Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (510. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de benzer hisleri, geçen sene nikon d300, 105 nikkor micro, tokina 11 16 ve 50 1.8 setimi verip x100f e geçince hissetmiştim. Çok hos bir duygu gercekten o ilk saskınliklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

Dün itibarıyle x100f i bırakıp, m4/3 tarafına gectim :) Olympus e-m10III ve 14-42 kit lensiyle bir süre de bu sistemi tecrübe etmeyi istedim. Şimdilik her konuda mutluyum. Usb den sarjı özleyebilirim belki biraz :)

1 saniyeye kadar belki daha fazla elde çekim yapmaya hoş geldiniz :D

X100F de çok güzel makine E-M10 serisi de çok güzeldir.

Uygun fiyatlilardan 40-150mm F4-5.6 R öneririm oldukça keskin ve net bir lenstir.

Primelardan da 17mm 1.8 ile 35mm esleniginden x100f kombinasyonu kurarsınız makinenin keyfi başka olur.

X-T20 den bende Olympus a geçmiştim ama film simülasyonlarını epey arıyorum, Lr bilgim de düşük olunca Pc de ne kadar uğraşırsam uğraşayım o tonlara şimdilik erişemiyorum.

• burak-82 kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler :) lens konusunda henüz çok kararsızım .. olympustaki lenslerin karşısında bir de panasonicler var .. kafa karıstırıcı şimdiden benim için ..

X100f ile yapamayıp simdi yapmak istedigim şeyler var:

mesela güzel bir tele ile portre (45 1.8 veya panasonic tarafinda 42,5 1.7) veya makro

dediğiniz gibi ufacık bir prime la sokakta görünmez gibi gezmek

12-35 2.8 panasonic veya 12-40 2.8 gibi bi lensle dolaşmak .. hepsine simdiden hevesliyim ama bütçe meselesi tabi yavas yavaş tamamlamaya çalışırım insallah bunları

Bu arada ben şimdilik renkleri begendim (20-30 kare anca çekmişimdir ama oly jpeglerini sevdim)
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

Olympus tarafında lens seçeneği çok aslında baya, Tak gez olarak 14-140 vardı sanırım baya sevilen ve keskin bir lensti, 12-40F2.8 hemen her işi görecek bir lens ama XF16-55F2.8 gibi üst düzey.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz lens te pro serisi ama epey pahalı. 12-40 lar 10k altına bulunabiliyor aslında

Aslında Panasonic olması çok kafa karıştırıcı değiller çünkü genel kanı Olympus Body + Olympus Lens veya Panasonic Body + Panasonic Lens kullanımının daha verimli olduğu yönündedir ama hangisi daha hesaplı geliyorsa onu tercih edebilirsiniz. Kaliteleri üç aşağı beş yukarı aynı oluyorlar. Ve en açık diyaframda her biri keskinlikten ödün vermiyor M43 'ün en iyi yanlarından biri de bu bence.

45mm 1.8 i uzun süre kullanmıştım 1.8 de dahi çok keskin ve keyifli bir lensti tavsiye ederim.

Uzun süre kullandığım makineden farklı bir makine kullanınca değişik geldi. Özellikle teknolojik yönden daha ileride olduğu için baya bir kullanıma yönelik kolaylıklar yaşadım.

Size de hayırlı olsun bu arada. Ben de Olympus bakıyordum fakat sensör farklılığından kaynaklı kafamda hep acaba vardı. Tercihimi Fujifilmden yana kullandım.

• secooo kullanıcısına yanıt
    Çok saolun. Bende de vardi o önyargılar, bi denemek istedim açıkcası fuji x100f i ikinci el almıştım, olympus e-m10iii da ikinci el olujca fazla zarar da etmeden tecrübe etmiş oluyorum.

Fuji ile sabit odak işi taşınabilirlik açısından muazzamdı, bu kompakt makinelerin keyfine varınca taşınabilirlikten ödün vermeden farklı objektiflerle deneyimler kazanma fikri çok mantıklı geldi bana ve m4/3 dünyasına dalmış oldum.

İlk fırsatta makro ve sonrasında da 2.8 gez dolaş objektif almak var şimdi aklımda :)

Belki flickr hesabımı da yeni makine hevesiyle biraz hareketlendiririm böylece.
    Haklısınız, gövde ile objektif farklı olmasına pek hazır değilim :) takıntılı biri olarak .. çook ilerde video işi için paraya kıyabilirsem bi panasonic bgh-1 gibi bi şeye geçersem o zaman da panasonic objektiflerle devam ederim artık.

Bu aralar alısveriş planlarım hızlı degisiyor makro ve gez dolas lensle devam edicem gibi insallah.

M43 sisteminde başlıca kullanmak istediğim iki lens var benim şahsen biri bahsettiğimiz 14-40F2.8 Pro diğeri ise 12-100F4 pro'ki bu lensin herhangi bir sistemde muadili yok çok farklı ve çok yönlü bir lens tabi ona görede büyük ve pahalı  

Farklı olması çok önemli değil hocam hiç bir fark olmuyor kullanıcı yorumlarına göre aynı sistem sonuçta kalitesi önemli, 12-40 lensin muadili 12-35 panasonic mesela vee kullanıp memnun olmayanda pek yok oda çok kaliteli aynı şekilde...

Yalnız zamanında olympus e-m10 M2 modelini deneyimlemiştim üst kadranların verdiği hissiyatı hiç bir makinadan alamadım, Ne X-h1 ne D850 nede M1 Mark 2 

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

M43 sisteminde başlıca kullanmak istediğim iki lens var benim şahsen biri bahsettiğimiz 14-40F2.8 Pro diğeri ise 12-100F4 pro'ki bu lensin herhangi bir sistemde muadili yok çok farklı ve çok yönlü bir lens tabi ona görede büyük ve pahalı  

Farklı olması çok önemli değil hocam hiç bir fark olmuyor kullanıcı yorumlarına göre aynı sistem sonuçta kalitesi önemli, 12-40 lensin muadili 12-35 panasonic mesela vee kullanıp memnun olmayanda pek yok oda çok kaliteli aynı şekilde...

Yalnız zamanında olympus e-m10 M2 modelini deneyimlemiştim üst kadranların verdiği hissiyatı hiç bir makinadan alamadım, Ne X-h1 ne D850 nede M1 Mark 2 

Em10.2 nin hissiyatına katılıyırum benden. Şu an E-m1 Mark 2 ve Em10 Mark 2 kullanıyorum kesinlikle Em10 Mark 2 nin hissiyatı bambaşka, zaten Em1,2 den çok Em10.2 yine kullanıyorum daha keyifli geliyor. Em5.2 de hepsinden daha iyi hissiyat veriyordu tank gibi güçlü bir kasa kalitesi vardı. Öte yandan ve biri 20mp diğeri 16mp olmasına rağmen arada fark hiddememiştim ama Xt20 de 24mp hissedilir gelmişti. Belki sensör büyüklüğündendir.

12-40 a sürekli niyetleniyorum ama 14-42ez nin kompaktlığından da vazgeçilmiyor. Kibrit cebine rahatça sığıyor ve varlığı yokluğu belli bile değil  

12-100mm F4 ün ise tüm sistemler arasında rakipsiz olduğunu düşünüyorum olağanüstü keskin bir lens gerçektende...

Yakın zamanda tekrar Fujifilm almak istiyorum ama Em1,2 yine satmam lazım öncesinde  

Satılık M1 M2'mi   

Sensör farkı MP değerinden daha çok fark ediliyor hocam kesinlikle, Tabiki kullanılan lensde büyük etki ediyor herşey birbiri ile bağlantılı biraz.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Yakında satılık olacak hocam  

• XF 18 mm f2 r lens almayı düşünüyorum. Kullananlar, memnun olanlar, lens değiştirmek için satmayı düşünenler varsa fikirleri alabilir miyim?
  • geniş açı istiyorsanız wr takıntınız yoksa 14mm 2.8 alın hem daha uygun hem daha geniş .

• merhaba arkadaşlar.
    olympus om-d e-m5 mark ii makinemle beraber 12-50mm, olympus 40-150mm f4-5.6 ve sigma 60mm f/2.8 dn art lenslere sahibim. fujifilm xt4 veya bir süre bekleyip xt5 alma düşüncem var. aslında olympus ve makinemden memnunum fakat biraz crop durumundan dolayı (en azından fujifilm 1.5x), birazda makineyi yenileme isteğimden dolayı fujifilm düşünüyorum.tabii bu durum ekstra maliyete sebep olacak.
    burada her iki makineyi kullanan arkadaşlar ne tavsiye edersiniz olympus a devam edip gövdeyi mi yenilemek yoksa fujifilm e geçiş mi yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

merhaba arkadaşlar.
    olympus om-d e-m5 mark ii makinemle beraber 12-50mm, olympus 40-150mm f4-5.6 ve sigma 60mm f/2.8 dn art lenslere sahibim. fujifilm xt4 veya bir süre bekleyip xt5 alma düşüncem var. aslında olympus ve makinemden memnunum fakat biraz crop durumundan dolayı (en azından fujifilm 1.5x), birazda makineyi yenileme isteğimden dolayı fujifilm düşünüyorum.tabii bu durum ekstra maliyete sebep olacak.
    burada her iki makineyi kullanan arkadaşlar ne tavsiye edersiniz olympus a devam edip gövdeyi mi yenilemek yoksa fujifilm e geçiş mi yapmak.

Hangi konuda eksiklik hissediyorsunuz? Sorunuzun cevabı bu soruda saklı.

m43 tarafında video için eksiklik hissediyorsanız 4K bir makine ile (E-M1 Mark 2, G85, GH4 vb…) yenilemek gayet mantıklı mantıklı. Ama genel kullanım İSO, dinamik aralık vb konularda m43 ü yetersiz buluyorsanız o zamanda sensör güncellemek adına Apsc bir makine de mantıklı.

• SpyWar kullanıcısına yanıt

Ben olsam 40-150mm yanına 12-40Pro alıp öyle denerdim, 60mm farklı bir lens tabi, 12-40 kalite olarak çok şey katacaktır bence makinaya.

• @burak-82 ISO ve dinamik aralık değil esas 4k video çekimi ile beraber sistemi değiştirmek ana sebeplerim (fujifilm hoşuma gidiyor). birde geniş açı çekimler yapıyorum. elimdeki lensler 12mm lik çekim imkanı sunuyor. om sistemde daha geniş açılı lenslerde ki balık gözü etkisini sevmiyorum. fujifilm geniş açı konusunda çarpan farkından dolayı daha uygun olabilir diye düşündüm. bilemiyorum çokta emin değilim ve sırf biraz daha geniş açı isteği nedeniyle sistem değişikliği maliyet açısından mantıklı gelmemeye başladı.

@Glorfindel1907 dediğiniz olabilir. om sistemde kalırsım şuan olmasa bile makineyi yenilemek isteyeceğim ve 12-40mm pro lens yatırımlık olacak. bu arada 12-45mm f/4.0 pro hakkında bilginiz var mı

kararsız kaldığım için yorumlarla fikirlerim değişebiliyor. şuan om sistemde kalmak özellikle maliyet açısından mantıklı geliyor. om sistemde gövde yenilesem bile fujifilm için gereken harcamanın kabaca yarısını harcamış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 14 Ağustos 2022; 21:54:17 >

• SpyWar kullanıcısına yanıt

Gövde yenileme pek gerekli değil bence gayet yetenekli bir makina ama heves meselesi bu tabi, EM1 M2 olabilir ilerde bence, 12-45 lensin incelemelerini incelemiştim gayet güzel bir lens oda ama ilk tercihim daha eski olmasına rağmen 12-40 Pro olurdu, F4 tak gez lens alacak olsam tek lens olarak 12-100F4 alıp diğerlerine bakmazdım.

• 
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.