X-T2 'yi neden sattığınıza göre değişir? Video için yetersiz geliyor diye sattıysanız direkt diğer cihazları es geçip X-S10'a bakmanız mantıklı. Ama fotoğraf için sattıysanız keşke satmasaymışsınız çünkü arada çok fark yeni modellerle. (X-T30 ve X-T3 için yani) Bu arada ne kadara vermiştiniz ben X-T20 yi satarken epey beklemiştim. |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (514. sayfa)
-
-
Video hiç çekmiyorum. Yeni sensör, daha gelişmiş işlemci ve af özellikleri için güncellemeyi düşünüyordum. 13bin liraya ilana koydum cuma günü, bugün satıldı. X-T3 şu an için ilk sırada
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende X-T2 ve X-S10 var, fotoğraf bakımından bence aynılar.
X-T2'yi, aşırı beğendiğim için elimde tutuyorum yoksa uzun zamandır X-S10'u kullanıyorum. X-T2 son Japon harikası, X-T2'den sonra fabrika Çine taşındı ve o "Made in Japan" yazan makinelere veda ettik... Fakat imaj kalitesi olarak fark edilir bir gelişme olmadı bence.
Ama ibis, olayı bambaşka boyuta taşıyor. X-T2'de 90mm ile 1/80e dahi inince fotoğrafta titreşim belli oluyor ama X-S10 da 1/30 da bile 90mm lens ile çekim yapabiliyorum.
Hatta dün akşam 0.4 saniyelik çekimi elde çekmiştim. Ve 23 ya da 27mm gibi bir odak uzaklığındaydım. Sonuçlar muhteşemdi, Ama X-T2 ile değil 0,4 1/4 e bile asla inemezdim.
İmkanınıza varsa X-T4 e bakın yoksa X-S10 düşünün derim. Ben olsam X-T3 ü direkt elerdim, çünkü X-T3, fotoğraf tarafında size halen "e bu bildiğim X-T2" fark yok ki hissini yaşatacak bence, Ama X-S10 veya X-T4 tamamen yeni nesil bir cihaz aldığınızı hissettirecek.
Hatta X-H1 i de düşünmenizde fayda var o da X-T2 den sonra yeni bir makine kullandığınızı hissettirir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 11 Haziran 2023; 12:13:26 >
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Çok faydalı oldu benim açımdan. X-h1'e de bir bakayım :)
Rica ediyorum, ne demek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana göre sizin için ideal seçim X-S10 olacaktır, Eğer ekstra olarak hava koşulları dayanıklılığı daha iyi malzeme kalitesi istersende X-T4 olursa fark görürsün kullanım açısından.
X-H1 kullandım, Malzeme kalitesi çok fazla iyi hatta en iyilerden biri olabilir, Sağlam ve güzel hissettiriyor tutuş olarak, Lakin sensör ve odaklama sistemi X-T2 ile aynı sadece bir işlemci fazla X-H1'de ama öyle aşırı bir fark yok, Eğer görüntü ve odaklama olarak fark görmek istiyorsan bence X-T3 modelinide ele, Direkt olarak X-S10 veya X-T4 modellerine bak derim ben.
Tabi malzeme kalitesi olarak X-S10 daha düşük bir model diğerlerine göre tek eksisi bu olur bana göre diğerlerinden.
-
Evet H1'e baktım ve eledim onu listeden. Ben de şu an x-s10'a yakınım. Maalesef T4 seviyesine çıkamıyorum. T3 vs s10 arasında nasıl bir fark var?
X-S10 modeli X-T4 modelinin küçültülmüş ama özellik olarak video dışında aynı olan versiyonu gibi düşünebiliriz.
-
O zaman s10 benim için ideal bir model. Ben X-T2'nin video modunun nereden açıldığını dahi bilmiyorum
Tasarım olarak ben ilk başlarda X-T2 nin eksikliğini aramıştım kadranlar daha kullanışlı geliyordu ama şimdi de X-s10 çok pratik geliyor. Bazen düşünüyorum bu nostalji dalgasına gerek var mı X-S10 daha modern hatlara sahip ve daha kullanışlı geliyor.
Tayfun hocamın dedigi gibi size en uygun X-S10 olur. X-H1 in genel fiyatlarına baktım ama yer yer X-S10 daha pahalı ya da birebir ayni fiyattalar. Bu durumda da X-H1 in hiç bir avantajı yok aksine daha ağır ve hantal kalıyor.
O kemikli güçlü tasarım gayet cezbediyor ama çoğu zamanda ne kadar hafif o kadar kullanışlı oluyor
Ha birde film simülasyonlarına ilginiz varsa yeni nesil cihazlarda daha çok seçenek var ve cihaz içi ince ayarlar çok fazla.
Classic Neg için bile X-S10 alınır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Film benzetimleri kesinlikle ilgimi çok çekiyor. Sıkça kullandığım birkaç benzetim var ve fujixweekly sitesinde dolaşırken x-trans 4 benzetimleri hep ilgimi çekmiştir
Fujifm şimdi birde Nostaljik Negative çıkardı aşırı güzel ya, gfx serisinde ve Xt5 de var sadece sanırım X-S20ye geldi şimdi. Keşke Xs10 içinde gelse ama mümkünü yok vermez fuji... Simülasyon üzerinden kapitalizm yapıyorlar kodachrome 64, trix 400 ve Portra 400 aşırı iyiler kesinlikle tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gözüm Kodachrome 64'te uzun zamandır
Bugün bi x-s10 aldım. Yanında bir de orijinal yedek pili var. Böylece x-t2'den bu güncellemeyi sadece 500 TL fark ile yaptım. X-t2'den sonra biraz küçük geldi ama af hızı bence kesinlikle çok çok daha iyi.
Hayırlı olsun güle güle kullanın Valla demek ki bu ara kısmetiniz açık X-T2 yi çok iyi fiyata satmışsınız X-S10 da daha iyi bir fiyata denk gelmiş
Bende bir ucuzundan 70-300mm bulsaydım hemen alacağım ama bu gidişle zor, kovalamaya devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 18 Haziran 2023; 21:44:12 > -
Kesinlikle çok iyi bi alışveriş oldu benim için.
70-300 çok yaygın bir lens değil. Çok görmüyorum satılık ilanı. Alan çok sevip bırakmıyor sanırım:)
Çektiğiniz fotoğraflardan paylaşımlarınızı bekleriz hocam
Aslında 55-200 daha iyi bir seçenek ama bazen kuş çekerken 200mm yetersiz geliyor o zamanda 300mm de daha iyi oluyor. Birde 55-200mm in fiyatı epey uçtu 70-300 daha mantıklı geliyor o fiyatlara ama bakalım kısmet.
Hatta büyük bir tezat içindeyim bu sıra 10-24mm lensi de çok istiyorum, Fujifilme geçtikten sonra en çok kullandığım lens 18 55mm oldu şimdi daha da geniş açı kullanmayı da istiyorum, 23mm f2 ve 35mm 1.4de de gözüm var vs vs… fujifilmin ürettiği ama benim satın almayı istemediğim lensi yok sanırım Zamanla haneye eklenecekler bakalım öncelik hangisi olacak
-
Bende de 18-55 var. Kesinlikle çok kaliteli bir lens. Ben biraz, açık diyafram kısa tele primelara yönelmek istiyorum. 56 1.2, viltrox 75 1.2 gibi
Arkadaşlar selamlar. Bende canon 70d ve lensler var. Bayagidir kullanıyorum bu seti ama artık teknoloji yenilenen gerekiyor. Fujiye geçmeyi planlıyorum ama hangisini almaliyim, ikinci el alınır mı, alınırsa nereye bakmak lazım konularında yardım bekliyorum. Murat hocam sağolsun aslında yardımcı oluyordu ama birkaç aydır siteye girmemiş ona sormadım o yüzden. Sizlerden destek bekliyorum.
Mevcut durumda en çok 35mm kullanıyorum bu arada.
Sadece 35mm kullanıyorsanız X100 serisine göz atmanız da fayda var. 35mm fotoğrafçılık için biçilmiş kaftan. Ek olarak Ricoh Gr da 35mm açı veren süper kompact makinelerden biri. O da değerlendirilebilir bence.
ama değişken açı kullanıyorsanız şu an fp oranı en yüksek model Xs10. Onu da değerlendirebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X