Model nedir? Güzel olmuş fotoğraf. |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (505. sayfa)
-
-
Eyvallah sağolasın. Xt4 var.
-
Fuji uyumlu 80-100mm arasında autofocus özellikli macro lens var mı? Malum fuji xf 80mm macro lens'in fiyatı baya yüksek. Alternatif macro lens bakıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 13 Ocak 2022; 17:16:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam bende bu durumdayım açıkcası manuel olarak bulunabiliyor sanırım daha çok.
-
Bende şuan samyang 100mm macro var ama işim gereği flaşlı çekiyorum, flaş öncesi ekran karanlık olduğundan netleme açısından zorluk yaşıyorum. O yüzden autofocus'lu bir lens gerekiyor.
Flaş kullanıyorsanız ve tam manuel modda çekiyorsanız, Ayarlar/Ekran Ayarları/ Manuel Modda Poz/Beyaz Dengesi Ön İzleme -> KAPAT yaparak isterseniz deneyin. (Manuel fokus'ta odak tepe vurgulama aktiftir zaten diye düşünüyorum)
-
Kasımda ertelenen yeni 23mm'den hala haber yok 😕 bu gidişle yazı bulacak
Şubat ayında gelecek sanırım ;) Benim aklımda da bu lens var (: 33mm de muhteşem bir lens ikisinin arasında kaldım fakat 23mm daha sıcak gelmeye başladı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 15 Ocak 2022; 19:29:55 > -
Mayıs ayında etkinlik olacakmış 10. Sene için, Sanırım X-H2 modeli veya modelleri'de tanıtılır büyük ihtimal ile.
-
O zaten ayarlı bende ama görüntü çok kumlu oluyor. Sanki iso değerini aşırı arttırarak o görüntüyü elde ediyormuşum gibi. Odaklandığı yerdeki kırmızı izleri de seçemiyorum, çok belli belirsiz kırmızı vurgu yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 22 Ocak 2022; 1:49:23 >
-
Herkese merhabalar, Olympus Em5 Mark 2 sistemimi satıp XT20 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.
Olympus dan geçince menüde biraz bocaladım tuş kadranlarını henüz istediğim gibi ayarlayamadım.
Makine için önerdiğiniz bir tutoriol videosu var ise paylaşabilir misiniz?
-
Neden bıraktınız acaba Olympus u sakıncası yoksa acaba paylaşabilir misiniz sebebini?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam hocam Hoşgeldin Fuji ailesine, Bende neden bıraktığını merak ettiğim açıkcası gayet güzel bir makina aslında Em5M2 12-40pro gibi bir lensle tadından yenmez :)
-
Fujifilm TürkiyeyoutubeFujifilm Türkiye Eğitim Sorumlusu Ferhat Sönmez tarafından gerçekleştirilen Fujifilm X Sistem Eğitiminin ilk bölümünü buradan izleyebilirsiniz. Makinenizin menüsündeki ayarların ne işe yaradığını nerede hangi özelliği aktif / deaktif hale getirebileceğinizi göreceğiniz bu yararlı videoyu izlemenizi tavsiye ederiz :) Bizi izlemeyi ve takipte kalmayı unutmayın :) Yayında geçen dosyaları ferhat.sonmez@fujifilm.com adresine mail atarak isteyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=CQGY8LFYlOM
-
Çok teşekkür ederim hoş buldum,
Aslında net bir sebebim yok hocam Olympus sistemden bayağı memnunum hatta Fujiye geçer geçmez sensör shift eksikliğini hissettim. Titreşimsiz fotoğraf çekebilmem biraz zaman aldı.
Ilk basta Em10 Mark 1 almıştım ve bu süreçte Oly 14-42, Panasonic 20mm, Oly 25mm 1.8, Oly 45mm 1.8, Oly 40-150mm R gibi lensler kullandım. Sistem çok çok başarılı hatta aklımın köşesinde Em5 Mark 3 alma isteği sürekli canlı olarak duruyor.
Em10 un ardından Em5ii ye geçince görüntü anlamında bir fark hissedemedim. Daha iyi Sensör shit var, daha fazla fonksiyon tuşu var, tank gibi sağlam bir body kasası var (xt20 de aradigim ikinci şey buydu malzeme kalitesi Em10 dan da geride...) mükemmel bir vizörü var vs vs ama görüntü kalitesi anlamında Em10dan ne çıkıyorsa Em5ii de benim gözümde aynıyı.
Iso başarımı olarak bence olympus hem çok başarılı hemde çok başarısız. Şöyleki mesela Em5ii ile los bir ortamda 1/5 - 800 iso ile çektiğim fotoğrafı Fuji ile 1/25 - 4000 iso ile anca çekebildim. Gürültü noise oranı aynıydı ve burada Olympus un 800 iso da çalışabiliyor olması mükemmel bir avantaj.
Ama peki ha haraketli birşey çekeceksek. O zaman Olympus kaybediyor.
Kuzenimin spor müsabakası vardı 1/100 altında inemiyordum ışık berbat ötesiydi 3200 iso asla yetmiyordu. Ama govde içinde görüntü sabitleme ile 1/10 lara inip 320 isoda rahatlıkla fotoğraf çekebilirdim ama haraketi nasıl donduracağım. Resmen uzun pozlama oluyor artık fotoğraf. Bundan dolayı Olympus yerine göre çok avantajlıydı yerine göre avantajsızdı.
Elimdeki tüm lensleri satmıştım bi tek 40-150mm R kalmıştı. Em5ii yi aslında nakit ihtiyacımdan dolayı ilana eklemiştim ama sonrasinds bulunduğum ilçeden çok kıymetli bir abi mesaj attı, oturduk tanıştık derken onda da Fuji X-t20 vardı. Bende de aslında hep fuji isteği vardi ve olympus setimi sattiktan sonra tekrar Olympus almak istemiyordum çünkü hem farkli renkler görmek istiyordum hemde yeni bir sistem deneyimlemek istiyordum. Sonrasında da alacak verecek konuşuldu takas yaptık. Şimdilik oldukça memnunum ama sensör shift i özlüyorum valla :D Ama 6400 iso da korkmadan fotoğraf çekmekte bambaşka boyut, ayrıca 14bit raw dosyalar beni benden aldi desem yeridir. 1 fotoğrafa saatlerce düzenleme yaoabilirim, o kadar detaylı raw dosyası var. Olympusda biraz şikayet ettiğim şeylerden biri de buydu raw ve jpeg çok yakın birbirine. Ben daha çok çamur gibi raw dosyalar istiyordum bu da Fuji ile ilaç gibi geldi.
Kısaca bi şekilde Fuji almak kısmet oldu, Olympus un sağlam gövdesi, sensör shift i ve bence harika menü ve tuş dizilimini arayacağım ama simdilik Fuji ile yola devam.
@[F][u][r][k][a][n] Çok teşekkür ederim videoyu akşam izleyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 13 Şubat 2022; 17:17:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam yeni başlayan birine ne tavsiye edersiniz, X-T10 ile X-T4 arasında kararsızım. 10 sayısı daha büyük olduğu için bu resim makinesi daha iyidir anlamına mı geliyor? bi de X-H1 var, o da giriş seviyesi mi oluyor?
bir de Fujifilm Fujinon XC 16-50mm ile Fujinon XF16-55mm arasında kaldım. biri çok küçük biri çok büyük. 5 mm zoomlamak için üç kat lens mi taşımamız gerekiyor? bi de ben portre de çekmek istiyorum. fujinin en büyük lensi nedir, lens büyük olsun. body grip rig kafes falan da alıcam. setup ciddi durması lazım.
bu sizin mesajdaki 33 mm falan nedir, bu mm'lerin hepsini içine alan bir objektif yok mu?
çok karışıkmış bu konular, galiba ben leica m11 alıp geçeceğim :(
-
yazdıklarınızda ciddimisiniz? :) Hem biliyor hemde bilmiyor gibi yazmışsınız. cidden merak edip soruyorsanız cevap vereyim :) Leica m11 alacak paranız varsa bu işi prof. yapmak istediğiniizi düşünüyorum.
-
5mm zoom'lamak için 3 kat lens mi taşımamız gerekiyor demişsiniz ama sonra fuji'nin en büyük lensi hangisi, lens büyük olsun demişsiniz. Ben tam anlayamadım. 3 katı fiyat farkı anlamında mı yoksa ağırlık anlamında mı yazdınız?
Bir de 16-55mm lens ile 16-50mm lens arasındaki 5mm fark için 3 katı lens taşımaya değer mi diyip sonra mm ne anlama geliyor diye de sormuşsunuz. Lens mm hakkında ne kadar bilginiz olduğunu tam anlayamadım.
Eğer gerçekten bu konularda bilginiz yoksa bence öncelikle dslr makinelerle ilgili birkaç eğitim videosu izleyin, ona göre beklentileriniz daha netleşir ve kamera alırken seçimleri daha doğru yaparsınız. Bu kameraların ikinci ellerini satmak da zor oluyor çünkü, zarar etmeyin boşu boşuna.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 13 Şubat 2022; 23:14:19 >
Hocam stand up işine gir bence sende baya bi potansiyel var :))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X