Şimdi Ara

Y-CHPli ÖÖ: “Siz ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorsanız, bu Kürtlerin en büyük sorunudur.” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Yok beni bilen biliyor aktroll diyemezler. İktidarın pek çok konuda içinden geçmiş adamım. Burada da çift taraflı eleştiriyorum zaten. Ha geçenki genel seçim öncesinde muhalefet kanadını yani 6'lı Masa'yı desteklerken bir umut bekledik değişim olsun diye. O arada millet KK adaylığını açıklayacak filan derken KK'dan da böyle sinyal veren yuvarlak cümleler duyunca o zaman şunu demiştim. "KK adaylığını açıklasın en büyük anti-KK'cı benim". Adaylığını açıkladığı hafta 1 hafta KK'ya giydirme mantolama yapmışımdır. Beni tanımayan kişiler haliyle sadece bu mesajlara bakarak yaftalar yapıştırmıştı. Biriyle tartıştım ve böyle olmadığıma ikna ettim. Ama tartışmadığım ve beni tanımayan pek çok kimselerin blok listesine girdiğime adım gibi eminim. Umrumda da değil. Ama sonrasında battı balık yan gider deyip desteklemeye daha doğrusu istemeye istemeye sahip çıkmaya karar verdik ama değişim olmadı. Düzen partileri AKP ve CHP, MHP ve DEM birbirlerine çalışıyor adeta. Hee burada en çok DEM istediğine ve amacına (terör, bölücülük vs) ulaşıyor. Diğerleri koltuklarının, memleketi yiyip bitirmenin derdinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Filmi izlememiştim ama öyle bir video kesiti izlemiştim evet hatırlıyorum. Baştan bunun bir fikir ya da iktidar destekçilerinin (filmi çeken, yazanları kastetmiyorum) muhalefeti kırmak ve umutsuzluğa kapılıp oy vermeye gitmesini engellemek için yapılan toplum mühendisliği hareketleri, algı operasyonları olarak görürdüm. Böyle bir şey de var yalan yok. Muhalefette kıçını kaldırıp oy vermeye gitmeye tenezzül etmeyen, oy vermeye gitmesi zor gelen, tatili daha önemli olan tipler çok. Bir de umut yoksa hiç gidip oy veren olmuyor. Ama yok o son KK davranışı, halkın oy verebileceği adamları inatla aday göstermemek, 6'lı Masa'dan Akşener'in de bu koltuk hesaplarını bir gün bir bir sayması, muhalefetin gerçek sorunlar dururken Kavala, Selo, Kürt sorunu vs diye diye aptal aptal mevzularla uğraşması beni bunlara ikna etti. 2023 Genel Seçimi'ni bile kazanamıyorsa bu muhalefet hiçbir şeyi kazanamaz. Belediye seçimlerini zafer addediyorlar ama asıl zafer genel seçimlerdir. Ha muhalefet bana belediyeler de yeter buradan nemanlandığıma şükür diyorsa bilemem. Seçmen tepki oylarını genel seçimde kullanmalıydı, belediye seçimlerinde değil. Tepeden tırnağa her şeyimiz yanlış.

• Doğru söylüyor, sorun olup olmadığına Kürtlerin kendisi karar verir.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Noldu bayim, cevap gelmedi, tekrar sorayim, apoyu meclise cagiranda mi solcuydu.

Bu sorunun cevabi evet veya hayir olarak cevaplanabilir, soyle boyle yazmana gerek net. Net bir cevap ver aydinlat bizi bayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

neye cevap gelmedi? ortada soru mu var?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Cevabı senin için itiraf niteliğinde soru var, kendinden başka herkesi solcu zanneden bayım. Y-CHPli ÖÖ: “Siz ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorsanız, bu Kürtlerin en büyük sorunudur.” 

soru neydi? yani daha net sorayım. benim ile alakalı olan kısmı neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Ekim 2024; 21:27:58 >
  • Seni aşan bir soru sorduğum için üzgünüm.

hoydooaaaa...

which part of your question/answer makes you think that particularly is related to my topic OR I am the right person to answer it?

4 sene ingiltere de kaldım. 2 tane bir biri ile de arkadaş rus hatunla takıldım. ingilizlerle pek işim olmadı. ofis çıkışı hep gittiğim bir bar vardı (the light bar on liverpool street). hatunu ilk akşam gözüme kestirdim ama malum cuma ve cumartesi publara çıkıyordum. neyse ilkinde yanında manitası vardı. sonraki hafta arakdaşı da yanıma aldım vs. kız yine oradaydı bu sefer 4 tane zenciyle. zencilerden bi biri bir diğeri sürekli yazıp duruyordu :) sonunda ufak boylu rapçi tipli elemana kalmıştı. tek kestiğim hatun o idi ki bir daha ingiliz kızlardan hoşlanmadım. bu yüzden hep itici geliyorlar. ne yaptıklarını Allah biliyor ...

he bu arada ingiltere'de zenciler genelde gece gelirler clublara. sarhoş ayıklamak için bunu yaparlar.

bak abin dolphin bar'da da çalıştı. o zaman nedense hatunlar kendileri numaramı istiyordu. o barın ardında geçine nedense hatunla çıldırıyordu. ama o aralar işte eski balet olan rusla takılıyordum. hatun en özel yerlerime kadar koklamaya çalışıyordu. malum o akşam kız yanından mı gelmişim diye.

abin neler yaşadı cemo can. yine de amerikalıları sevmiyorre. solculuk bana göre uymuyorre. bu arada Türkçe konujan ruz başka oluyorre.

yani abin rahat. devletten geçiniyor. 130 IQ ... türkiye'de ev yazlık vs var. hanımın bulgaristan'da evleri toprakları vs var.

daha ne istiyeyim cemo? elbette tek derdim ülkem kalıyor geri. çünkü düşünüyorum ve solu unrealistisch buluyorum! (bak almanca B1 sıfatı)

bir cem vardı şakşakçısı olduğu partiyi ezdikleri için gözleri dolan Y-CHPli ÖÖ: “Siz ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorsanız, bu Kürtlerin en büyük sorunudur.” 

Y-CHPli ÖÖ: “Siz ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorsanız, bu Kürtlerin en büyük sorunudur.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 28 Ekim 2024; 23:23:52 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Yazik laaa sana, muhalif biri muhelefeti elestirince sirazeniz kayiyo, error veriyonuz, bunyeniz kabul etmiyo... Eee yillarca sorgulamadan saksaklamak nöral baglari kopariyor :) sizinkide zor. neyse apoyu nasil saksaklayacaginizi dusunun accik yada dusunmeyin birileri zaten o emri verecek :)

• Kürt sorunu yoktur, kürtün kendisi sorundur.
    Türkiye , ırak , suriye ,iran vs.
    Bulundukları her coğrafyada sorundurlar

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Bir şey yazacam mesela Kurtcenin 2.anadil olması demişsiniz. Herhalde 2.resmi dil yazacaktınız.

Bir de eşit vatandaşlık demişsiniz.

Şimdi bir kürt şunu derse ne olacak.

"Konya'daki Türk ile Hakkari deki kürt eşit vatandas ise

Konya'daki türkün dili ile Hakkari deki kurdun dile resmi dil olmalı. Yani madem eşit vatandaşız o zaman dilelirmiz de eşit. Diller eşit değilse vatandaşlık da eşit olmaz" kaldı ki adamların dedigi bu

• Bu çıkış sanki kürt oylarını size yedirmem çıkışı gibi.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

İşte bu PKK'nın söylemi...Bu mesele dil üzerinden hak verilse bile çözülecek bir mesele değil.ABD'nin güdümünde olan bir terör örgütünün dil konusunda verilecek tavizler ile silah bırakması mümkün değil.

Kaldı ki Kürtlerin %99'u zaten Türkçe biliyor.PKK'lıların bile ana dili Türkçe...Neyin eşitliği söz konusu?

Bugün yaşanılanlar Osmanlı döneminde yaşanılan Ermeni ve Rum meselesinin birebir aynısı...Başka birşey değil..

Öte yandan Konya'da ki bir Kürt özgür şekilde ve can derdi olmadan yaşarken,oy kullanırken,ticaret yaparken Konyalı birisinin Hakkari'de özgür olması,can güvenliğinin olması,oy kullanması veya ticaret yapması zor..

Şimdi bu durumda kim ırkçı veya kim bölücü oluyor?

Geçen 2024 yerel seçimlerinde Konya'da kimse Kürtlere 'Konuş sen nerelisin?Ne hakla oy kullanırsın?Türklerin iradesine nasıl ortak olursun?' demez iken Van'da oy kullanan Türklere bunlar dendi.

Kimlerin bu ülkede eşitlik istemediği sadece bu olayda bile çok rahat görülebiliyor düşüncesindeyim...

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Pkk ıstiyor diye ver demiyorum. Eşit vatandaşlık dediğin için diyorum. Sen eşit vatandaşlık deyince böyle bir isteğin gelmesi mantığın gereği. E işte Kurtlerin kurtce bilmemesi demek devletin kurtleri asimile ettiğini gösterir senin bunu diyor olman yine eşit vatandaşlığa aykırı oluyor.

Ermeni ve Rum olaylarına yorum yapmayacağım. Orada da eşit vatandaşlık problemi vardı ama onlar ayrıca Müslüman değildi. Eskiden vatandaşlık Müslüman olmak ile ilgiliydi o yüzde ermeni ve rumlar a farklı kaldı. Şimdi vatandaşlık Türkluk üzerinden tanımlanıyor bu yüzden kurtler ayrı kalıyor

Hakkari de yada Tekirdağda yada x bir turkiye şehrinde can güvenliği yoksa sebebi devletin etkisiz yada Yetersiz olmasıdır

Kim ırkçı kim bolucu sorunu anlamadım. Osmanlının son demelerinden beri bölünüyoruz kuculuyoruz acaba neden?

Tekil olaylar bir şey ifade etmez. Türklere ve kurtlere yönelik çok ağır ifadeleri edenler var ama bu anlamsız.

Eşitlikten kasıt nedir bunu çözmek lazım.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Asimile olmaları kötü birşey değil.Dünya'nın hangi ülkesinde bulunan etnik azınlıklar zamanla asimile olmadı?Bugün Almanya'da yaşayan Türklerin çocuklarının kaçta kaçı kendilerini 'Türk' olarak görüyor...Çoğu Türkçe bile bilmiyor ya da bilse bile umursamıyor.Geçen Avrupa Kupası maçlarında Fransız takımında oynayan futbolcuların kaçta kaçı gerçekten Fransızdı?Neredeyse tamamı Afrikalı kökenliydi.Bunlar sizce bunu sorun ediyor mu?

Yani asimile olmak öyle kötü bir durum değil..Mühim olan yaşadıkları ülkede o ülkenin asli unsurlarına tanınan haklar kendilerine tanınmış mı tanınmamış mı meselesidir..Bugün Türkiye'de Kürtlerin hangisi Türklerin sahip olduğu haklara ve imkanlara sahip değil?Hangi konuda eşit değiller?

Mesela devlet ilk açılım sürecinde 'seçmeli Kürtçe' dersi diye bir ders bile müfredata kondu ama PKK'nın ve DEM'in umduğu şekilde dersi almak için bir yığılma olmadı.Neden peki?Devlet Kürtçe yayın yapan televizyon bile açtı.Hatta Kürtçe önüne çıkarılan tüm zorlukları kaldırdı..Buna rağmen Kürtler PKK'nın söylediği gibi Kürtçeye rağbet göstermedi.Hem niye göstersin?Zaten çoğunun ana dili Türkçe olmuş ...

Bir Kürt İzmir'de,Bursa'da,İstanbul'da,Ankara'da,Konya'da,Antalya'da özgürce yaşayabiliyor,ticaret yapabiliyor,mülk edinebiliyor ise kendisine eşit davranılmadığını iddia edemez.Yine bir Kürt bu devlette memur olabiliyor,asker olabiliyor,polis olabiliyor,öğretmen olabiliyor,doktor olabiliyor,hakim olabiliyor,avukat olabiliyor ve istediği şehirde istediği üniversitede okuyabiliyorsa yine kendisine eşit davranılmadığını iddia edemez.

Kısacası adamlara matematik dersini ana dillerini verdiğinizde bu sorun çözülmeyecektir..

Zaten PKK'nın talepleri arasında sadece bu istek yok...Eyalet sistemi,özerklik ya da fedarasyon isteği de var.PKK'nın yasal silahlı güç haline getirilmesi var.Tıpkı peşmerge gibi.Apo ve tüm dağ kadrosuna af getirilmesi var.Bunların hiç biri kabul edilecek talepler değil...

PKK ancak kayıtsız şartsız silah bırakır ise belki yargılanmaları ve cezaları konusunda bazı kolaylıklar sağlanabilir.Bunun dışında PKK ile anlaşmak mümkün değildir.Kendi kendimizi kandırmanın bence bir anlamı yok...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.