Şimdi Ara

Xperia z1 mi LG G2 mi? ÇOK KARARSIZIM LÜTFEN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.. Uzuun zamandır telefon araştırıyorum. Sırf kararsızlığım yüzünden telefon alamıyorum. 1500 tl civarı param var. Paralel ithalat alacağım için her ikisi de yaklaşık fiyata denk geliyor. Benim için her iki telefonun da artıları ve eksilerini yazacağım, Lütfen görüşlerini belirtin artık birkaç gün içerisinde sipariş vermem lazım :'(

Benim için Z1in artıları
    -Sd kart
    -Çok daha sağlam olması. Drop testlerine göre çok çok daha sağlam...
    -Premium kasa
    -SD kart
    -Daha iyi oyun performansı.
    -Daha fazla ısınmasına rağmen performans kaybetmemesi.
    -SD KART
    -Sağ alt kısmındaki ip takmak için bırakılan boşluk. Eğer ip geçirirsem telefona kap takmama gerek kalmaz.. (fotoğraflarda gördüm doğru mudur bilemiyorum.)
    -Su geçirmezlik

Z1in eksileri
    -Ekran. Ekran görüş açıları gerçekten çok kötü...
    -Çerçeve kalınlığı.
    -Kamerası
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

Lg G2 artıları
    -EKRANI. Ekranı z1 ile karşılaştırılamaz bile.... Tek kelime ile muhteşem bir ekranı var..
    -Çerçeveleri
    -Arkasındaki tuşlar. (Solak olduğum için çok büyük rahatlık sağlayacağını düşünüyorum.)
    -Kamera

Lg G2 eksileri
    -SD KART
    -Çok çok dayanıksız olması. Mutlaka kap kullanmam gerekecek. Zaten kalın telefon iyice takoz olacak.,
    -Plastik..
    -Kulaklık ses çıkışı az diye okumuştum bu beni çok etkiler...

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Telefonun var olan her özelliğini kullanırım. O yüzden şu önemliyse şunu al falan gibi bir durum söz konusu değil. Ama ekran çok önemli. Aynı zamanda oyun performansı, pil performansı, EKRANI da çok önemli. Aynı zamanda çok müzik dinlerim kulaklıkla. Ses kalitesi de oldukça önemli.

Bazı yerlerde Xperia z1 ısınıyor yamuluyor falan diye okudum. Ve su geçirenler oluyormuş.
    Ama Lg g2 de de 32gblık telefonun 16gba dönüşmesi, kapağın gıcırdaması ve oyun oynarken ısınıp performansın çok düştüğünü okudum..

İki cihazın da artıları eksileri birbirini dengeliyor gibi.
    O YÜZDEN GÖRÜŞLERİZ ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN YARDIM EDİN!!!
    Artık telefon almak istiyorum

• Kesinlikle g2. Tek sorunu sd kart olmaması bana göre 32 gb alırsanız resmi güncellemelerle öyle 32'nin 16 olması gibi bir şey yok millet kitkat çıkınca bodoslama atlayıp 16 gb partition table'a sahip romu kurdu o yüzden oldu o sıkıntı
  • G2
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Kesinlikle g2. Tek sorunu sd kart olmaması bana göre 32 gb alırsanız resmi güncellemelerle öyle 32'nin 16 olması gibi bir şey yok millet kitkat çıkınca bodoslama atlayıp 16 gb partition table'a sahip romu kurdu o yüzden oldu o sıkıntı

Peki dayanıklılık konusunda ne dersiniz hocam? Lg g2 öyle her düşmede kırılabilecek bir telefon mudur? Telefonu kılıflı kullanmayı sevmiyorum da pek
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravez

quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Kesinlikle g2. Tek sorunu sd kart olmaması bana göre 32 gb alırsanız resmi güncellemelerle öyle 32'nin 16 olması gibi bir şey yok millet kitkat çıkınca bodoslama atlayıp 16 gb partition table'a sahip romu kurdu o yüzden oldu o sıkıntı

Peki dayanıklılık konusunda ne dersiniz hocam? Lg g2 öyle her düşmede kırılabilecek bir telefon mudur? Telefonu kılıflı kullanmayı sevmiyorum da pek

G2 tabii ki daha dayanıksız ama bu işler biraz da şans işi mesela bendeki m7 ekranının üstüne 1.5 metreden düştü tek çizik bile yok ama yarım metreden düşürüp ekranı kıranlar oluyor o yüzden çok takılmaya değmez dayanıklılığa. Ama su geçirmezlik gibi bir konuda kıyas yaparsak z1 çok önde elbette

Bir de unutmadan

z1 de yamulma sorunu var evet g2'de de güncelleme ile konuşma sesinin kalitesi epey azaldı onu da söylemeden geçemeyeceğim

• bravez kullanıcısına yanıt
    Öncelikle fiyatları aynı değil. 111 TL bonus kart kampanyasıyla LG G2 32 GB 1130 TL'ye, Sony Xperia Z1 ise 1380 TL'ye n11.com'dan alınabiliyor. Arada 250 TL fark var.

Eksilerini ve artılarını zaten kendin yazmışsın, fiyatları da belli, hangisi senin işine geliyorsa, hangisi içine siniyorsa onu al.

Bir LG G2 kullanıcısı olarak ek olarak şunu da belirteyim, Sony Xperia Z1'in kulaklık sesi kalitesi de çok muhteşem değil, onun ses kalitesini yeterli bulmadım ben, keza G2 de öyle, şöyle söyleyeyim S4'ün bile ses kalitesi her ikisinin de de iyi. Ayrıca G2'nin GPS performansı çok kötü, navigasyon olarak kullanacaksan yanaşma.

Bütün bunların ışığında karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Öncelikle fiyatları aynı değil. 111 TL bonus kart kampanyasıyla LG G2 32 GB 1130 TL'ye, Sony Xperia Z1 ise 1380 TL'ye n11.com'dan alınabiliyor. Arada 250 TL fark var.

Eksilerini ve artılarını zaten kendin yazmışsın, fiyatları da belli, hangisi senin işine geliyorsa, hangisi içine siniyorsa onu al.

Bir LG G2 kullanıcısı olarak ek olarak şunu da belirteyim, Sony Xperia Z1'in kulaklık sesi kalitesi de çok muhteşem değil, onun ses kalitesini yeterli bulmadım ben, keza G2 de öyle, şöyle söyleyeyim S4'ün bile ses kalitesi her ikisinin de de iyi. Ayrıca G2'nin GPS performansı çok kötü, navigasyon olarak kullanacaksan yanaşma.

Bütün bunların ışığında karar senin.

hocam gps konusu yanlış olmus
    gps mukemmel calisiyor sygicle kullaniyorum.wifi uzerinden gps yardimini ayda 1 kere acin uydu konumlarini indirsin nokta atisi yapiyor

zaten onun gpsi bunun gpsi diye bir sey yok artik.cipset uzerinde hepsi

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    İşye öyle değil. Çok fazla android cihaz kullandığım için hepsinin gps performanslarını test edebilecek durumdayım. LG G2 rakiplerine göre uydulara çok geç bağlanıyor, gps bağlantısı çok daha çabuk kopuyor. Rakiplerinin çok daha fazla uydu bulduğu yerde G2 daha az uyduya bağlanıyor. Halen elimde S3, S4, Motorola Razr, Nexus 7 tablet ve bilimum başka android cihazlar var. Bu saydığım cihazların çoğu evin içinde bile uyduları çok kolayca bulup konum tespiti yapabiliyorken G2'de açık havada internet açıkken bile konum tespiti yapabilmesi için en az 1-2 dakika zaman geçiyor. GPS çipi aynı olsa bile bağlantı noktaları, üretim teknolojisi, mühendislik farklı.

Bu sorun hakkında bazı arkadaşlar başlık bile açmış, oraya bakabilirsiniz. Bu sorun G2'de kroniktir, tecrübe ile sabit.

http://forum.donanimhaber.com/m_87092254/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 1 Haziran 2014; 23:23:41 >

• Arkadaşlar gps o kadar önemli değil :D tartışmanıza gerek yok :'D
  • bravez kullanıcısına yanıt
    Yoğun kullanana önemli, telefonunu navigasyon cihazı olarak kullanan ve işini gücünü bu şekilde halleden bir çok tanıdığım var. Uygun bir dille saygılı şekilde tartışmak iyidir. Gerçekler ortaya çıkar. İnsanlar bizden öneri istiyor, onları yanıltmamak için elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Bir LG G2 kullanıcısı olarak eksik gördüğüm yerleri söylemek benim bir nevi vatandaşlık görevim. Ki insanlar ona göre tercih yapsın, sonra hayal kırıklığı yaşamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 1 Haziran 2014; 23:26:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Yoğun kullanana önemli, telefonunu navigasyon cihazı olarak kullanan ve işini gücünü bu şekilde halleden bir çok tanıdığım var. Uygun bir dille saygılı şekilde tartışmak iyidir. Gerçekler ortaya çıkar. İnsanlar bizden öneri istiyor, onları yanıltmamak için elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Bir LG G2 kullanıcısı olarak eksik gördüğüm yerleri söylemek benim bir nevi vatandaşlık görevim. Ki insanlar ona göre tercih yapsın, sonra hayal kırıklığı yaşamasın.

tabiki bazı kişiler için önemlidir. Bazen hayat kurtarıcı olabiliyor doğru, ama benim kullandığım bir özellik değil

• Ikiside uzmez bende iksi arasinda kalip almistim ve sd karta onem veren birisiyim yalniz 32lik g2 de sikinti yasamadim,oyle kapanma gicirdama falan yok bende,bi kez dustu sikinti olmadi tabiki z1 daha saglam.Kilifa cok takma armor kilif takmazsan gayetde ince batarya iyi,kulaklik sesi az degil ben son ses acmiyorum,ki muzik herfun iki saat dinliyorum 24 bit ses karti ve falc playerla muzik acisindan kimse bisey demesin bi zahmet.kararsizlik kotu haklisin,farkli artilari var ama ben g2den kullanayim oyumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Ikiside uzmez bende iksi arasinda kalip almistim ve sd karta onem veren birisiyim yalniz 32lik g2 de sikinti yasamadim,oyle kapanma gicirdama falan yok bende,bi kez dustu sikinti olmadi tabiki z1 daha saglam.Kilifa cok takma armor kilif takmazsan gayetde ince batarya iyi,kulaklik sesi az degil ben son ses acmiyorum,ki muzik herfun iki saat dinliyorum 24 bit ses karti ve falc playerla muzik acisindan kimse bisey demesin bi zahmet.kararsizlik kotu haklisin,farkli artilari var ama ben g2den kullanayim oyumu.
    Z1 alırım ben. Tasarımı kalitesi ve yazılımı yeter. Aynı donanımla daha yüksek puan alıyor.
  • Z1 mi aman uzak dur tam bir takoz hem çok ağır hem çerçeve cok kalın bir gün dayanamadım kesinlikle g2 olmalı tercihin aynı fiyatlarda olsa dahi. !!
  • Donanimhaberde gelen mesajlara bakabiliyor musunuz hata veriyorda bir kac gündür? ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora_akar

Z1 mi aman uzak dur tam bir takoz hem çok ağır hem çerçeve cok kalın bir gün dayanamadım kesinlikle g2 olmalı tercihin aynı fiyatlarda olsa dahi. !!
    İkisinide kullandım. G2 de ses boğukluğu vardı konuşmayı bile doğru düzgün yapamadım. Ekranı daha kaliteli ama temel özellik konuşmada bile sıkıntılı bir telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLOWDIVE

İkisinide kullandım. G2 de ses boğukluğu vardı konuşmayı bile doğru düzgün yapamadım. Ekranı daha kaliteli ama temel özellik konuşmada bile sıkıntılı bir telefon.

Alıntıları Göster
    g2 nin kamerasına ıyı dıyıp z1 e berbat demek nasıl bir mantık anlamıyorum. z1 in tek eksisi g2 ye gore ekranı. oda atla deve degıl bır ınsan telefona elınde bakar elıne alıp yanlardan suna bır bakayım demez gıbıme gelıyor

z1 alırdım ben olsam sırf saglamlık bıle benım ıcın z1 secmeye yeter. g2 nin plastık kasasından cıkan cıt cıt seslerı ınsana kırılır hıssıyatı yasatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bora_akar

Donanimhaberde gelen mesajlara bakabiliyor musunuz hata veriyorda bir kac gündür? ?

Bildirimlerin bi kismi bendede acmio pcdede denedim ayni iki gundur.
  • muzik icin alcaksan ikiside seni tatmin etmeyebilir. ama alacak olursan g2 al derim
    z1 de su gecirmezlik icin ses biraz dusuk ama oyle cok dusuk degil.
    ekran tabiki g2
    kamera tartısılır . ikiside iyi.

bunlardan sonra ben sana tasarım harikası yazılım farkı htc one m7 yi oneririm.
    muzik konusunda saha kalkarsın. suan m7 ses kalitesini gecebilecek telefon yok.
  • Z1 in kamerasına çok iyi diyemem ama g2nin kamerasından çok iyi diyebilirim. G2 özellikle düşük ışık performansı berbat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.