Açı ve görüntü kalitesi olarak pek bir fark olmayacaktır. 16-55 biraz daha yüksek çözünürlüklü, daha net bir objektif ama video çözünürlükleri o kadar kaba kalıyor ki bu farklar için, bence anlaşılamaz. 16 ve 18 de bence açı olarak birbirine çok yakın. XF 16-55'in asıl farkı, her açıda f 1/2.8 diyafram vermesi. Can alıcı noktası, büyüklük ve fiyatı bu yüzden. 35mm'den başlayarak daha kapalı açılarda farkı olur. XF 16-55'in netlik derinliğini düşürüp özneyi izole edebildiği yerde XF 18-55 yapamaz. XC 15-45 bence video için daha iyi, hiç olmazsa motorlu zoom motoru var. XF'ler çekim sırasında zoom imkanı vermeyecekler. Hem bu maliyetlere çıkınca Sirui'nin Fuji X bayonet anamorfik sinema lensleri de var. Zamanınız varsa Tamron'ları da inceleyebilirsiniz. Fuji X için 18-300 var (gerçi biraz büyük). İlerde 17-70 ve 11-20'lerin de çıkacağı söyleniyor, belki 28-75 f/2.8 de. Fotografta kullanmak için Tamron 28-75 benim için ideal zoom objektif olurdu, açı, diyafram, rendition tam aradığım şey. |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (508. sayfa)
-
-
Bugün Canon setimi verip yerine X-T2 ve 18-55 lens aldım arkadaşlar. Dslr artık hammallıkmış onu anladım. Hele ki bu işi hobi için yapıyorsanız o kadar lense ve ağırlığa gerek yokmuş.
14 yıldır Canon 40D kullanıyordum. Lens olarak da Canon 17-40 F4L,70-200 F4L,100 mm F2.8 macro ve 50 mm 1.8 lenslerim vardı.
Şu an çantam hafifleyince bir tuhaf oldum
-
Tam bir üstteki yorumunuza alınır vs diye yazmak için açmıştım sayfayı makine alınmış çoktan
Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah.
Hafifliği ile beraber 40D den sonra 6400 İSO seviyelerine çıkabilmekte epey tuhaf gelecektir bence
-
Çok teşekkür ederim. Cevap bekleyemedim,malum forumlar artık eskisi gibi aktif değil. Gözümü kararttım ve aldım.
Karaköy'de biraz çekim yaptım. Makineye şu an alışma aşamasındayım. Canon'dan sonra kullanımı biraz tuhaf geldi.
Valla ne yalan söyleyeyim setimi bozmak istemedim. Çünkü böyle bir set toplamak şu an imkansız benim için. Ama artık vakit ayıramadığımdan ama elimin altında bir makine olsun az da olsa güncel bişey olsun derken bu işe kalkıştım.
Üzerine de bir miktar para alınca benim için kaçınılmaz oldu bu değişim.
Zaten en güzel yanı da iso performansı oldu benim için. Yıllardır elimi iso konusunda korkak alıştırdım aman 400 ü geçmeyeyim falan diyordum. 800 ü bile çok nadirdir kullandığım. Ama şimdi köklüyorum Allah ne verdiyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secooo -- 3 Nisan 2022; 0:17:27 >
-
Doğru bir karar vermişsiniz hocam pişman olacağınızı sanmam
Renk sıkalası başlarda garip geliyor ama alışınca başka bir his veriyor özellikle analog fotoğraflara ilginiz varsa burada Fuji çok güzel kapılar açıyor.
Ben M43 den geçmiştim, orada da Iso çok zorluyordu beni şimdi fujide 6400 ü gözüm kapalı kullanıyorum ciddi derecede temiz görüntüleri var.
X-T2 nin bir diğer en güzel yanlarından biri de odaklama hızı, fiyatına göre ciddi derecede bir hıza sahip ki bu bile başlıca bir alma sebebi olurdu bence...
Bu arada PC de sürekli düzenleme yapıyorsanız bence kesinlikle Capture One kurup oradan devam edin. Capture One, X-Trans ile mükemmel uyumlu çalışıyor. Ben bazen Lightroom (Mobil) da düzenleme yapıyorum arada hissedilir farklar oluyor. Arayüz zaten üç aşağı beş yukarı aynı pek fark yok. Ama dediğim gibi X-Trans ın dosyaları standar bayer sensörlerin dosyalarından farklı bir koda sahip olduğu için Lightroom tam çözümleyemiyor daha doğrusu bayer sensörler bazından işleme yapıyor ama Capture One tam uyumlu kusursuz sonuçlar veriyor.
Işığınız bol olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 3 Nisan 2022; 0:51:4 >
-
Evet zaten beni Fuji almaya iten en başta ki sebep renk bilimiydi. Deneme yaparken sürekli renk profillerini kullandım. Düzgün konuyu ve kadrajı yakalayınca düzenlemeye bile ihtiyaç duyurmayacak şekilde renkleri var. Çok hoşuma gitti.
Uzun zamandır sattığım makinem kenarda duruyordu,aklıma bile gelmiyordu fotoğraf çekmek. Şimdi bu makine beni heyecanlandırdı. Umarım ilk alınan heves olmaz da devamını getirebilirim.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.
-
Daha dur hocam yeni başlıyorsun :) Zamanla kendin Custom Film Simulation yapmaya başlarsın çok zevkli işler, Renkler gerçekten çok başka diğer markalara göre bunu ilk andan anlıyorsunuz, Çevremde Nikon, Canon kullananda çok ama fuji renkleri çok belirgin ve güzel geliyor göze, Tabi D850 vardı arkadaşta onun verdiği doğal renkler'de çok hoşuma gitmişti ama o makina ayrı bi seviye olacak o kadar :)
Güzel bir ikili var elinde bence zevk alacaksın fotoğraf çektikçe, İyi günlerde kullanın.
-
Çok teşekkür ederim.
Şu makineye bir alışayım simulasyonlara başlarım sonra
Benim çevremde de kimse kalmadı fotoğraf çeken. Herkes bıraktı pahalılıktan. Böyle olunca kıyas yapamıyorum. Ama içimde hep olmuştur bir full Frame kullanma isteği. Ha bir de Fuji gfx serisini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam gitgide azalıyor artık özellikle hobi için çekenler yavaş yavaş bırakıyor bende P40Pro aldım X-H1 satıp bununla gideceğim artık ne kadar olursa :)
-
-
X-E3 Makinemi satmayı düşünüyorum. X-T serisi bir makineye geçmek niyetindeyim.
Çok temiz bir makine. Almayı düşünen olursa yardımcı olurum
-
Merhabalar.
Fuji X100F kullanıyorum. Videolar için mikrofon takmak istiyorum. 2.5 mm makine üzerindeki yuva. Kullanmak istediğim mikrofon 3.5 mm TRS
Dönüştürücü nereden temin edebilirim?
(2.5 mm TRS erkek ten 3.5 mm TRS dişi ye .. )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ortadaki direk ve düşük pozlama kompozisyonu zayıflatmış ama martı ve vapur fotoğrafları her zaman 1-0 önde başlıyor zaten.
Size de hayırlı olsun diyelim o zaman. :)
-
Şu ürün işinizi görecektir.
Ugreen’in Typc kablosunu almıştım, güzel kaliteli bir marka. Tavsiye ederim.
Farklı markaları da google’a “2.5 to 3.5 jack” yazarak bulabilirsiniz
amazonUgreen 2.5 mm Erkek to 3.5 mm Dişi Jack Dönüştürücühttps://www.amazon.com.tr/Ugreen-fi%c5%9f-kulakl%c4%b1k-d%c3%b6n%c3%bc%c5%9ft%c3%bcr%c3%bcc%c3%bc-adapt%c3%b6r%c3%bc/dp/B00EL9V2VM/ref=asc_df_B00EL9V2VM/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510245376654&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=15763778029344134171&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=21257&hvtargid=pla-918398866063&psc=1
-
Makineye alışma sürecinden bir kaç fotoğraf eklemek istedim. Yalnız şunu söyleyebilirim renklerine aşık oldum. Ve kullanımı çok pratik.
-
Evet ben de onu görmüştüm ama bir yorumda altta, fuji xt 30 da hayal kırıklığı yaşattığı yazılınca tereddüte düştüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 7 Nisan 2022; 8:47:43 >
Yorumlarını bilmiyorum hocam şahsen kullanıp denemedim, yanlış yönlendirmek istemem.
Farklı marka var mı diye baktım ama pek bulamadım, genelde isimsiz ürünler var…
-
Fotoğraflar çok iyi emeğinize sağlık.
Özellikle galata kulesi çok hoş duruyor…
-
Çok teşekkür ederim sağolun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X