Ürünleriniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Sizden rica etsem şu turuncular ile işaretlediğim kısımda ki etiketleri kaldırıp bakmanız mümkün mü? Nedense içime kurt düştü, sanki kutu üzerinde eskiden başka değer yazılıymış ama sonradan ramlere overclock yapıp tekrardan piyasaya sunmuşlar gibi bir düşünce oluştu. |
XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ 1.386,13 TL (3. sayfa)
-
-
-
oha ürünler geldi mi?
-
şu ramleri kullanan oldu mu dostlar ?
-
Konuda Azaraks'tan alışveriş yaptığını söyleyen bir arkadaşı görünce bir delilik yapıp havale ile aldım hocam :) RGB'leri de gayet hoş görünüyor. Videolarda çok iyi görünmüyordu ama canlısı farklı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12100f+h610 sistem için bu kadar hızlı belleklerin bir anlamı oluyor mu? 3200mhz sıradan bir ram alsak yeter mi?
-
ya ürün çok uygun güzel de, 16gb ram artık psikolojik sınır.
elde 3800mhz'de çalışan efsane rgb'siz aslen 3000mhz olan crucial baslistixlerden var.
özenip bundan alsam yine 16gb olacak. 4 tane slot ben şahsen kullanmam, ta ddr3 döneminden tecrübelerim var, işlemciye oc yapan birisi 4 slotlu ram işine girip onu da stabil oc'li zor çalıştırır.
ramler 4 ancak oc ile işi olmayan kişiye tavsiye edebilirim, çok çektim biliyorum. ama dedim kesin dolandırıcıdır gelmez bu ürünler.
-
Doğrudur hocam. 16gb halen gayet yeterli ama ben garanti olsun istedim zira yarınımız belli değil. Kafam rahat olsun. Bir de bende Skyrim modlama sevdası var. Mesela şu an yaklaşık 1500 mod yüklenmiş durumda ve 16gb'ı dibine kadar kullanıp zorlanıyordu. Az önce yeni ramler ile test edince 20gb kullandığına şahit oldum :)
4 slot alma sebebim de, boş slot beni irrite ediyor. Onu oraya koydularsa onu ben kullanırım kafasındayım. Ayrıca sizin dediğiniz gibi pek işlemci overclock yapabilecek bilgi donanımına sahip değilim. En basitinden 11400'ten önce 6 sene 4790K gibi bir işlemci kullandım hiç overclock yapmadan :)
Benim gibi çatlak sebepleriniz yoksa 3800mhz ramlariniz ile takılın gitsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 7 Eylül 2022; 20:32:32 >
ben z490 ve z690 anakartta 4dimm ram kullandım xmp gayet açıldı ve hiçbirşeye dokunmadan sorunsuz 3600 cl16 kullandım. Voltajda vermedim stok nasılsa o şekilde sorunsuzdu. Ben 2 anakarttada sorun yaşamadım problem yaşama ihtimali size göre yüksekse ben en azından 1 anakartta problem yaşamalıydım dimi
-
stokta çalışır xpm ne ise onda sorun yok.
cpu'ya ufak bir oc veya ram timinglerine müdahalede işler karışır.
-
zen timing ile tüm zamanlamaları gösterebilir mi alan arkadaşlardan biri?
-
Ram timing ellemeye gerek duymadım da Cpu'ya gayet overclock yaptım 5ghz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anectodal evidence. hükmü neredeyse 0
yukardaki biri iyi yazmış 4 RAM i terbiye etmek 2 RAM' i terbiye etmekle aynı değil.
-
Samsung B-Die değildir herhalde ? Micron B-Die mı hocam ?
-
Samsung. B-Die muhabbeti sadece Samsung diye biliyordum o yüzden direkt B-Die diye yazdım. Micron'dan haberim yoktu 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 9 Eylül 2022; 23:55:11 >
en iyi ram çipi onlar oluyor değil mi ?
bende Micron E-die var da bilemedim. 3000 cl15 ve 3600cl16 var, ikisi de 4000 cl17 çalışabiliyor zaten.
bu başlıktaki ramler ne kadar oc olabiliyor acaba ?
-
Evet en iyisi Samsung diye belirtiliyor. Cesaret edemediğimden OC işine hiç bulaşmadım maalesef.
bende de 3000cl15 lerden bir çift var hocam, 4000 cl18 çalışıyor zaten onlar hatta 4000cl17 bile açtım.
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fikri olan?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X