Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Mağazadan mı aldınız hocam, 0 faiz çok iyiymiş, biraz açar mısınız? Ne aldınız, kaça aldınız, kaç taksit.. |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (512. sayfa)
-
-
Prime dediğimiz yani sabit odaklı lensler 23mm,35mm,50mm vb. Değişken odaklı lenslere göre çok daha keskin olurlar hocam çok daha net görüntü alırsın tabi bu kontrast, Renkler ve odaklama hızı gibi konularda'da farklılık gösterir ama hem fiyat olarak daha yüksek olurlar hemde odak uzaklığı sabit olduğu için çekim yaptığınız konuya göre zorluklar yaşatabilir, 18-55 genellikle sevilen ve iyi bir lens mesela muadili sony tarafında yok...
Telefon ile belli bir yere kadar iyi sonuçlar alınıyor ama makina kullanmak hem daha zevkli hemde kalite olarak daha iyi sonuçlar vereceği aşikar, Fiyat olarak X-S10 ikinci el fiyatları ne durumda bilmiyorum ama seçenek olarak X-T2 ve 18-55F2.8-4 ikiliside iyi olabilir senin için.
-
Anladım hocam teşekkür ederim.
-
Çok teşekkürler. Kampanya vardı ing'nin genelde oluyor. Aylık 1250 tl hesap kartını kullanarak alışveriş yaparsanız size %0 faizle 36 aya kadar taksit yapıyor. Ev faturalarını bile ödeseniz zaten tutuyor :) ben x-h2 satın aldım standart fiyat Kocaeli Showroom dan.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam. Çok güzel bir makine almışsınız, hayırlı olsun tekrar.
H2 ile deneyiminiz nasıl, en çok nelerini beğendiniz mesela?
Hobi amaçlı mı kullanıyorsunuz yoksa profesyonel işler mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
X-H2 Biraz daha küçük sanırım X-H1'e göre ama fiyat olarak uçuk maalesef herşeyde olduğu gibi...
Güzel günlerde kullanın, Xf-16-55 ile mükemmel bir ikili olurlar.
-
Şimdi makineyi daha tanıma aşamasındayım yüzeysel bir deneyim den bahsedebilirim.
Diğer makinem x-t3 genel anlamda memnun olduğum bir cihaz ama x-h2 ye geçme nedenlerim odak kacirmasi, ois ve dinamik aralığın cok kötü olması.
Bu dertlerimin hepsinden kurtuldum.
Ergonomi olarak cok güzel ve malzeme kalitesi bir üst seviye. Gövdenin üst kısmındaki ekran kullanışlı. Vizör büyüklüğü. Lcd ekranın keskinliği fotoğraf çekmeyi keyifli hale getiriyor. Bunlar ilk dikkatimi çekenler.
X-t serisinde bulunan klasik tasarımı seviyordum ama kullanışlılık bakımından bu cihazda daha seriyim ama bu durum göreceli tabiki.
Cihaz iyice dolu hale gelmiş menüyü bilen biri olarak çabuk adapte oldum ama ilk defa fuji alacaklar yandı.
Ürün fotoğrafçısı olduğum için dinamik aralık ve megapiksel beklentilerime cok güzel karşılık verdi. Pixel shift ile uğraşıyorum suan. :)
Yeni nesil bir cihaz aldığınızı hissettiriyor. Umarım size de nasip olur. Merak ettiğiniz ne varsa cevap verebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 29 Ekim 2022; 23:55:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çok teşekkürler. X-h1'i hiç kullanmadım x-t3'le geçtim Fujiye. X-t3 le aramda bir bağ oluşmuş çok seviyorum ama artık yedek olma zamanı geldi.
Sormayın cihazı kolay alamıyoruz zaten ama bir şekilde hallettim :) keşke cihazı almakla da bitse Cf express , kafes, batarya derken bunaltıyor bu kur ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 29 Ekim 2022; 23:51:7 >
Pixel Shift yüksek çözünürlük gibi bir şey mi hocam ?
Soğutucu ‘ ya bile 3500 lira yazmışlar, kıskanılan , parmakla gösterilen ülke olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz. :))
Malzeme kalitesi fotoğraflardan kendini gösteriyor, çok güzel görünüyor gerçekten.
Bende hobi için bir şey düşünüyorum hocam, H2’ ye baktım ama benim gibi amatörler için yazık olur gibi, bu cihazlar gerçekten profesyoneller için ya da böyle bir şey kullanıyorsan bundan para kazanmak lazım.
T5, daha doğru S10 benim için oldukça yeterli olacak gibi, insan sürekli daha iyisini almaya çalışıyor, parası değil ama hakkını verememek beni üzer.
Genel olarak çektiğiniz fotoğrafları da görmek isterim müsait olduğunuzda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Kasım 2022; 9:10:40 >
Fotoğraf makinesi sabit kalması koşulu ile 20 kare fotoğraf çekiyor ve bunları birleştirerek 160 mp fotoğraf elde ediliyor. Gfx serisinin özelliğini getirdiler aslında.
Soğtucu fiyatını fena battery grip çok daha fena :D Cihazı aldıktan sonra battery grip, cf express B kart, bir tane pil ve kafes aldığımızda 13500 tl nin üzerinde ekstra ödeme yapmak gerekiyor.
Hobi için daha kompakt cihaz tercih ederdim ben. Bu fiyatlara bencede gerek yok. Dolar kuru zaten çok seçenek bırakmıyor. Fujifilm yine elinden geleni yapıyor.
Normalde çalışıp para kazanan hemen hemen herkesin xh-2 ye ulaşabilmesi gerekli hatta hobi makinesinin x-h2 olması lazım. Yabancı kanalların incelemelerine bakıyordum altındaki yorumlar can sıkıcı... Bu modelleri profesyonel olarak değil hafta sonları dışarıda çekim yapmak için alıyorlar :D
Umarım yakın bir gelecekte bizde bu ürünleri çok daha az emek harcayarak alabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 2 Kasım 2022; 0:0:57 >
-
Anladım hocam, teşekkür ederim.
Kompakt' dan kastınız hangi modeller ?
X-H2 ' ye bence de herkes ulaşabilmeli, aslında bu imkanım da var ama dediğim gibi cihazın hakkını verememek beni kararsız kılıyor.
T5 çıktı ama beklentilerimin üstünde bir fiyat etiketi var. Üzerine 3 daha koyup H2 alırım daha iyi.
42,500 liralık H2 ve 18-55 kiti, 36' ya bölüp 1.180 lira olarak ödeyebiliyor muyuz hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 3 Kasım 2022; 19:51:11 >
-
Xt5 mi çıktı :) ee her sene telefon gibi kamera mi çıkacak şimdi :)
Eski cihazı alıp yenisini uygunsa verirler mi? Yaparmısın Fuji?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mixeror -- 2 Kasım 2022; 23:45:24 >
Bu XT5 modelinde Prores 422 kayıt özelliği var mı yoksa sadece F-Log2 mi kaydedebiliyor arkadaşlar ? Türkiye sayfasında özellikler arasında Prores gözükmüyor.
-
Maalesef apple prores kaydedemiyor.
-
Kompakt derken Fujifilmin sayfasındaki kategoriden bahsetmiştim yani X100V'den ama hobi olarak yapsam bile maddi olarak sorunum yok diyorsun e o zaman seni mutlu edecek cihazı alman da mantıklı olabilir.
X-T5 fiyat stratejisi enteresan olmuş. Sanırım video ile hobi olarak uğraşan ama asıl niyeti fotoğraf çekmek isteyen kişiler hedef alınmış. Gerçi video özellikleri birçok iş işin yeterli aslında ama neden bu şekilde yapılmış anlamadım fiyatını X-T4'ün yerine alsalar biraz daha anlamlı olurdu. ,
Retro tasarımdan vazgeçmem diyenler X-T5 alır ama geri kalan herkes X-H2 ye yönelir bence.
Bir gövde ve bir objektif seçip alınabiliyor mu bilmiyorum zaten direk peşin fiyatına faizsiz bölünüyor. Fujifilm bu konuda baya esnek bence alınabilir showroom' a bir danışmanda fayda var.
-
Üzdü bu durum beni :( Teşekkürler cevap için
-
Teşekkür ederim hocam.
Lens olarak ne kullanıyorsunuz H2’ de.
3 adet lensim var. 16-55 f2.8 - 56 f1.2 - 80 f2.8
hayalim yeni 23 1.4 :) ama pahasından dolayı beklemedeyim.
Çok güzel lens gerçekten, sokak fotoğrafçılığı için mi kullanmayı düşünüyorsunuz ?
-
Maalesef serbest fotoğraf çekmeye pek vaktim olmuyor video için kullanmak istiyorum.
Bizden başka konuşan kimse kalmadı üstadlar nerede :)
X-T5 i inceleyebilen kimse var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 6 Kasım 2022; 21:13:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X