xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (506. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Uv filtre tavsiyesi lazım. Lensi koruması için takacağım ama görüntü kalitesini de bozmasın istiyorum. Genelde flaşlı çekim yapıyorum, parlama vs de yapmayacak ne önerirsiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba Hocam,
fotoğraflarınız çok güzel tebrik ederim :)
Lightroom ile raw işlemek fuji makinelerin fıtratına biraz ters, kullanan çok var ama çok düzgün işlemiyor fuji raw'ları adobe'da.
Capture One kullanıyorlar genelde, çok çok daha iyi çıktılar üretebiliyorsunuz. Ancak benim tavsiyem olacaktı nacizane,
Fujixweekly sayfasına girin, oradaki film simulasyonlarını deneyin, ben kodachrome olana bayıldım mesela, raw+jpeg çekiyorum ama fujinin film simulasyon olayı çok iyi.
Raw işlemeye gerek bile duymuyorum yeterli oluyor bana.
-
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Aslında fotoğraflar benim pek hoşuma gitmemişti LR den kaynaklı olarak düzenleme pek içime sinmemişti ama beğenmenize çok sevindim ayrıca teşekkür ederim.
Capture One indirdim en kısa zamanda deneyeceğim hocam.
Ama Fujiweekly yi bilmiyordum, zaten Fuji de en merak ettiğim analog deneyimdi fujiweekly ye göz attım ekstra renk katacak çok güzel şeyler var.
Bir kaç gün oldu ama makineye ve sisteme hemen ısındım, sırada kit lens yerine bir adet 35mm f2 takmak var, bakalım o zaman nasıl şeyler çıkacak prime lensleri bayağı merak ediyorum
-
Hayırlı olsun Fujiniz :) ben eskisi gibi kendimde fotoraf çekip flickr a veya başka bir yere yüjlkleyip paylaşacak enerjiyi fırsatı bulamıyorum kendimde o yüzden bu bile takdire şayan :)
Bi şey sormak isterim. Mesela " ak konak" isimli fotorafınızda neden f/3.5 perde hızı 1/1250 tercih ettiniz? Tercih ettiğiniz bir çekim modu var mı (p,a,s,m) ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim hocam.
Aslında F7.1-9 civarında çeksem daha iyi olurdu ama enstantane otomatikteydi, diyaframı da o değiştiremedim direkt bas çek yapmıştım.
Makinenin acemiliğini yaşıyorum henüz alışamadım
-
-
X100F efsaneler efsanesi bir makine hocam güle güle kullanın :
Önceki makinemi özlemiyorum desem yalan olur. Em5.2 ile 1/4 enstantane ile elde fotoğraf çekmek müthişti ve sıfır titreşim oluyordu fotoğrafta. Fujide en çok yabancılık çektiğim buydu. 3 sene hep Olympus kullanıca sensör iç görüntü sabitlemeye epey alışmışım. Ama yeni sistemlerde keşfetmek gerekiyor. İlk fotoğraf makinem Olympus idi ve farklı modellerle de 3 yıldır Olympus kullanıyordum. Fakat amatör olarak hobi maksatlı makine kullanınca niye satıp başka sistem deneyimlemeyeyim dedim ve karşıma Fuji çıktı.
Hatta seti satınca D5300 almayı düşünüyordum, aynalı sistemi de bi denerim bilgi sahibi olurum niyetindeydim ama bakalım ilerleyen zamanlarda bu da kısmet olur belki.
-
Bende N8'di Lumia 1020'ydi derken bir baktım A6000 almışım hocam onunla acemiliğimi attım, Sonra daha kaliteli bir sete geçmek istedim ve X-h1 ve xf16-55 alarak fuj tarafına geçtim...
Kendimin olmasada arkadaşlarımdan D7100, D7200, D850, Eos 70D gibi modelleri'de deneyimledim, İnan aynasız makinalardan sonra D7200 gibi çok iyi bir makina bile çok hantal geliyor kullanması tepki vermesi filan,
Bunun dışında odaklama konusunda ise tabiki fark var aynalı makinalar bir adım önde bence bu konuda, Bi kerede Omd M10 M2 modelini denemiştim tuşların hissiyatı en sevdiğim model oldu denediklerim arasından şimdiye kadar, Tabiki X-h1 deklanşör tuşu tamamiyle ayrı tutarım burada :)
Ama bende en çok Omd M1M2 modelini kullanmak isterdim açıkcası çok sevdiğim bir model.
-
merhaba,
İyi günlerde kullanın. XT-20'nin "kit lens"i XF 18-55, ve onda görüntü sabitleyici var. Çok da fena değil bence. Yalnız, objektifin üzerinden açılıp kapanıyor. Yazılarınızı okudum da, acaba kapalı olablir mi. T 1/4 duruma göre biraz iddialı belki ama dar açıda bile 1/8, 1/10'da kabul edilebilir netlikler yakalayabilmesi lazım.
-
Bende bi dönem uzunca zaman lumia 1020 kullanmıştım. Fotoğrafı sevdiren ve yıllar sonra fotoğraf makinesi almaya iten bir telefon oldu benim icin. Keşke fiyatlar artmadan önce bi tane alıp köşeye atsaydım şimdi gereğinden cok fiyat istiyorlar. Belki günün birinde tekrar alırım...
N8 hiç kullanmadım ama onun da kamerasi çok iyiydi diye hatırlıyorum, büyük bir sensörü vardı bu da fotoğrafa yansıyordu.
Em1.2 neyse de şu an gözüm Om-1 de kaldı olympusun dirilişi bu sefer efsane oldu bence bayağı iyi bir çıkış yaptılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim, yakalanır muhakkak hocam ama ben kendim Olympusta alışınca Fuji de garipsedim yani Olympusta elim titremesin, enstantane 1/10 a indi makineyi sabit tutayım gibi düşüncelerim hiç yoktu direkt çekiyordum ama Fujide benim açımdan sadece biraz alışma süreci oluştu
Ama şimdilik memnumum gayet güzel keyifli kullanimi var.
X-T20 ile ilk denemelerimden
Yavaş yavaş ısınıyorum Fujifilme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 28 Şubat 2022; 23:25:34 >
-
Selam arkadaslar manuel lens tavsıyesinde bulunurmusunuz 25/35mm cıvarı kafamda meike 25mm f1.8 var tavsiyelerinizi paylasırsanız sevınırım satmadan once xt4+56 1,2+16/80 f4 vardı, şimdi xpro3+manuel lens takılmak ıstıyorum ıyı forumlar.
Bi dönem helios 58mm f2 kullandım gayet güzeldi keskinliği de iyiydi. 1.5 çarpan ile 90mm ye denk bir odam uzaklıgı verir, sokakta uzaktan güzel sonuçlar çıkar bence. Lense bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Merhabalar tavsiyem Leica yönünde olacak. Fakat o kadar para verdik lan makine manuel netlik yapıyor? diye kasılmamanız için GFX 100s orta format herşeyi çözecek gibi :) Bazı fotoğrafçılar Huawei cep telefonlarının daha iyi olduğunu söylüyorlar. Kamerasını Leica yapmış. Onu alıp daha da rahat edebilirsiniz. 50x zoom'da mevcut. Hem fotoğraf çekip hem netfilx'den film vs izlersiniz.
-
Direkt makine adaptörsüz bir şekilde takılan yani Fuji X bayonet olarak üretilmiş manuel lensler oldukça farklı tipte ve marka da mevcut.
Meike'nin 35mm 1.7 lensini kullandım. Parasına göre gerçekten çok çok keyifli bir lens.
Bunlar dışında 7Artisans, Mitakon Zhongyi, Laowa, Meike, Rock Star, gibi çin işi lensler denedim.
Hepsinin ortak özelliği ters ışıkta kaplamaları iyi olmadığı için lens flare çok abartılı yapıyorlar. Onun dışında fiyatına göre kaliteleri iyi veya vasat.
7Artisans 35mm f1.2, açık diyaframlarda kötü, kıstıkça toparlıyor ama lensin optikleri kendi içerisinde oynuyor resmen.
İyi kopya kötü kopya konusunda iyi birşeye denk gelemedim.
7Artisans 25mm f1.8, berbat... Ne netlik, ne keskinlik sıfır altında sıfır. Fakat bazı kullanıcılar da çok iyi diyor. Fiyatına göre yani. Bunun sebebi kötü
kopyası çok olması olabilir.
7Artisans 7,5mm balık gözü, Eğlenceli bir lens fakat köşelerdeki tuhaf bozulma bazen canınızı sıkıyor. Malzeme kalitesi kötü, üzerindeki bütünleşik parasoleyi
çok hafif kastırdığınızda çıkıyor. Bu arada bütünleşik parasoleyden bahsediyorum
Meike 35mm f1.7, 7Artisans vakalarından sonra ilaç gibi gelmişti. Hem keskinliği, hem yorumu oldukça keyifli bir lensti.
Mitakon Speedmaster 35mm f/0.95, Çin lenslerini sevdiren optik diyebilirim. Gerçekten çok başarılı bir çok yönden. Hem açık diyafram performansı, bokeh karakteri,
3d pop efekti gibi bir çok konuda çok çok iyi... elimde en uzun süre duran manuel lens. Özellikle sinema, klip vs tarafında efsane iş çıkartır.
Laowa, çin lensleri içindeki Zeiss gibi... Daha çok makro lenslere odaklamış olsalar da açık diyafram lensleri kullanmak oldukça zevkli. Kalite hem malzeme hem optik çok iyidir.
Kabaca şunu diyebilirim. Laowa ve Mitakon çin lensleri içerisindeki yeri Zeiss ve Voigtlander gibiler.
Bunun dışında adaptör ile eski analog lensleri kullanacaksan eski Rus M42 lensleri özellikle Helioslar iyi performans veriyorlar. Japonlarda Pentax, Konika, Takumar, Nikon gibi çok iyi
performans verenler de mevcut. Canon FD lens alacaksan da SSC kaplamalı olan lenslerine bak. Fakat genel olarak yumuşak karakterli lenslerdir. Birde çok kolay küflenir mantarlaşır
Canon FD'ler.
Adaptör kullanımıyla manuel lensler çirkin durur hoş gözükmezler. Direkt bayonete takılan lenslerden alırsan daha fazla keyif alırsın.
-
Fuji xs10 makine alarak aranıza katıldım. Önceki makinem canon 600D . Değişmek istememin en önemli nedeni aynasız olması, boyutunun küçük olması, görüntü sabitleyici olmasıydı. Ben bir türlü alışamadım vizörden bakmaya hep ekrana bakıp çekiyorum. Tabi kımıldatmaya bağlı netlik sorunları oluyor ve araştırdığıma göre dslr makinelerde daha çok oluyormuş. Benim bu beklentilerimi karşılar mı sizce?
Heniz lens almadım, ben sokak fotoğrafları çekmeyi seviyorum; pazarda, çarşıda, kediler, Deniz, ev içinde vs.. 50mm 1.8 pancake lensimden çok memnundum. Fujide buna denk gelen hangi lensi önerirsiniz?
Not: boyutun küçük olmasını çok istiyorum. Sokakta elimde rahat bir şekilde dolaştırmak istiyorum. Eski dslr makinem ile boyut sorunumuz vardı.
Fujinon 35mm f2 veya 50mm f2 lenslere bak. Hatta dene ikiside seni hem boyut hemde optik kalite olarak tatmin edecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese iyi günler. Fujifilm X-T1 18-55mm alacağım bu hafta. Elimdeki X100F'i satılığa çıkardım, garantili kutulu. İlgilenen arkadaşlar ulaşabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X