Şimdi Ara

XV, Mokka, Kuga arasında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım perte çıktığı için kaskodan 31000 TL aldım. Aracımı zamlardan önce 32650ye sıfır almıştım mitsubishi colt. Çok da memnundum ancak arkadan çarptılar ölmediğime şükrediyorum. Artık yeni bir araba bakıyorum. Otomatik olması olmazsa olmazımdır. 2. el Renault Koleoslara baktım 2 tane çok temiz araba bulmuştum hesapta hatasız diyorlardı ancak servise soktuğumda ikisi de patlak çıktı. Şunu anladımki bizim ülkemizde dürüst adam kalmamış o yüzden param en ucuzuna dahi yetebiliyorsa bu günden sonra sadece 0 km alırım buna karar verdim. Şu an 55000TL param var üstüne bir miktar borçlanarak 0 km bir SUV/Crossover almayı düşünüyorum. (Crossover lardan pek hazzetmiyorum tercihim SUV). İnternette sıfır km otomatik olarak baktığımda öne çıkanlar 70000e mokka ve xv var. 81e de Kuga var. Tiguan düşünmüyorum çift kavramalar sürekli sorun çıkartmakta o kadar para verip korkarak binemem aracıma. Bir de qashqainin 1.2 benzinli cvt olanı gelecek 75000 lira fiyat gördüm internette ancak teknik verilerine ulaşamadım. Bir de bu fiyattaki donanımında araç bomboş. Önceliklerim fiyat, yakıt tüketimi, dış görünüm (Heybetli ve SUV tarzı olması), donanım, performans şeklinde sıralanıyor. Şu durumda neredeyse 3ü arasında eşit mesafedeyim. XV de yakıt iyi üstüne 4 çeker üstüne donanım fena değil ancak performans en kötüsü ve tipi en kötüsü. Kugada performans süper görünüş ve heybeti oldukça iyi 4 çeker ancak fiyat ve yakıt tüketimi beni çok zorlar. Mokkada donanım ve tip güzel performans ve yakıt ne iyi ne kötü ancak 2 çeker.

Arkadaşlar durumum bu karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim. Bir de QQ'nin bahsettiğim versiyonu için ve önümüzdeki 6 ay içinde piyasaya çıkacak arabalar için görüşünüz nedir. Bir de renegade otomatik de gelecekmiş 9 ileri tam otomatik ancak küçük ve fiyatı yüksek olacak galiba.

• Tip görecelidir. Bence de içlerinde en asil duranı xv. Ayrı bir tarzı var.

Ben xv öneririm. Alternatif suzuki s-cross öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Tip görecelidir. Bence de içlerinde en asil duranı xv. Ayrı bir tarzı var.

Bence en ideali XV.
    İkinci el kaygınız yoksa alın XV'yi, uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanın. sürekli 4 çeker, düşük yakıt tüketimi, sınıfının yerden en yükseği (22 cm), farklı tasarım, boxer motor (motorun konumu nedeniyle muazzam yol tutuşu) vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Tip görecelidir. Bence de içlerinde en asil duranı xv. Ayrı bir tarzı var.

yakıt demişsin ama bu araçlarda az yakanı yok, belki qq 1.2 cvt işini görür ama o da karaborsaya düştü talepten ne zaman sıra gelir bilinmez, kuga ortalama tüketim de 11lt altına inmiyor, 60lt depoyla 400km gidebildim diyen gördüm forumunda, xv'nin tipini beğenmediysen zaten alamazsın artık her baktığında için kararır, bi mokka kalmış sana, o da benim tavsiye etmeyeceğim model olurdu diğerlerinden küçük, renegade fiat 500 ile aynı araba o yüzden geç, yani işin zor Allah kolaylık versin, benim tavsiyem qq 1.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

Bu mesaj silindi.
    Uzun boylu ve kalıplıyım bu yüzden küçük araçlarda rahat edemiyorum ayrıca sarıyer kilyosta oturuyorum kışın yollarda kar ve buz sıkıntısı oluyor ayrıca dik rampalar da var ev iş arası güzergahta. İstanbul trafiğinde de otomatik artık farz oldu ayrıca eşim de manuel kullanamıyor bu yüzden otomatik olması elzem. Bu arada dün XV yi yakından inceledim ve eledim görünüşü bence çok kötü ve tavanı çok alçak rahat edemedim. Dik oturuşta kafam tavana değdi. Arabada kamyon sürer gibi dik oturuştan hoşlanıyorum.

Önceden babamın toyota rav4 ü vardı o arabadaki rahatı, görüş açılarını vs. çok beğeniyordum onu da lpg mahvetti. Subapları eridi. Biz de sattık sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_flex

Uzun boylu ve kalıplıyım bu yüzden küçük araçlarda rahat edemiyorum ayrıca sarıyer kilyosta oturuyorum kışın yollarda kar ve buz sıkıntısı oluyor ayrıca dik rampalar da var ev iş arası güzergahta. İstanbul trafiğinde de otomatik artık farz oldu ayrıca eşim de manuel kullanamıyor bu yüzden otomatik olması elzem. Bu arada dün XV yi yakından inceledim ve eledim görünüşü bence çok kötü ve tavanı çok alçak rahat edemedim. Dik oturuşta kafam tavana değdi. Arabada kamyon sürer gibi dik oturuştan hoşlanıyorum.

Önceden babamın toyota rav4 ü vardı o arabadaki rahatı, görüş açılarını vs. çok beğeniyordum onu da lpg mahvetti. Subapları eridi. Biz de sattık sonra.

Alıntıları Göster
    Bu arada CRV'nin 1.6 160hp dizel 9 ileri tam otomatik ve 4 çekeri gelcekmiş. Aslında tam aradığım araç ama yüksek ihtimal 100000 liranın üstünde bir fiyatla gelir. Şöyle 85000 TL falan olsa tüm şartlarımı zorlar alırdım ve kafadan bir 6 yıl binerdim diye düşünüyorum. Renegade'i de araştırdım. Amerikadaki tüketici sorunsuzluk anketinde 2007den beri 22 marka arasında 22. oluyormuş jeep. Hatta kaliteden sorumlu yöneticisi utancından istifa etmiş. :) Yoksa eski willys ruhunu taşıyan bir arabaya sahip olmak isterdim biraz daha sorunsuz ve kasası iri olsaydı.

• quote:

Alıntıları Göster
    kesinlikle kuga

• Dağa bayıra çıkmak gibi bir derdiniz yoksa ve dört çekeri yol tutuşu için istiyorsanız ikinci el dört çeker özelliği olan D sınıfı araçlar iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Dağa bayıra çıkmak gibi bir derdiniz yoksa ve dört çekeri yol tutuşu için istiyorsanız ikinci el dört çeker özelliği olan D sınıfı araçlar iş görür.

2. ellere bakıyorum özellikle düşük kilometreli ve boyasız yada 1-2 parça boyalılara bakıyorum. 2 aracı servise soktum ikisi de çok sıkıntılı çıktı. Anladımki temiz araç yok sitelerde temiz araçlar tanıdıklar arasında dönüyor. O yüzden 2. elden vazgeçtim.
  • quote:

Bu arada CRV'nin 1.6 160hp dizel 9 ileri tam otomatik ve 4 çekeri gelcekmiş. Aslında tam aradığım araç ama yüksek ihtimal 100000 liranın üstünde bir fiyatla gelir. Şöyle 85000 TL falan olsa tüm şartlarımı zorlar alırdım ve kafadan bir 6 yıl binerdim diye düşünüyorum. Renegade'i de araştırdım. Amerikadaki tüketici sorunsuzluk anketinde 2007den beri 22 marka arasında 22. oluyormuş jeep. Hatta kaliteden sorumlu yöneticisi utancından istifa etmiş. :) Yoksa eski willys ruhunu taşıyan bir arabaya sahip olmak isterdim biraz daha sorunsuz ve kasası iri olsaydı.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-inci-beyazi-elegance...son-arac-178372818/detay

bence az daha zorlayıp hem performans hem donanım olarak daha iyi olan forester alabilirsin.

yada d sınıfı 4x4 insignia vs de işini görür.superb combi var octavia var .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-besir-otomotiv-den-2011-subaru-legacy-2.0-otomatik-vites-4x4-184096822/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-dogukan-motors-tan-insignia-2%2C0-cdti-cosmo-flexi-sase-tam-dolu-185726295/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2013-super-b-elegance-prestij-tam-dolu-hatasiz-boyasiz-183196715/detay

bencede illaki suva ihtiyacınız yok görünüyor alternatif araçlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 5 Kasım 2014; 15:28:03 >

• fatal_flex F kullanıcısına yanıt
    1.95e 95 kiloyum xvde gayet rahat oturdum sizin ebatlar nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

1.95e 95 kiloyum xvde gayet rahat oturdum sizin ebatlar nedir?

Boyum 185 kilo 92. Belden yukarım uzun olduğu ve dik oturmayı sevdiğim için kafam tavana değdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-inci-beyazi-elegance...son-arac-178372818/detay

bence az daha zorlayıp hem performans hem donanım olarak daha iyi olan forester alabilirsin.

olmadı 2. el forester bak illaki temizinı bulursun.

o fiyatlara çıkmam imkansız. Benim limitim 80-85. İkinci elde özellikle subaru gibi parça ve servis kıtlığı olan bir arabayı almam zaten renault koleosları ciddi araştırdım 2 araç baktırdımki bunlar sahibindendeki en temizleriydi öyle direk fiyatı en düşüklere bakmadım yani yine de geçmişlerinde sıkıntı çıktı. 2. el olursa tanıdıktan alırım ancak şu saatten sonra.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

olmadı 2. el forester bak illaki temizinı bulursun.

o fiyatlara çıkmam imkansız. Benim limitim 80-85. İkinci elde özellikle subaru gibi parça ve servis kıtlığı olan bir arabayı almam zaten renault koleosları ciddi araştırdım 2 araç baktırdımki bunlar sahibindendeki en temizleriydi öyle direk fiyatı en düşüklere bakmadım yani yine de geçmişlerinde sıkıntı çıktı. 2. el olursa tanıdıktan alırım ancak şu saatten sonra.

Alıntıları Göster
    kuga yakıt konusunda ocağınıza incir ağacı diker

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

Zaten ondan korkmasam direk gidip alacağım :) Türkiyede orta direğe güzel arabaya binmek haram anladığım kadarıyla :( Ondan sonra duster neden bu kadar satıyor diye soruyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

Alıntıları Göster
    işin için de 4x4 kar kış varsa ve subaru markası konuya dahilse başka markaya bakmana gerek yok .

xv den şaşma 2. el alırsan bayiler satıyordu florya da var şuan adını hatırlayamadım az km de güzel araçlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

işin için de 4x4 kar kış varsa ve subaru markası konuya dahilse başka markaya bakmana gerek yok .

xv den şaşma 2. el alırsan bayiler satıyordu florya da var şuan adını hatırlayamadım az km de güzel araçlar .

Alıntıları Göster
    bu SUV dediğimiz araçlar qasqai hariç hepsi çok yakarlar, işiniz zor.
  • Jeep Renegade e de bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Jeep Renegade e de bakın derim
    1.2 benzinli otomatik QQ hakkında ne düşünüyorsunuz. Şu an bana en mantıklısı o geliyor. Her ne kadar cvt şanzımanın sürüş zevki 0 olsa da. Yakıtı güzel Tasarımı güzel yıllık vergisi de 1.2 olduğu için uygun. 4 çeker değil ancak benim bütçemle birşeylerden fedakarlık etmem gerekecek.
  • Ben kuga derim ama aşırı yakıyo işte ondan dolayı vw tiguan 160 ho dsg bakın. Bu modeldeki dsg 6 ileri yağlı yani sorunsuz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.