çalışıyor hiç bir sorun yok diğer yöntemler zor geliyorsa sizde bu şekilde yapın.
    flashtool adresi:
    http://fileshare9080.dfiles.eu/auth-137426663795b4730d5000780d23659a-88.241.188.134-628573514-144356243-guest/FS908-7/flashtool-0.9.11.0-windows.exe
    son sürüm orjinal rom :
    https://doc-0g-5s-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/95nq2hvgu1kgcb2e5efr7k2c4h5uik74/bcvf31qhi43k2a1g4cq2ofqnb2ipq4rs/1374264000000/06124021512269256213/16269181990784009014/0Bwp2-eAlYaIdTFFjRHVoVXBFVU0?e=download&h=16653014193614665626&nonce=o7m1bormpv41q&user=16269181990784009014&hash=5cil4g11lp7blt9n533if4jdkhsm9lod

HAN-X arkadaş zaten çok güzel açıklama yapmış işlemleri yapmadan önce konuyu okuyun benim verdiklerim sadece basit bir şekilde el ile güncelleme yapmak için
    bu arada işlemi win 8 de yaptım driver yükleme sorunu yaşayan olursa pc companiondan cihazı kurtarmayı seçip diriverları yükletebilirsiniz sorunsuz yüklüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecancer -- 20 Temmuz 2013; 1:37:11 >

• Arkadaşlar bu işlemi yaparken telefonum kapandı ve açılırken sony yazısından sonra bir kaç kez kendine reset attı ve daha sonra siyah ekranda kilitlendi bilgisayar görmüyor telefonu herhangi bir işlem olmuyor flash vb. ne yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wisecancer

bende bootloader la falan uğraşmamak için flashtool ile orjinal romu kurdum bir saattir kurcalıyorum gayet stabil çalışıyor hiç bir sorun yok diğer yöntemler zor geliyorsa sizde bu şekilde yapın.
    flashtool adresi:
    http://fileshare9080.dfiles.eu/auth-137426663795b4730d5000780d23659a-88.241.188.134-628573514-144356243-guest/FS908-7/flashtool-0.9.11.0-windows.exe
    son sürüm orjinal rom :
    https://doc-0g-5s-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/95nq2hvgu1kgcb2e5efr7k2c4h5uik74/bcvf31qhi43k2a1g4cq2ofqnb2ipq4rs/1374264000000/06124021512269256213/16269181990784009014/0Bwp2-eAlYaIdTFFjRHVoVXBFVU0?e=download&h=16653014193614665626&nonce=o7m1bormpv41q&user=16269181990784009014&hash=5cil4g11lp7blt9n533if4jdkhsm9lod

HAN-X arkadaş zaten çok güzel açıklama yapmış işlemleri yapmadan önce konuyu okuyun benim verdiklerim sadece basit bir şekilde el ile güncelleme yapmak için
    bu arada işlemi win 8 de yaptım driver yükleme sorunu yaşayan olursa pc companiondan cihazı kurtarmayı seçip diriverları yükletebilirsiniz sorunsuz yüklüyor

driver yükleme sorunu yaşadıysan sürücü imzalamayı devre dışı bırak windows 8 de o zaman rahatlıkla kurabilirsiniz han-x in verdiği programıda

• quote:

Orijinalden alıntı: dualslayer

quote:

bende bootloader la falan uğraşmamak için flashtool ile orjinal romu kurdum bir saattir kurcalıyorum gayet stabil çalışıyor hiç bir sorun yok diğer yöntemler zor geliyorsa sizde bu şekilde yapın.
    flashtool adresi:
    son sürüm orjinal rom :

driver yükleme sorunu yaşadıysan sürücü imzalamayı devre dışı bırak windows 8 de o zaman rahatlıkla kurabilirsiniz han-x in verdiği programıda

Ben sıkıntı yaşamadım ama bazı arkadaşlara kolay yol olsun diye belirttim

• Ya arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Bana hala 4.1.2 gelmedi? Telefonu PC Companion'a takıyorum, telefonunuz güncel diyor :/
  • quote:

Ya arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Bana hala 4.1.2 gelmedi? Telefonu PC Companion'a takıyorum, telefonunuz güncel diyor :/

Bize güncelleme yayınlanmadı daha o yüzden el ile kendimiz yapıyoruz yoksa pc companion kendi güncelleyecek

• quote:

quote:

Ya arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Bana hala 4.1.2 gelmedi? Telefonu PC Companion'a takıyorum, telefonunuz güncel diyor :/

Bize güncelleme yayınlanmadı daha o yüzden el ile kendimiz yapıyoruz yoksa pc companion kendi güncelleyecek

@dualslayer arkadaşımız geldi dedi birkaç mesaj üstte?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dualslayer

quote:

Arkadaşım allah razı olsun öncelikle, sırf bu konu için siteye üye oldum. Şimdi benim şöyle bir sorum var, ben telefonuma bi ara bi siteden root attım, sonra bi program ile superuser'i kaldırdım. Şuan telefonum rotsuz gözüküyor. Ama benim içim rahat değil. Rootun sistem dosyaları telefonda kalmıştır diye şüpheleniyorum. Şimdi ben bu telefonu ilk aldığım hale getirmek için ne yapmalıyım? İşleme nereden başlamalıyım? Yardım ederseniz aşırı sevinirim...

biraz geç oldu cevap ama tatildeydim diğer arkadaşlarda görmedi heralde ilk sayfadaki 5. mesajda relock yapma var onu yap sonra tekrardan pc comp. üzerinden güncelleme yapabilirsin 4.1.2 gübcellemesi geldi

Arkadaşım sen nasıl güncelledin ? PC Companion üzerinden mi?

• Arkadaşlar sanırsam işlemlerden sonra telefonum brick oldu ne yapabilirim bu durumda ?
  • arkadaşlar ben dün gece kontrol ettim telefonun bootloader falan hiç bir işlem görmemiş olduğu halde pc companion güncelleme yok dedi bende flastool üzerinden el ile güncelledim güncelleme tarihim 19.07.13
  • http://www.sonymobile.com/tr/software/phones/xperia-ion-lt28h/
    sitedende görebileceğiniz üzere türkiye syfasındada yayınlandı fakat bazı telefonlara gelmedi ben ilk gün el ile güncellemiştim şimdi boşluk bulsam cm deneyeceğim mesaj sorunu varsa sızıntı romu kullanırım bu rom sorunlu çok ses açma tuşu bugda kalıyo uygulamadan çıkarken ekran titriyo çok sanki ekran kartı bozukmuş gibi telefonun daha önce bu sorunları yaşamıyordum
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.