Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 47.2.A.8.24 Numaralı sürüm XZ1 ve XZ Premium cihazları için hayırlı olsun.
  • Telefon hala güncel ve çok memnunum her konuda . Ancak bi sorum var. Mesela bugün gelen güncelleme ne ile ilgili ne değiştiriyor. Pil kullanımına bir etkisi var mı vs. Güvenlik güncelleştirmesi adı altında olsa da detaylara nasıl ulaşırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperia 10 ve 10+ canlı duvar kağıtları ben beğendim

• Arkadaşlar bu pie neden bu kadar buglu bir tek bendemi oluyor çözemedim crome kasıyor arayüz kasıyor şarj süresi 9 saatten 4 saate düştü. Android 10 bize gelecek mi bilgisi olan varmı? Teşekkürler.

• Redempption R kullanıcısına yanıt
    Pie da hiç bir kasma şarj süresi kısalığı yok. Eskisi gibi. Xperia xz premiumda

• Hocam Ana menüyü nasıl kullanıyorsunuz kaç sayfa kaç widgets var bide tema olarak kullanıyorsunuz bunlardan şüphe ediyorum

• kullanmak isteyenlere xperia 10 home launcher
  • se_runtome kullanıcısına yanıt
    Sürekli durdurma hatası alıyor hocam kurdum kaldırdım ama sağ kare tuşu kayboldu nasıl yapacağım :D geri gelmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geri geldi yeniden başlatınca :)

• Bu gün 2.el olarak aldığım XZ Premium (parlak krom) ile aranıza katılmış bulunuyorum. Note3'ü emekliye ayırdım, dinlensin biraz.
  • Master KENOBI kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

• Master KENOBI kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

• Uzun zamandır forumdan uzaktım yoğunluk sebebiyle ve xperia xz premium telefona 2017 kasımdan beri sahibim ama bu konudan çok uzaktım işin açıkçası.
    Şimdi son yazılara baktım da ya ben çok şanslıyım ya da Turkcell beni çok seviyor olmalı ki turkcell tarafından sony cihazlara volte desteği geldiği günden beridir volte aktif bende. Hatta ilk kendi cihazımda aktif ettim ancak o meşhur volte sembolü gelmedi diye deneme amaçlı xz1 kullanan bir arkadaşımda da volte yi aktif ettim ve o tt kullandığından dolayı sanırım onda anında aktifleşti. Benim voltem ise o günün gecesinde, oyun oynarken yanlışlıkla farketmem sonucu ortaya çıktı 😄
    Kısacası turkcell de sorun olsa ben aylardır kullanıyor olamam herhalde, başka bir şeyde sıkıntı vardır volte aktif olmayanlarda ama nedir o bilmiyorum.
    Not, bu telefona bok atanlar o boka kurban olsunlar 1,5 yıldır aktif olarak oyun oynuyorum bu telefonla ve bir kere çok ısınması dışında ısınma sorunu yok. O aşırı ısınma sorunu da tamamiyle benim hatam yüzünden oldu, telefon şarjı çok düşükken aşırı güç tüketen bir oyun oynuyordum ve uyuya kalmışım. Her şey buraya kadar yine iyi gibi görünse de asıl ısınmasına yol açan şey şarj edilirken yüksek performanslı oyun değil, bunların üstüne telefonun yatağın arasına girip sıkışık ortamda kendi sıcaklığını etrafa(tahtaya) iletemediği için git gide aşırı ısınmasına neden olmuştu. Yanlışlıkla uyanmasam belki de bir kazaya, yangına, vs ye neden olabilecek bir ihmal ve yanlışlıklar dizisi tamamiyle. Neyse böyle ekstrem haller dışında telefon ısınmıyor, ısınan cihaz varsa da ya arkada aşırı işlemci tüketen bir uygulama vardır ya da donanımsal sorunludur. Telefonumda 420 tane uygulama yüklü ve küçümsenmeyecek miktarı da oyunlar oluşturuyor. (büyük çoğunluğu orjinal+ paralı uygulama.)
    Oyun oynayarak 21 saat kullanımda 8 saat ekran kullanımının 7 küsür saati oyun şeklinde ve geriye kalan 13 saat süre telefon boşta hali şeklinde süre almışlığım bile vardır, bu uzun yazıyı kötüleyen yorumları okudukça dayanma seviyem taştığı için yazmak istedim.
    Dipnot, telefonun üst hoparlör kısmına kaçırdığım kirpiği çıkartmak isteyip iyice hoparlörün oraya kaçırdığım için belirli bir ses yüksekliğinde tiz seslerde cızırtı yapması hariç hiçbir sorunum yoktur kendisi ile.
    Batarya Mah miktarı ilk aldığım gün kontrol ettim (z2 den geçme olduğum için neyin testi neyin kodu var bilgim vardı), ilk günü 3409 Mah seviyesinde iken şuan 1,5 yıllık ve 3200 küsür seviyesinde ki sitede 3230 Mah olarak belirtilmiş bu telefon ancak daha yeni 3200 seviyesine düştü bataryası. Belirttiğim gibi hemen hemen her gün oyun oynuyorum telefonda ve bu miktar bence müthiş değer, bunu da meraklısı için buraya bırakmak istedim.
    Kamera konusuna gelecek olursak bence mükemmel bir kamerası var, şu ara tof sensörü ve rgbc ir sensörü de kamera diye pazarlayan markaları da düşünürsek ve bu iki sensörün xz premiumda olduğunu da hesaba katarsak aslında cihaz üç kameralı sayılır tof sensörü derinlik ve mesafe algısı için kullanılıyor ama rgbc ir sensörü ne işe yarıyor tam bir bilgim yok ama bu iki sensörü de önüne bir lens koyarak sanki kamera algısı yaratmaya başladı şuan ki güncel firmalar ve artık nasıl ki megapiksel arttıkça kamera çekim kalitesi doğru orantılı artmıyorsa bu kamera sayısı arttıkça daha iyi fotoğraflar çekilebileceği düşüncesi de son bulmalı bence ve tek kameralı diye gömenler önce bi bu telefonla fotoğraf çekip baksınlar sonra çöp atmaya kalksınlar.
    Bu arada ekranı tam kaplayan bir cam arayışı içerisindeyim, var mı bildiğiniz duyduğunuz ettiğiniz bir model filan? Bunu sormak için gelmiştim neler neler yazdım 🙂

• wert95 kullanıcısına yanıt
    Haziran 2017'den beri kullanıyorum ne kılıf ne kırılmaz cam o kadar da düştü her seferinde bu sefer kırıldı diyorum ama kırılmıyor 😃 başka cihazlar olsaydı şuan 20. telefonumu almıştım.

• İyi Dilek ve Temennileriniz için Teşekkür Ederim.
    Note3'den sonra ses performansı biraz zayıf geldi. Walkman uygulamasını apk olarak yüklesem ya da Foobar 2000'in faydası olur mu ya da önereceğiniz program var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master KENOBI -- 5 Mart 2019; 12:22:19 >
  • smsmart kullanıcısına yanıt
    Ben de en başta öyle kullandım ama düşmeler sonucunda yan tarafında iki tane küçük boya atması oluştu ve baktım bu durum hem git gide artabilir hem de onlar moralimi düşürüyordu mecburen kılıf kullanıyorum ikinci ayından itibaren.
    Cam ben de sizin gibi hiç kullanmadım, kullanamadım. Ekrandaki yağlanmanın uğraştırması ve ekstra koruma olsun diye tam kaplayan cam bildiğiniz varsa diye sormak istedim sadece 🙂
    Bir kere en başta telefonu aldığım zaman niyetlenip netten sipariş temperli cam aldım, güya ekranı tam kaplayan markasını hiç hatırlamıyorum bile. Ama sadece yanları yapışan bir şeydi, hepsi mi o şekilde bilgim yok. İlk başlarda iyiydi güzeldi tamamen kaplıyordu da ekranı. Güm geçtikçe sadece yanlar yapıştığı için ekran ile cam arasına kıl toz ne varsa girmeye başladı ve ve artık bastırarak parmağınızı hareket ettirince cam oynar hale gelmişti. En son dayanamadım kaldırıp attım ve telefonu da bi güzel sabunla suyla yıkadım cillop gibi oldu 😄(eski alışkanlık z2 den beri iki haftada bir yıkarım telefonu tertemiz olur)

Aynı durum bende de söz konusu! Sende düzgün çalışıyor herhalde? Neyi eksik yapmış olabiliriz? Bizi bilgilendirirsen mutlu oluruz. 😊

• Merhaba kulakligin sesini arttirabilecegimiz bir yol varmi?

Sorunu çözdüm! 😊 Aslında sorunun çözümü yaptığım şey mi bilmiyorum ama izah edeyim: Uygulamayı yükledikten sonra home tuşuna basınca alttan seçenek geliyor. Yüklenen uygulamayı "Her zaman" olarak seçtim. Hata vermesine rağmen o haliyle yeniden başlattım ve yeni launcher yüklenmiş halde açıldı. 😊 İnanılmaz güzel bir launcher ve çok hızlı.

Bu arada farkettiğim bir hususu paylaşmak istiyorum! Bu launcher'da bölünmüş ekran özelliğini kullanamadım.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.