Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Bu sekilde iki zıt yorum var ben de şaşırdım :/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• burak-82 kullanıcısına yanıt
    Bu sanırım TRRS (ring-ring-sleeve) diye geçen uçlardan.
    Bize galiba TRS (ring-sleeve) lazım yani bir halka eksik olmalı sanırım, emin değilim.

Not: Kullanmak istediğim mikrofonun bağlantı kısmı 3,5 mm TRS

• NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

Bence sipariş verin kullanıp deneyin çalışmazsa iade edersiniz.

X-T30 da çalışacağını düşünüyorum ama yorumlar kafa karıştırıcı.

Bir de JJC nin böyle bir ürünü var olmadı bunu alıp denersiniz çalışmazsa iade edersiniz.

Evet eğer ürün orjinalse bu jjc kablo doğru ürün gibi duruyor. Saolun.

Selam, Burak hocam. S6 Lite konusunda görünmüyorsun artık. Sattın mı yoksa tableti. 🙂 Fotoğraf makinesi konusunda gezinirken seni görmek tesadüf oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkeskin52 A kullanıcısına yanıt

Selamlar Rıza hocam, sizi burada görmek çok güzel nasılsınız haliniz keyfiniz iyidir umarım :)

Yok hocam S6 Lite duruyor, kardeşim kullanıyor. Ben kendime İpad 8 aldım onunla devam ediyorum. Normalde aklımda Matepad almak vardı ama sonra İpad de karar kıldım. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.

İyilik hocam dünya işleri. Uğraşıyoruz. Uzun zaman konuda görmemiştim. Zaten artık pek kimse uğramıyor. Çoğu kişi satıp İpad almış. Bende sizde sattınız diye düşünmüştüm. Şöyle fotoğraf makinelerine bir bakayım dedim. Meraklıyım böyle şeylere tesadüfen sizi gördüm. Yazmak istedim. O klasik soruyu sorayım o halde İpad mi S6 lite mi 😁

• arkeskin52 A kullanıcısına yanıt

Fotoğraf makinesi dünyası güzel bir dünya hocam merakınız varsa mutlaka tavsiye ederim. Makine modeli, lensler hakkında yardıma ihtiyacınız olursa istediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.

Ipad mi S6 Lite mi sorusuna ise Ipad derim ama gerçeklerini aradaki farkları uzun uzadıya pm den yazayım. Konuyu amacından saptırmamış oluruz.

Tamamdır hocam haklısın. Tabiki sormak istediklerim olursa özelden yazarım. Fotoğraf merakım eskiden beridir var zaten.

• İyi forumlar herkese, 56 1.2 nin fiyatı kendim için ulaşılamaz hale geldiğinden bir heves viltrox 56 1.4 almayı planlıyorum, lens hakkında bilgi sahibi olan, değip değmeyeceği hakkında yorum yapabilecek, bir de lensin yeni sürümü eski sürümü hakkında bilgi sahibi varsa yardımcı olabilir mi, teşekkürler şimdiden.

• X Ray SF kullanıcısına yanıt

Sıfır alacaksanız Sigma 56mm 1.4 tavsiye ederim. Mft de kullanmıştım çok iyi bir lensti. Fujide de viltrox ile fuji 56 1.2 arası bir konumda duruyor ama 56 1.2 ye çok daha yakın durumda.

Ortalama 7.5k fiyatı var hocam biraz araştırayım, seçeneklere ekledim, teşekkür ederim

Bi kaç aya kadar sigma lensler fuji için yoktu. Yeni çıktılar ve ben epey mutlu oldum, şahsen 56mm 1.4ü satın almayı çok istiyorum ama bakalım kısmet ne zamana.

Fuji uyumlu olanlar 9k ya yakınmış hocam sanırım olağan fiyatları bir daha göremeyeceğiz, elimde 18-55 ve 55-200 var mevcut durumda ekleme yapmam imkansıza yakın oldu, hobi edinmek dert bobini icra etmek ayrı dert oldu.

Aynen hocam malesef fiyatlar uçtu gitti. Artık keyifsiz bir hobi olmaya başladı fotoğraf. Acı tat verir oldu...

İkinci el olarak 3500 dolaylarında xf50mm F2 de buluyor ona da bir göz atabilirsiniz keskinliği ve görüntü kalitesi gayet yeterlidir. Alan derinligi 1.2 1.4 kadar olmasa da omuz veya göğüs üstü çekimlerde harika sonuçlar çevrecektir.

Ya da elinizdeki 55-200 harika bir lens, 150mm ve sonrasında 3.8 diyafram ile gayet dolu dolu alan derinliği alırsınız. Teknik olarak 56 1.4 ün verdiği alan derinliğini 150mm 3.8 de yakalarsınız. 150mm de 5.6 diyafram ile de hem keskin görüntü hemde yeterli alan derinliği çıkacaktır ortaya.

Modelden veya objeden epey uzaklaşmak gerekecek ama imkanlar dahilinde en ucuz çözüm bu yönde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 6 Mayıs 2022; 16:26:10 >
  • Arkadaşlar herkese selam,

Ben 2d-3d motion design, animasyon ve video editor olarak çalışıyorum yaklaşık olarak 5-6 senedir.

Son zamanlarda editörlükten çıkıp çekime de dahil olmak ve zamanla tabir-i caizse "one man film-maker" olarak çalışmak ve evde ürün video - fotoğrafları çekmek istediğim için X-T4, xf18-55 kit lens, Godox Ml60 ve kendi 60'lık softbox'ını aldım. İhtiyaçlar dahilinde de tüp led'lerden bir setup kurmayı düşünüyorum, kreatif videolar açısından çok güzel fikirler çıkıyor tüp ledler ile.

Benim iki sorum olacak aslında.

Birincisi; ürün video ve fotoğraf çekimlerinde close-up çekimler için hangi lensleri önerirsiniz?

Uzun zamandır araştırdığım 1-2 lens var, bunları kullanıyorsanız yorumlarınızı beklemekteyim.

1- XF80 mm f2.8 Macro (Fiyat olarak en yüksek)

2- Laowa 65 mm f2.8 Ultra Macro APO (2:1 oranında büyütme gerçekleştirmesi çok güzel)

3- Samyang 100 mm f2.8 Macro

Otofokus pek aramıyorum.

Stabilization aramıyorum. X-T4'ün IBIS'i ve tripod kafi.

Önerilerinizi beklemekteyim lens konusunda. Bir çok yabancı forumda XF16 ile de geniş açı makrovari işler yapılabilindiği yazılmış. Ama ev ortamında geniş açıya çok da ihtiyacım yok diye düşünüyorum.

İkinci sorum ise şu şekilde:

Hibrit işler yaptığım - yapmak istediğim için (hem video hem fotoğraf) sabit ışıklara yöneldim. Mobilitesinden kaynaklı da ML60'ı aldım. Fakat bir tatmin olamama durumu yaşıyorum. Düşük geliyor gibi gücü veyahut ben düzgün ışık setup'ı kuramıyorum, bilemedim. Araştırırken herkes SL60w öneriyordu. Hem SL60w'i hem de ML60'ı denediğimde ML60 bir tık daha makul geldi oysa ki. Mobilitesini söylemiyorum bile. Bu konuda ne yapabilirim daha iyi bir ışık elde edebilmek için? Yukarıda bahsettiğim gibi tüp led'ler ile çözülebilir mi ihtiyacım sizce? Bakıldığında yaklaşık olarak 100x100 cm kadar bir alan var çekimler için. İkinci bir sabit ışıktansa 2li Godox TL60 veya 4lü Godox TL30 bir çok işimi görür gibi geliyor. Bu ışıkları kullananlardan da yorum alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talican -- 12 Mayıs 2022; 16:15:51 >

• talican T kullanıcısına yanıt

selamlar,

Biraz sesli düşünme olacak.. ben de çok emin değilim. Sondan gidersek... Aydınlatma için X-down garanti yöntemdir, yani çift spot. Fakat şart değil, bir reflektör kullanıp diğer yönden de aydınlatma sağlanabilir. 100cm açıkığı kontrol etmek zor değil, karton da kullanılablir veya mat aluminyum hazır reflektörler. Tüp ışıklar özellikle cam, refleksiyonlu işler için bence de iyi. Yatay kullanılırsa arkaplanı da çok iyi kontrol edebiliyorlar, veya önden degrade, yerden yansıyan refleksiyon verilebiliyor.

Tabii ürün çekimi aslında geniş bir konu. Gemi de bir ürün :) Makroya çok az ihtiyacım oldu, uzatma tüpleri şimdilik yeterli geliyor. Makroda asıl mesele ürünü temiz gösterebilmek.

Helios ve benzeri Zeiss formüllü klasik objektifleri arkaplanda halkalar ve toplar çıksın diye seviyorlar ama yüksek ışıkta 'kurşunlu' camlarıyla modern, keskin görüntüler de verebiliyorlar. Bu nedenle ben de çok araştırmama rağmen Viltrox, Rokinon gibi ürünlere gidemedim, Çin'li üretimlerin biraz standardizasyon sorunları da var. 7-Artisans biraz daha düzgünce ama aslında pek de ucuz değil. Kullanılmamış, Sovyet üretimleri hem onların verdiklerini veriyor ek olarak da açık alanda klasik görüntüler alabilirim. Sigma ve Tamron da X bayonetler çıkardı. Bir yandan da X için sabit f 2.8 Tamron 28-75'i bekliyorum, 19cm'e odaklayabiliyor (Tamron 28-75mm F2.8 Di III RXD).

Objektiflerde kararsızlığı artırmak için Sirui 75mm anamorfik lensleri araştırmak da tavsiye edilir.. Sadece 120cm yaklaşabildiği için pek makro tarafına hitap etmiyor ama videography tarafında epey destek olabilir. Sorun şu ki makro obkjektifler odaklamada zoom etkisi de yaparlar (focus breathing), videoda pek istenen bir şey değil, makro objektiftlerden video işlerinde pek yararlanamayabilirsiniz. Ama çözme gücü yüksek bir objektif makro tüpüyle işinizi görebilir.

Ek olarak Voigtländer... Sirui gibi bu da ucuz değil ama Fujinon fiyatlarına çıkılıyorsa ve AF olmamasına razıysanız mutlaka bir inceleyin. f 65/2 ve f 110/2.5 mm Apo Lanthar yarı-makro/makro objektifler. f 75/1.5 Nokton, f/90/2.8 Skopar da dar açılı. Renk aktarımı ve berraklık konularında harikalar, Nikkor'dan bile daha iyi. Fuji X-trans'ın renk yeteneğini ortaya çıkarabiliyor. Çok sert ışıkta veya karanlıkta, farklı odaklarda renk kararlılığı var. Biraz zor bulunabiliyorlar ama bulunuyorlar.

Tabii, sanıyorum fark almak istiyorsunuz, ben de tasarımcıyım. Yoksa iş görsün diyorsak 18-55 bence neredeyse prime-lens kalitesinde render veriyor, şu halde XF 55-200 veya 70-300'e de bakıyorum. Örneklere bakarak, hiç fena değiller. Tamamen kör bir örneklemede, 18-55'in görüntülerinde hangi objektif diye sorulunca şöyle bir daha alıcı gözüyle baktım. 18-55'i çok da düşünmeden her halükarda hızlı işler için destekleyici bir Fujinon gerekecek diye almıştım, müze gezileri, mozaikler gibi hzılı işler için kullanıyordum.

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxwww.voigtlaender.de
    VM- Mount | Voigtländer
    https://www.voigtlaender.de/lenses/vm/?lang=en

• Arkadaşlar ilgilenenler için uygun fiyata makinemi satıyorum.

• Fuji XH2s için yorumlarinız neler? Ben üstteki lcd ekranı çok beğendim. Eski Nikon D80 ve D300 lerimi hatırlattı bana. xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 1 Temmuz 2022; 8:17:24 >
  • Dün itibarıyle x100f i bırakıp, m4/3 tarafına gectim :) Olympus e-m10III ve 14-42 kit lensiyle bir süre de bu sistemi tecrübe etmeyi istedim. Şimdilik her konuda mutluyum. Usb den sarjı özleyebilirim belki biraz :)

• 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.