Şimdi Ara

Xperia Neo takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yaklaşık 2 sene önce Xperia Neo aldım. Telefonu ilk zamanlarda çok severek kullanıyordum sonraları telefonda çok aşırı derecede bir ısınma sorunu çıkmıştı. Garantiye falan gönderdim her seferinde telefonda bir şey yok deyip bana geri gönderdiler. Zaten garantisi de bitmek üzere artık. Benim asıl sorunum şu telefonla oyun oynamayı falan bırakalı çok oldu zaten de benim telefonumda sürekli donmalar takılmalar oluyor. Mesaj yazarken klavye bile takılıyor. Android 4.0.4 yüklü içinde sanırım asıl neden bu. RAM falan yetmiyor bunun için.

Ben ne yapayım da rahatlatayım bu telefonu? Root falan yok telefonda düz aldığım gibi kullanıyorum. Bir kere rootlayıp Android Gingerbread'e dönmeyi denedim ama bir şeyleri yanlış yaptım sanırım ve ekrana sürekli hata mesajları geliyordu. Ondan sonra telefonu eski haline getirip takıla takıla kullanmaya devam ettim ama artık dayanılmaz bir hal aldı.

Sizlerin bu konuyla ilgili önerilerini bekliyorum. Root mu yapayım veya yaparsam hangi yöntemi kullanayım? Bootloader kilidini falan da açarım garantisi bitmek üzere olduğu için çokta umurumda değil zaten. Rom falan atmam gerekiyorsa onu da yaparım. Siz bana bu telefonu en akıcı nasıl kullanırım onu söyleyin yeter.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Hepinize İyi Forumlar.

• Google amcaya bir danisin derim. En uygun ROM u bulun kendinize gore adimlari birer birer uygulayarak kurmaya calisin. Arastirmaci olmak gerek sadece. Root bir ise yaramaz. Root un amaci telefondaki tum kontrolleri ele gecirmektir. Hizlandirmayla dogrudan alakali degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android surumuny g.b yaparsan kasmalar daha azalacaktir ve bi sure saha seni idare eder

• quote:

Orijinalden alıntı: MaC07

Google amcaya bir danisin derim. En uygun ROM u bulun kendinize gore adimlari birer birer uygulayarak kurmaya calisin. Arastirmaci olmak gerek sadece. Root bir ise yaramaz. Root un amaci telefondaki tum kontrolleri ele gecirmektir. Hizlandirmayla dogrudan alakali degildir.

Eğer root yapmadan ROM atabilmek mümkünse baya bir işime gelir. Ben biraz bakayım.
  • Samsung cihazima odin uzerinden ROOT atmadan bir cok ROM kurmuslugum vardir. Sony Ericsson da da oyle degil mi?

• Bir ara baya bir araştırmıştım ama Sony telefonlarda bootloader kilidini açmak ve root şart diye hatırlıyorum. Yine bir daha bakarım eğer Custom ROM'lar bu takılma sorunumu çözecekse çok da önemli değil root falan da yaparım.
  • Bir arastirin bencede. Cunku sirf performans icin cikartilmis ROM lar mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aforvendetta1

Merhaba arkadaşlar
    Ben yaklaşık 2 sene önce Xperia Neo aldım. Telefonu ilk zamanlarda çok severek kullanıyordum sonraları telefonda çok aşırı derecede bir ısınma sorunu çıkmıştı. Garantiye falan gönderdim her seferinde telefonda bir şey yok deyip bana geri gönderdiler. Zaten garantisi de bitmek üzere artık. Benim asıl sorunum şu telefonla oyun oynamayı falan bırakalı çok oldu zaten de benim telefonumda sürekli donmalar takılmalar oluyor. Mesaj yazarken klavye bile takılıyor. Android 4.0.4 yüklü içinde sanırım asıl neden bu. RAM falan yetmiyor bunun için.

Ben ne yapayım da rahatlatayım bu telefonu? Root falan yok telefonda düz aldığım gibi kullanıyorum. Bir kere rootlayıp Android Gingerbread'e dönmeyi denedim ama bir şeyleri yanlış yaptım sanırım ve ekrana sürekli hata mesajları geliyordu. Ondan sonra telefonu eski haline getirip takıla takıla kullanmaya devam ettim ama artık dayanılmaz bir hal aldı.

Sizlerin bu konuyla ilgili önerilerini bekliyorum. Root mu yapayım veya yaparsam hangi yöntemi kullanayım? Bootloader kilidini falan da açarım garantisi bitmek üzere olduğu için çokta umurumda değil zaten. Rom falan atmam gerekiyorsa onu da yaparım. Siz bana bu telefonu en akıcı nasıl kullanırım onu söyleyin yeter.

Hepinize İyi Forumlar.

ayarlar> GEliştirici seçeneklerinde nelerin aktif olduğunu kısaca yazarsanız belki bi yardımım dokunur,bi arkadaşın neosuda normal ana mensünde bile takılma vardı,burdaki ayarların birini aktif edince düzeldi,şu an hatırlayamadımama,belki sizde de düzelebilir,

• quote:

Orijinalden alıntı: yalindam

quote:

Merhaba arkadaşlar

Hepinize İyi Forumlar.

ayarlar> GEliştirici seçeneklerinde nelerin aktif olduğunu kısaca yazarsanız belki bi yardımım dokunur,bi arkadaşın neosuda normal ana mensünde bile takılma vardı,burdaki ayarların birini aktif edince düzeldi,şu an hatırlayamadımama,belki sizde de düzelebilir,

Şu anda baktım. Oradaki hiçbir şey etkin değil.

O menüdeki başlıkları yazayım kısaca belki hatırlarsınız.
    USB hata ayıklaması
    Uyanık kal
    Sahte konumlara izin ver
    Yüksek düzey modu
    İşaretçi yeri
    Dokunmaları göster
    Ekran güncellemelerini göster
    CPU kullanımını göster
    GPU oluşturmayı zorla
    Etkinlikleri saklama
    Arka plan işlem sınırı
    Tüm ANR'leri göster

• Super JellyBean Romu tavsiye ederim.Performans açısından çok iyi. Ufak tefek eksikleri saymazsan en iyi ROmlardan biri diyebilirim.
  • gb ye dön, optimize görev yöneticisi önbellek silici gibi programlar kullan telefonu günde en az 1 kez 5dk kapat sorunun çözülür ben böyle yapıyorum bir sorun yok
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar

Hepinize İyi Forumlar.

Şu anda baktım. Oradaki hiçbir şey etkin değil.

O menüdeki başlıkları yazayım kısaca belki hatırlarsınız.
    USB hata ayıklaması
    Uyanık kal
    Sahte konumlara izin ver
    Yüksek düzey modu
    İşaretçi yeri
    Dokunmaları göster
    Ekran güncellemelerini göster
    CPU kullanımını göster
    GPU oluşturmayı zorla
    Etkinlikleri saklama
    Arka plan işlem sınırı
    Tüm ANR'leri göster

Tamam,senin cihazın sıkıntısı başka heralde,ram i bi kontrol edin isterseniz boşta ne kadar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: trsinapsis

Super JellyBean Romu tavsiye ederim.Performans açısından çok iyi. Ufak tefek eksikleri saymazsan en iyi ROmlardan biri diyebilirim.

Deneyeceğim Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Filmadamı

gb ye dön, optimize görev yöneticisi önbellek silici gibi programlar kullan telefonu günde en az 1 kez 5dk kapat sorunun çözülür ben böyle yapıyorum bir sorun yok

GB'ye dönmeyi denedim de android 4'ün de sevdiğim bazı özellikleri de var onları da kullanmak istiyorum aslında o yüzden güzel bir Custom ROM bulsam daha iyi olur sanırım.

quote:

Tamam,senin cihazın sıkıntısı başka heralde,ram i bi kontrol edin isterseniz boşta ne kadar var.

70 mb falan boş yer oluyor genellikle.

• quote:

Bir ara baya bir araştırmıştım ama Sony telefonlarda bootloader kilidini açmak ve root şart diye hatırlıyorum. Yine bir daha bakarım eğer Custom ROM'lar bu takılma sorunumu çözecekse çok da önemli değil root falan da yaparım.

Aynı sebepten kafayı sıyırmak üzereydim.Super jelly bean 5.5 romu kurdum, tavsiye ederim.GB tarafında da Atomic GB 8 tavsiye edebilirim.Ama JB daha kullanışlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunlar bendede oluyor, rehber 10 sn'de ancak açılıyor bazen telefon kendi kendisini kitliyor v.s. garantiye göndereyim diyorum ama muhtemelen banada sorun yok diye geri gönderecekler üstüne üstlük 2-3 hafta telefonsuz kalıcam.
    Bende Super Jelly Bean 5.5'i deniyeyim bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

Aynı sorunlar bendede oluyor, rehber 10 sn'de ancak açılıyor bazen telefon kendi kendisini kitliyor v.s. garantiye göndereyim diyorum ama muhtemelen banada sorun yok diye geri gönderecekler üstüne üstlük 2-3 hafta telefonsuz kalıcam.
    Bende Super Jelly Bean 5.5'i deniyeyim bakalım ne olacak

Hocam hiç garantiyle falan uğraşmayın adamlara 4 kere falan gönderdim telefonu hepsinde de telefonu fabrika ayarına döndürüp birşey yok diyip geri gönderdiler. Bizim için tek çare kullanışlı bir ROM bulmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.