En uygun burda şuan 1361TL kargo ücretsiz. Ben aldım ertesi gün ulaştı. https://www.teknolojipazar.com/ XPG 8GBX2 4133MHZ DUAL DDR4 RGB GAMING AX4U41338G19J-DT60 Ram, Ram XPG https://www.teknolojipazar.com/xpg-8gbx1-4133mhz-dual-ddr4-rgb-gaming-ax4u41338g19j-dt60?srsltid=AdGWZVSUBRRAd4_e7hEyMjVD-dEjbel83PQomBX81GePl2KJcgTrPqVk1Dg< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 11 Eylül 2022; 19:3:21 > |
XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ 1.386,13 TL (5. sayfa)
-
-
rica ederim karşim hani seni ram konusunda geren hiçbir şey yok şu anda 3400 mhz kullanıyorsan ki 3200 kullan değişen bir şey yok.işlemciyi öldürene kadar kullan ddr5 otursun hızlansın ucuzlasın.hatırlayalım biz yaptık oradan biliyorum 2017'de ilk seri ryzen çıktığında ddr4 2400 ramlere bir tomar para verdik bu hızlısı diye.şimdi 3600 olanlarını bin küsür liraya veriyorlar ddr5 de o şekil şu anda daha 3600'ünü bulamadı yani oturup herkesin ramse 3600 dediği ortak payda hıza geldiyse de şu an çok pahalı.ben 6000'in biraz üzeri standart olabilir bir kaç seneye diyorum ama belki daha farklı olacak.paraları koyacak yer bile bulamasak şu anda ddr5 almamalıyız ki amd için konuşuyorum bu seriyi zaten geçmek lazım.biz gittik 1600 aldık ryzen sonra 2000 serisi çıktı hay Allah dedik 3000 serisi çıktı hass dedik yani her seride kazık yedik 5000 de var tabi.ha şimdi belki o kadar emeklemezler ama illa ki yeni soket ve ramde yapmak istedikleri seri bu değildir belki bir tane 3d model koyarlar belki bir sonraki seride her modele 3d koyarlar.3d modeli lehimleyip seri üretemiyorlar şu anda ondan pahalı ve az ama bir yolunu bulabilirler.sonuçta işlemci olarak da seni geren hiçbir şey yok 5600x'e 3090 tak 2k olduktan sonra rahat işini görecektir ya da 4080 yani bu model ölmez kolay kolay ama tabi hepimiz daha iyisi olsun güzeli olsun istiyoruz ama fiyatlar da malum.artık pc donanımları akılcı almak lazım eskiden ucuzdu 2700x saat 3700x al fark %10 olsun.şimdi öyle değil artık suyunu sıkmamız lazım.
-
Zen 4 den benimde çok ümidim yok. Fiyat olarakta anakart RAM derken çok yüksek maliyetler çıkacak almak isteyen için. 6700 xt kartımla 5600x işlemcim var anakartımda oldukça iyi bir board. En azından uzun denilecek bir süre yeter bana.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 slot rami terbiye etmekle 4 slot rami terbiye etmek arasında uçurum var. AMD ' de FCLK takılmak bir yana 4 slot 3600c14 yapıp başının üstüne koymak en iyisi. Konuda ki ramlerin farklı body'si olan 4133C19 (DT50 modeli idi sanırım. Hynix DJR) olan 2x8 kitlerinden 2 adet bende kullanıyorum.
5950x ile stabil şekilde 3666C16 olarak kullanıyorum. XMP ile post bile alamıyorsunuz. Manul timing yapmanız gerekiyor. Auto ayarlarda 2666mhz'de açılıyor yoksa.
Konu içinde de bu örnekler gibi deneyimleri anlatmak istiyor forumdaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 11 Eylül 2022; 20:15:19 > -
Aorus b450m var bakıyorum 3600den yukarı desteklemeyecek gibi son ödeme adımından geri döndüm 4*8 olacak şekilde alıyordum.
Crucial 8gn 3000mhz cl15 ler var 4 tane, macera aramaya gerek var mı bilemedim 1000 lira gider benden ikinci el vs derken artısı rgb olur da bu benchmark teslerine bakıyorum birinde mhz yükselmiş 1080p de (ekran kartı aynı benimle, test yapan yer güvenilir) 15fps lere varan fark var, birine bakıyorum (sistem benimkiyle aynı değil) fark yok anlamadım.
Aorus b450m olmasıda düşündürüyor ben elimdekileri 3733mhz cl16 çalıştırmıştım, 1 yıl sonra falan oyunlarda reset atıyordu ramin oc yi iptal ettim düzeldi, bios güncellemelerinden şüpheleniyorum 1 yıl sorunsuz kullandım çünkü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostlar, 4000mhz CL17'de bir kaç gün sorunsuz kullandım ve biraz daha kurcalamak istedim. Daha doğrusu MSI Memory Try It ile denemek istedim.
4000mhz üstünü kesinlikle kabul etmiyor benim B560. Bende düşük gecikmeleri denedim.
Sizce hangisi daha mantıklı Intel için ?
4000mhz CL17-19-19-38
3733mhz CL14-16-16-38
-
3733 olan kesinlikle daha iyi.
-
XPG 4400 MHZ C16 versiyonu çıkmaz mı
-
Tamamdır hocam, teşekkürler. Bir süre de böyle kullanayım bakalım sıkıntı çıkaracak mı.
-
CL ye pek de (CL20yi pek de geçmeden) takılmamak gerek aslında. Datarate daha önemli bu yüksek frekansta zaten hep 10ns taban gecikmesinde diplerde geziniyor gerçek ns olarak gecikmelere bakarsanız. ayrıca path(net) delaylerde var. Bir yerden sonra PCB üzerindeki (path) net-delayler de domine etmeye başlayacak. SoC olsaydı pcler ki zaten olacak ileride bunlar çok daha iyileşecekti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 12 Eylül 2022; 13:1:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orası öyle hocam, arkadaş ram overclocktan anlamadığı için memory try it ile yapabildiği kadarını yapmak istiyor ben de ona istinaden cevap verdim zaten. XMP'nin sadece primary timingleri yapıp gerisini anakartın insafına bırakması yanlış en başta. XMP öyle yapınca anakart üreticileri de memory try it gibi özelliklerde sadece primary timingleri ayarlayıp gerisini bırakıyor.
-
kaç gündür duruyorlardı. tam almak için siteye girdim. stok bitmiş...
-
Memory try it ile 3733 cl14 değerlerini aldım. 1.42 ile mavi ekran yedim 1.43 yapınca şuan windowsta stabil gözüküyor. Daha yukarı çıkmaya gerek varmı ?
-
Taaa 6 gün geçmiş üstünden. Şehir dışında olunca hiç bakmadım buralara. =)
Bilim dediğiniz şeyi kendiniz test ettiniz mi? Ben size kendi kullandığım sistemden bahsediyorum. Zira bu zamana kadar LGA775'te bile 4 RAM slotunu dolu kullandım hep. Tek yapmanız gereken voltajı biraz fazla vermek Vdrop'u engellemek için o kadar. =) Anakartınız çok kötü bir modelse sorun yaşayabilirsiniz ama güncel yongasetli orta düzeyden sonraki hiçbir anakartta sorun ya da performans sıkıntısı yaşamamanız lazım.
Hadi benim kendi kullandığım sistemi istisna diyelim. Techspot'ta bununla ilgili yazı hazırlamış.
techspotAre More RAM Modules Better for Gaming? 4 x 4GB vs. 2 x 8GBhttps://www.techspot.com/article/1971-more-ram-modules-better-for-gamingTekrar söylüyorum, sağ da sol da yanlış şeyleri okuyup bunları savunmayın. Gerçek kullanıcıların söylediklerini, deneyimlerinden faydalanın. Bknz. ben. =)
İyi forumlar
-
Bilmediğiniz konularda atıp tutmayın lütfen. gönderdiğiniz kaynakta bakın ne diyor;
"We believe this due to how the memory is configured or more precisely, the memory 'rank'. For those of you unaware, the term 'rank' means the number of 64-bit memory banks on a module. Most consumer grade memory features a single rank, though higher capacity modules are usually dual rank, while server grade memory is often quad-rank"
boşuna bilim var diye söylenmiyoruz ama anlayan var mı?
dual rank 2'li ram dünyada olabilecek en iyi ramdir. Hiç bir şekilde, hiç bir yerde, dual rank olan 4 stick ile aynı ramlerin 2 stick halini geçemezsiniz. Bilimsel olarak mümkün değil.
-
Tamam işte, senin altıntı yaptığın şey ile benim bahsettiğim şeyin alakası yok. Ben sana dört RAM SLOTUNU birden kullanmak Ryzen işlemcilerde özellikle performans artışı sağlıyor diyorum. Kendi PC'imde de kullanıyorum diyorum. Bilmediğin konular diyorsun. =) Alıntıladığın şeyin ne dediğini anlıyorsun değil mi? Normal PC kullanıcıları single RANK, yüksek kapasiteli modüller Dual Rank yani çift yüzlü, Server modülleri ise Quad Rank yani dört yüzlü olur diyor. Rank ayrı slot ayrı şey hocam. Rank = Belleğin bir yüzü demek.
Quad Rank belleklerde böyle, her yüzde çift sıra bellek çipi var.
PC'de sen de 32GB Tek modül kullanırsan dual rank yani çift taraflı olur bellek çipleri büyük ihtimalle.
Daha nasıl açıkça yazabilirim bilmiyorum. =)
Edit: Single Rank bellekler, Dual Rank belleklerden daha hızlıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 13 Eylül 2022; 18:13:2 >
-
Dual ve single rank bellekler hakkında merak eden varsa şu makaleyi okuyabilir.
OEMPCWorldSingle Rank Memory vs. Dual Rank Memoryhttps://www.oempcworld.com/support/singlevsdualram.html -
Testmem5 veya Linpackxtreme ile test edebilirsiniz. Linpack işlemciye de belleğe de yüklenir.
-
-
Hocam bence sen anlamamışsın adamların dediğini.
Adam orada "We believe this due to" demiş yani stick sayısı ile alakası yok dual rank ile alakası olduğunu düşünüyoruz demiş.
Örneğin bende 2x16 dual rank samsung b-die ram var. 4000mhz üstü cl14-14-14-28 filan çalışabiliyor.
4 stick ile dünyada mümkün değil daha yüksek performans alman. Aynı ramden 4 tane olsa bende daha yüksek alamam.
Çünkü 4 ram daha az stabil olacaktır ayrıca daha düşük performans verecektir 2 stick'e göre. Çünkü 4 tane olmasını hiç bir getirisi yok bana tam tersine götürüsü var. Aynı hız ve ayarlarda dahi 2 stick daha hızlı çalışacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 14 Eylül 2022; 21:2:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X