Şimdi Ara

XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ 1.386,13 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
6.818
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dual rank ile dual channel karışmış olabilir mi hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • buraya ne zaman aldım yazdım unuttum ama adamlar gıcık aldı bana iptal ettiler.XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ  1.386,13 TL 

ilk denememde hata verdi bir daha denedim hata verdi dedim bu kartla olmuyor başka kart deneyeyim ilk seferde oldu.sonra baktım iki sipariş var birini iptal ettim hani haberleri olsun diye de yanlışlık olmuş bir adet yeter diğerini gönderin dedim mesajla.iptal ettiler dediğimi sonra bekliyorum yok baktım ötekini de iptal etmişler sanki ben keyfi iptal ediyorum.banka kodunu giremediğim hata veren siparişi sen nasıl onaylıyorsun hani 2 tane istemememi boşver.5 para etmez bir yermiş bir daha yakınından geçmem bak adamlar başka yerlerden almış şak diye gelmiş.5800x3d'de 4133 xmp deneyecektim o makinede zaten 2x16 3600 var yani ihtiyacım bile yoktu.intel sistemde 4x8 4400 var yer değiştiririm olur biter bu arada tartışması dönmüş 4x8 intelde iyi olurken ryzende kötü olmaktadır.hem performans olarak hem de ryzende 4x8 ramle 3600 üzerine çıkamazsınız o da raminiz çok güzelse.intelde ise 4x8 4000 yaptım ve copy değerini yükseltiyor 4x8 intel'de.

• Nerden aldınız bilmiyorum ama webdenal dan aldım axess 7 taksit imkanı ile, +50 chip puan verdi 2 paket aldım. Hemen kargolandı hemen geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 14 Eylül 2022; 21:53:28 >
  • bugun geldi şimdilik böyle bakalım

XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ  1.386,13 TL
  • rpsl kullanıcısına yanıt

Oh be biri sonunda istediğim şekilde görüntü almış. Eyvallah sağolasın.

Edit: XMP açılmadı mı bu şekilde yaptın?

Gecikmesi biraz yüksek geldi.

tRfc yüksek değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 15 Eylül 2022; 9:32:46 >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Hocam ben dört RAM slotunun kullanılmasının Ryzen sistemlerde CPU puanını arttırdığını söylüyorum. Rank, dual channel vs diye konuşmadım. Slottan bahsediyorum. 4 RAM slotunu doldurduğunuzda RAM'lerin O/C kapasitesi düşebilir, ben bununla ilgilenmiyorum. RAM 3800MHz ise o şekilde çalışır. Stabilite sorunu olursa biraz voltaj verirsiniz diyorum. Benchmarkçılığı ben 10 yıldan fazla oldu bırakalı. =) 3-5 FPS için RAM O/C vs uğraşmıyorum açıkçası. =)

Konu nerden nereye geldi, single, dual, quad rank vs bu konudan bahsetmiyorum diyorum inatla önüme konuyor. =) Ayrıca konu rank ise single rank bellekler en hızlı belleklerdir. Dual rank daha hızlıdır deniyor bana. =) Savunulan bilgi de yanlış. =)

Linkte paylaştım anlatmaya çalıştığım şeyi ama yok, ortak noktada bulaşamadık arkadaşla. =)

• konudaki azaraks isimli yerden.

• fractal design kullanıcısına yanıt

xmp açılmadı malesef :( düşürdüm lakin gene bir şey değişmedi . Bana da normal gibi geldi bilemedim şimdi . Çok rame o.c yapan biri değilim amatörce kurcalıyorum :)

• Bende 3200mhz cl 14 samsung b die G.skill flare x ramler var. Benim son durum şu şekilde;

XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ  1.386,13 TL

Sizdeki ramlerin daha iyi olmasını beklerim. @Wilson Fisk bir kaç ince ayar önerebilir. Benimki için de ince ayar önerirse başım gözüm üstüne.

• 4133 ram mi aldın konudan?5900x işlemciyle xmp açamazsın 2066 fclk açabilmesi gerekir ki açamaz 2000'de bile whea hatası verir senin en güzel ayarın 3800'de düşük cl yapmaya çalışmak olur ya da daha da düşük yaparım dersen 3600 cl14 yap.3800 cl14 yaparsan daha güzel olur tabi ama zen3 işlemciler ram konusunda bir değişik çalışıyor.3600 cl16 yapıyorsun 10 oyun denedim yazdım şu fps diye.sonra 3800 cl14 yaptım 5600x işlemciyle bu arada ve daha kötü oldu fpsler ama aida64 çıldırdı.yani ayar yaparken bi bakın oyunlarda ne oluyor diye.şimdi 5800x3d kullanıyorum bunda farklı mesela ram olayı.2100 fclk yani 4200 mhz ram çalıştıranlar oldu ama ben daha 4000'de whea veriyor mu diye bile bakamadım çünkü ne zaman oynasam makine açılmıyor ben de xmp 3600 seçip geçiyorum.intel sistemdeki gskill 4400 olanlar elle seçme b die kırık aletler ama onu da kullanamadım çünkü strix güya z590 anakartta 4400 diye ayar yok 4266 var bir türlü yapamadım asus tr ile kavga ettim oc'ye destek vermeyiz dediler xmp oc mi?conilere yazdım bi bios falan çıkardılar ama olmadı.yani sonuçta bu işlerden ne kadar anlarsanız anlayın bir şey önünüze engel oluyorsa vermiyorsa mabud neylesin mahmut durumları oluyor.XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ  1.386,13 TL 

fractal design

@fractal design

diğer konudan yazdım sana oradan görüşelim.

• Şimdi arkadaşlar ben bu ramleri Ryzen 3600'de 4133 olarak kullanıyorum. İleride 5600 işlemciye geçersem yine 4133'te kullanabilecek miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Evet bu konudan aldım ramleri. Dediğiniz gibi oldu bu arada ben 3800 de bile calıştıramıyorum biraz tecrube lazım galiba :) şimdi 3600 cl 14 1.516 voltaj veriyorum voltaj azıcık duşurdum gibi hop duşuremesin diyor resmen... Şimdi böyle kullanmak mantıklı mı yoksa yeniden 3800 cl 15 cl 16 falan mı denemeliyim.

• x570 gaming plus ve 3700x var ama ramlerimi 3000 bile yapamıyorum hata veriyor rez alayım hocam soracagım size XPG 16GB (2X8GB) 4133MHZ  1.386,13 TL 

@AnacoN

• AnacoN kullanıcısına yanıt

Dostum farkında değilsin galiba

Sen 4 tane single rank takınca ramler dual rank çalışıyor. Performans artışı olmasının sebebi bu. 4 tane takman değil yani.

Ayrıca amd'de özellikle asla takmayın denilen slotlar var bırak 4 tane takmayı direk olarak 2 tane takacaksanız bile şu slotu kullanmayın denilecek durumlar var.

Daha anakartın memslot bağlantısı ile işlemci başlandı şekli bile önemli. Tpology mi bağlı daisy chain mi vs millet ne seviyede sen düz mantık 4 taktım daha iyi diyorsun geçiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 16 Eylül 2022; 12:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram uzmanları bu kadar toplanmış yurtdışından ram sipariş edeceğim ama anakartın qvl listesinde yok sorun yaşama ihtimalim nedir tavsiye edermisiniz yinede dikkat etmem gereken nedir uyumluluk konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 16 Eylül 2022; 16:19:20 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt

Anakartın, işlemcin ve alacağın ramleri yazsan daha iyi olurdu sanki.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan hiç biri yok yoksa atacaktım sıfırdan topluycamda 5600 veya 12400f artık ne denk getirirsem kampanyalı hatta 13.nesil bile olabilir ram modeli Corsair Cmw16Gx4M2D3600C18 16Gb (2X8Gb) Ddr4 3600Mhz Cl18

• xxxcem kullanıcısına yanıt

Azıcık voltaj verin hocam. Vdrop yaşıyorsunuzdur.

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

Hocam,

Kullandığım RAM'ler double side, single side değil. =)

RAM takma konusu, 2 slot kullanıyorsanız 2-4'e takın denirdi eskiden AMD anakartlarda, artık o dönem bitti. B350 kullanıyorsanız bilemem...

Neyse sizinle daha fazla tartışmayı uzatacak vaktim yok, siz kendi mantığınızla devam edin. İnsanlara birşeyler öğretmek için çaba sarfettiğim dönemi bırakalı 15 yıl oldu benim. =)

Herkese iyi forumlar.

• AnacoN kullanıcısına yanıt
    Benim anakartım aorus b450m, kullanma klavuzunda 1-3 2-4 şeklinde belirtiyor

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.