Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (511. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.405
Cevap
101
Favori
446.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geniş açıda manzara çekiyorsanız ihtiyacınız köşeden köşeye keskinlik ve maksimum net alan derinliği olacaktır bence.

Bunu da sağlayacak en optimum sistem M43tür.

Ayrıca sanırım krop faktöre yanlış açıdan bakıyorsunuz; çünkü sistemin kendi lensini kullanınca crop faktörün pek önemi kalmıyor. Yani Full frame tartında 16mm ilk bir süper geniş açıya ulaşmak için M43 için 8mm Fuji için 10mm lens almanız gerekecek ama sonuç olarak ikisi de 16mm ilk Full Frame açısını verecek. Sistemin kendi lensini kullanınca hepsi aynı bence.

Bence body güncellemesi yapın, elinizdeki 60mm lensi de çok kullanmıyorsanız satın bir tane Olympus 7-14mm Pro alın ve keyfinize bakın. Satmadan alabiliyorsanız çok daha olur.

Body olarak E-M1 Mark 2 ye geçeceğinizi ele alarak konuşacak olursak 7-14mm in avantajları;

80mp High Resulation ile yüksek çözünürlüklü muhteşem kareler çekebilirsiniz,

Makine içinde Focus Stacking ile 0 dan sonsuza Net fotoğraflar elde edebilirsiniz

ve köşeden köşeye çok net fotoğraflar elde edebilirsiniz…

gibi sıralayabiliriz. Öte yandan 7-14mm Fish Eye yani balık gözü bir lens değildir, doğrusal açılı bir lenstir yani 7mm de ufuk çizgisi yamulmadan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Son olarak geniş açı noktasında 7-14mm inanılmaz bir lens bırakın m43ü hemen hemen tüm fotoğraf segmentleri içinde ilk üçe oynayacak kalitede bir lenstir.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

12-100 F4 rüya gibi lens… Olympus un devredilmeden önceki açıklamasında şu ana kadar ürettiğimiz en iyi lens demişlerdi. Ve hakikatende öyle bir lens.

• SpyWar kullanıcısına yanıt
    Bence o gövdenin 4k dışında "hemen kurtulmalıyım" dedirtecek bir ozelligi yok (phase detection af olmaması? belki?)

O yuzden gelen cevaplar son derece guzel bence. Lens onerilerine de katiliyorum her ne kadar daha 3-5 günlük olympusçu olsam da :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @burak-82 gayet açıklayıcı oldu geniş açıda crop durumu. bahsettiğiniz oly 7-14mm lensi de araştırdım gerçekten çok iyiymiş.dediğiniz gibi balık gözü etkisine rastlanmıyor. incelemelerden sadece merkezde değil kenarlarda da keskin olduğu konusundan bahsedilmiş. bu lens böylece sisteme ekleyeceğim lens seçeneklerinden birisi oldu. içlerinden birini tercih edeceğim.(12-40mm pro, 12-100mm pro, ekstra 9-14mm) bu arada sigma 60mm çok hoşuma gidiyor, çok keskin bir lens. açıkçası elimdeki lenslerle kıyaslamış olsam fotoğraf kalitesi, keskinlik olarak sigma 60mm ilk sıradır. elimden çıkaracağımı sanmıyorum ama belli olmaz tabii ki :)

@NevNiyaz @Glorfindel1907 @burak-82 cevaplar için teşekkürler. çok yardımcı oldu fikir verme açısından. öncelikle bir adet pro lens alacağım inş. tabii seçim yapmam lazım. seçim konusu da zor olacak. tavsiye ettiğiniz lenslerin hepsi çok iyi burada öncelikli kullanım tercihim geniş açı olduğu için 7-14mm mantıklı gibi duruyor. en azından diğer açılarda ihtiyacımı karşılayan lensler elimde mevcut, sigma hariç diğerleri pro lar kalitesinde olmasa da.

• SpyWar kullanıcısına yanıt

40-150mm lensin içinde 60mm aralık olduğu için gözden çıkarmıştım ben hemen xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 40-150mm nin keskinliği bence çok iyi biraz diyafram dezavantajı var ama yine de iş görüyor.

9-18mm i sadece kompakt olması ile güzel ama onun dışında keskinlik olarak 7-14mm Pronun epey gerisinde kalır. Bütçe kısıtlı ise Panasonic 7-14mm F4 e de bakmanızı öneririm o da epey başarılı bir lens ve 9-18mm den 1000-1500 lira kadar daha pahalı ama farka değer bence, en azından 7mm var. Ve geniş açıda 1mm bile (m43 de 2mm eder) ciddi fark ediyor. Yani zoom tarafında 98mm ile 100mm arasında fark çok zor ayırt edilebiliyorken ultra geniş açılarda 7mm ile 9mm daha rahat fark edilebiliyor.

Son olarak nacizane tavsiyem bence elinizde güzel bir lens seti var, 12-50mm 40-150mm ve 60 2.8 bunlara ek olarak 7-14mm geniş açı bence daha mantıklı olacaktır.

• X-H2 Çok güzel olmuş ama ulaşması mümkün olmayacak sanırım, En iyimser tahminim 35-40K gibi bir fiyattan çıkacağı olur...

Şöyle 20K osla düz direkt saldırabilirdim ama mümkün olmayan bir durum tabi hayal sadecexXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

• xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxyoutube
    Fujifilm XT4 - Sirui 50mm f1.8 Anamorphic Lens Cinematic Video Test 4K , hope to make more aesthetic videos on next time.Location: Bostancı Sahili, İstanbul
    https://www.youtube.com/watch?v=uqfbJa5v41k&feature=youtu.be
  • Fuji X-E3 + XC 35mm f2

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuğra_ -- 25 Eylül 2022; 16:33:5 >
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

X-T5'i bekle ;)

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt

Hocam inan rüyamda E-M1 Mark III ve 12-40 Pro ile makro çekmeye çalışıyordum bu gece hatta o kadarki lensin manuel halkasını çekip manuel af ayarlamaya çalışıyordum o kadar detaylı xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

• X-T2 + XC 35mm f2

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • Merhaba arkadaşlar, X-T2 Graphite+18-55mm f2.8-4 üzerine para vererek X-S10 almak istiyorum. İlginen arkadaşlar olursa PM den haber bekliyorum. İyi pazarlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-S10 alacağım, ama 25 bin lira olmuş. :) Bunun mark 2 ' si gelir mi acaba ? Veya X-T5 çıkınca t4 vs ucuzlar mı ?

İkinci ellerine bakıyorum onlarda uçmuş, sıfır fiyatına ilan açıyor millet.

*uygun fiyatlı bir gövde(t3-t4) bulsam lens ne almalı ? Şimdilik şehirde kullanılacak, tarihi camiler, yapılar, sokak fotoğrafçılığı , portre vs .

16-80 gibi bir şey ile gezmek zor, hem ağır, hem de büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 19 Ekim 2022; 22:42:31 >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

İkinci el satanların üstüne ufak bir miktar ekleyince zaten mağazadan taksitli alınabiliyor, neyin kafasıyla satmaya çalışıyorlar ben de anlamıyorum hocam. XT5 için kasım ayında çıkacak diyor söylentiler. Xt4 çıktığında Xt3'ün fiyatında indirim olmamıştı diye hatırlıyorum. Ben de ikinci el Xe4 kovalıyorum uzun süredir xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

Lens olarak en iyi seçenek sanırım 15-55F2.8-4 olacaktır şuan için, Veya prime lens olarak sabit F2 diyaframlı prime lenslere yönelmekde iyi olarak, 23mm F2 veya 35mmF2 gibi.

İkinci el konusunda milletimiz gerçekten şaka gibi aynen dediğiniz gibi öyle ilanlar varki sıfırından pahalıya koyanları bile gördüm, Bu gidişat ile bırak ucuzlamayı git gide üstüne eklenir hocam şimdiye kadar olduğu gibi, Bence almaya niyetin varsa bir makina bulduğunda almaya bak derim.

• Hem dolar sıçramasından da bahsediyorlar. Hem malum enflasyon. Ben aldim ing ile sıfır faiz alınabiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • XE4 ' e hiç dikkat etmemişim... Çok hoş görünüyor... Ne için kullanacaksınız hocam, hangi lenslerle...

@Glorfindel1907 Teşekkür ederim. Sony makineler nasıl hocam, youtube' da kullanıcıların videolarını izliyorum da çok pratik cihazlara benziyor. Fotoğrafları da farklı gibi, daha kaliteli geldi gözüme... a6000 hala alınır mı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 22 Ekim 2022; 20:46:12 >

A6000 kullanmıştım önce 16-50 sonra 18-105F4 lens ile, Kullanımı zor olmayan küçük bir gövde ama malzeme kalitesi olarak Fuji gibi iyi hissettirmez, X-H1'e geçince oyuncak kullanmışım demiştim kendi kendime, Ama güzel bir lens alırsan önüne A6000 hala hemen her konuda memnun edebilecek bir cihaz diyebilirim iyi bir sensöre sahip ama önemli olacak konu alacağın lens olacak, İyi bir tak gez lens yok olanlarda pahalı sony tarafında maalesef.

XE4'ün sensörü Xt4 ile aynı. Bu sebeple gözüme kestirdim. Hobi fotoğrafçılığı için kullanacağım, eski makinemden kalan Sirui anamorfik lens ile beraber kullanacağım. Lensi satmaya çalışıyorum ama hem pahalı hem de herkese hitap etmediği için lensime makine almayı düşünüyorum xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx  Şu an güncel olarak Canon Eos RP kullanıyorum full frame için.

Fuji'de full frame olayına el atsaydı süper olacaktı. Medium formatların fiyatları aşırı yüksek geliyor hobi amaçlı kullanım için.

• Anladım hocam teşekkürler. İncelemelerine baktım güzel makine gerçekten, ama s10 daha çok hoşuma gitti benim.

@Glorfindel1907 Anladım hocam. Hocam fotoğraf çekimi için aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyim? 18-55 güzelmiş, 16-80 baya büyük ve ağır 18' e göre.

Şunu çok iyi ayıramadım, zoom lens varsa 23, 35 vs lenslere gerek var mı? Zoom lensi bu ölçülere getirip aynı fotoğraf çekebilir miyiz? Aradaki fark sadece ebat mı ?

X-S10

X-T30 MarkII

X-E4

Cihazı almakta mesele değil de bir de dolu dolu kullanmak gerekiyor. Gruplara takılmak, şehirleri gezmek, tarihi yapı ve camileri ziyaret etmek vs vs.

Ben bunları yapabilir miyim bilemiyorum. Bugün Ankara' da telefon ile fotoğraf çekimine çıktım :) tabi telefon ile fotoğraf çekimine çıkmak pek güzel görünmüyor. Ulus da bir kaç camiye gittim, eski evler vs

İphone 13 Pro Max ' ın kamerası çok iyi ama yine de yetersiz kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 23 Ekim 2022; 0:1:55 >

• 
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.