< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (507. sayfa)
-
-
Merhabalar, 35 ve 50mm lens tavsiyesi daha önce de yapılmış ben de çok tavsiye ederim. 35mm f2 lensi müthiştir, fiyatı da gayet makul plastik kasa olanın.
Titreşim sorunu yaşıyorsanız da ayarlarda minimum shutter hızı, perde hızını ayarlayabildiğiniz bir ayar var. Onunla uğraşmak istemezseniz, 1/125 gibi bir değere sabitleyip kullanmayı deneyebilirsiniz öyle bir sorun yaşadığınızda.
-
Teşekkür ederim cevabınız İçin. 35 mm plastik olanla başladım.
Diyafram öncelikli olarak örneğin f2 de, sinematik modda, çekerken netlemeyi, isoyu ve enstanteneyi kendisi ayarlayan olarak bir ayarı C1 veyaC2 ye atayabilir miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskisi kadar hevesim kalmadığı için satsammı elimdeki tüm ekipmanı diye düşünüyorum artık sattığım paranın yarısına iyi bir telefon alsam yeter diye düşünüyorum, Xh1 ve Xf16-55F2.8 var
-
Yaz geliyor tatile filan gidersiniz X-H1 i de 16-55 2.8 i de ister istemez ararsınız bence.
Değişiklik istiyorsanız 16-55 i satıp 18-55 alırsınız yanına da 90mm F2 alır portreden manzaraya daha sağlam fotoğraflar çekersiniz. Hem 18-55'in minimal yapısı da yeniden fotoğrafa çekecektir sizi. 16-55 kadar keskin olmasa da 16-55'den çokta altta kalır yanı yok.
Şahsen ben olsam seti elden çıkarmazdım.
-
Kolay kolay yerini doldurabileceğim bir sistem değil zaten hocam onun farkındayım, Hazır para ediyorken benimde hevesim iyice kaçmışken bu şekilde değerlendirme fikri geldi, Belki ileride daha küçük bir sisteme geçme durumum olur, Xt30 vb bir model ile birlikte 18-55 gibi veya uygun fiyatlı olympus bir süre olmaz tabi şuanki durumda, Xf16-55 gerçekten çok özel bir lens büyük bir lens lakin verdiği kalite bunun sorun olmasının önüne geçiyor, Bu hafta sonu netleştiririm bu durumu sanırım.
-
Fotoğraf hobisi çok güzel ama hem ciddi harcama istiyor, hem de sağlam gezmek, dolaşmak, etkinliklere katılmak gerekiyor.
Bunları yapamıyorsak buraya yatırım yapmanın anlamı yok gibi.
Bu arada bildiğimiz gibi telefonlarda oldukça yeterli hale gelmeye başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 22 Mart 2022; 20:17:35 >
Kesinlikle öyle hocam, Yavaş yavaş baya bi harcamada yaptım ama sadece geçen sene doğru düzgün gezip fotoğraf çekme imkanım oldu oda 4 kere 5 kere en fazla, Yatıyor kenarda öyle kaç aydır bazı durumlardan dolayı istekde kalmadı eskisi gibi maalesef yoksa.
-
Fotoğraf düzenlemede hangi programı kullanıyorsunuz?
Photoshop ve lightroom aylık üyelik ve çok pahallı. Diğer uygulamalar da dolar üzerinden satılıyor ve yaklaşıl 1000tl civarında.
Şöyle 200-300tl'ye satın alabileceğim güzel bir fotoğraf düzenleme uygulaması yok mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selam arkadaşlar,
XC35mm f2 lense parasoley takılabiliyor mu? Diğer 35m için satılan xf lens parasoleylerini bu xc lenste kullanabilir miyim?
teşekkürler
-
Aşağıdaki görseli twitter dan buldum; evet sanırım takılabiliyor.
caffinepwrd ☕☕☕twitter“Justified picking up a square lens hood because it fits both the xc35 and xf23. Did it for the looks and nothing else 😄”https://twitter.com/caffinepwrd/status/1374059816704897028/photo/1 -
iPad ya da Android Tablet cihazınız varsa Adobe Lightroom tavsiye ederim. Yıllık 280 TL aboneliği var ve fotoğraf düzenlemesinde de oldukça başarılı. X-Trans ile mükemmel uyumlu değil ama mobil tarafta en iyi çözümlerden biri.
İpad için yakında Captur One da duyruldu ama fiyatı ne olur hiç bilmiyorum. İnşallah kur bazlı fiyatlandırma yapmazlar.
-
Adobe lightroom'un tablet versiyonu raw destekliyor mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İpad de destekliyor ama Android'den emin değilim. Fakat %99 destekliyordu diye hatırlıyorum. Hatta bir dönem S6 Lite'da kullanmıştım yanılmıyorsam destekliyordu.
1 hafta ücretsiz olarak kullanabiliyor deneyip öyle alabilirsiniz.
-
Xh-1 Model makinamı sattım Xf16-55F2.8'de gidici :) Çeşitli aksesuarlar var işine yarayan biri olursa bakabilir ilanlara
sahibinden.comEvrensel L-Bracket Ve Askı için Kolay Çıkarma Takma Aparatı - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 1011944876https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-aksesuarlar-evrensel-l-bracket-ve-aski-icin-kolay-cikarma-takma-aparati-1011944876/detay
-
Dostlar merhaba.
Uzun bir canon slr ve sony aynasız döneminden sonra bir süredir makinesiz yaşıyorum :) Aslında mutluyum ama yakında tekrar turlara başlayacağım için bir makine alma planım var.
x-s10 aklıma yattı ve incelemeleri izledim. Genel olarak telefon ile bağlantı probleminden bahsedilmiş. İncelemeler genelde ilk çıktığı zaman yapılmış, sonradan yazılım ile düzeltme yapıldı mı acaba ? Kullanan varsa ve bilgilendirirse sevinirim. Selam olsun.
-
Arkadaşlar merhaba. Xt4 ile fujifilme geçiş yaptım. Merak ettiğim bir kaç soru var bilenleriniz yardımcı olursa sevinirim.
1- Öncelikle sd kart bakıyorum 4k olsun f log cekimlerinde olsun kapanma sorunu olmaması için v60 şart mıdır yoksa sandisk pro kurtarır mı?
2- Video için geniş açı lens bakiyorum çok kararsız kalıyorum iç mekan çekimleri de olacağı için 16-55 2.8 bakıyorum lakin fiyatı 15 bin oldu 18.55 f2.8-4 ile arasında büyük bir görüntü farkı olur mu videoda?
Arkadaşlar xs10 için hafıza kartı tavsiyesi verebilirmisiniz? Sadece fotoğraf çekimi-seri çekim yapıyorum.
X-t2 alma arefesindeyim arkadaşlar. Bilen eden kullanan varsa yorumlayabilir mi?
FujiFilm shop var yakınımda. SanDisk Class 10 tavsiye etmişlerdi, 64 Gb, gayet iyi çalışıyor.
Eskiden Nikon'da, Toshiba veya Lexar kullanırdım, biraz marka bilinci, biraz da Nikon'un test ettikleri markalar olmasıydı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X