ingiliz irlanda yada iskoç asıllı olmayıpta ingilizce yi onlar gibi konuşabilmenin 2 yolu var
1. İngilizce yi asla kendi dil yapın ve gramerin gibi algılamıyacaksın 2. İngilizce öğrenmeye başladığın andan itibaren Sürekli olarak ingilizce film ingilizce müzik ingilizce gazete dergi roman hikaye bunları hayatına sokucaksın ve 2 senede dili onlar kadar rahat esnek yapıcı ve akıcı konuşursun. son bir şey daha ekliyeyim bol kelime öğrenmek her zaman faydalıdır
Bizim şirketin genel Müdürü Bulgar asıllı Rus du. Bir ingilizcesi vardı profesyonel tercümanlar bile zor çeviriyorlardı Türkçe ye. İngilizce iyi bildiğim halde mecburen kulaklık takardım. Birgün şirketin CEO su geldi. Adamın öyle bir güzel ingilizcesi vardı ki sanki TV spikerliği yapmıştı. Kulaklık takmama gerek kalmadan herşeyi anlamıştım.
quote:
Orjinalden alıntı: westblood
quote:
Orjinalden alıntı: pelinagb
ingiliz irlanda yada iskoç asıllı olmayıpta ingilizce yi onlar gibi konuşabilmenin 2 yolu var
1. İngilizce yi asla kendi dil yapın ve gramerin gibi algılamıyacaksın 2. İngilizce öğrenmeye başladığın andan itibaren Sürekli olarak ingilizce film ingilizce müzik ingilizce gazete dergi roman hikaye bunları hayatına sokucaksın ve 2 senede dili onlar kadar rahat esnek yapıcı ve akıcı konuşursun. son bir şey daha ekliyeyim bol kelime öğrenmek her zaman faydalıdır
Gereksiz yorum olmuş sitesinin reklamını yapmak istese "Arkadaşlar sitem nasıl beğendiniz mi?" diye yeni bir topic açardı.
Arkadaşlara yardımcı olsun diye link vermiş, sahibinin kendisi olmadığı başka bir sitenin linkini verse mutlu olur muydun acaba?
Türkiye'de ingilizceyi bildiğini iddaa edenlerin büyük ama çok büyük çoğunluğu ingilizceyi bilmemekte ne yazık ki
Ben ileri düzeyde ingilizce biliyorum diyen birine direkt TOEFL veya IELTS den kaç puan aldın diye soruyorum, bunların ne olduklarından bile haberdar değil biçok kişi ve eminim bu sınavlara girseler başlangıç veya orta düzeyde oldukları ortaya çıkar.
Hep laf hep laf, biz başka bişey üretemiyoruz, hiç bişeyi somutlaştıramıyoruz
Fatih Terim ingilizce mi biliyormuş! güldürmeyin beni lütfen
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
quote:
Orjinalden alıntı: westblood
reklam yapmayalım reklam alanımı burası ...
Gereksiz yorum olmuş sitesinin reklamını yapmak istese "Arkadaşlar sitem nasıl beğendiniz mi?" diye yeni bir topic açardı.
Arkadaşlara yardımcı olsun diye link vermiş, sahibinin kendisi olmadığı başka bir sitenin linkini verse mutlu olur muydun acaba?
reklamın iyisi kötüsü olmaz
ingilizlerin köylüsü bile ingilizce bilip konusuyor biz geri kaldık biz
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
Türkiye'de ingilizceyi bildiğini iddaa edenlerin büyük ama çok büyük çoğunluğu ingilizceyi bilmemekte ne yazık ki
Ben ileri düzeyde ingilizce biliyorum diyen birine direkt TOEFL veya IELTS den kaç puan aldın diye soruyorum, bunların ne olduklarından bile haberdar değil biçok kişi ve eminim bu sınavlara girseler başlangıç veya orta düzeyde oldukları ortaya çıkar.
Ben TOEFL veya IELTS den bihaberim. Ancak yüzyüze ve yazılı olarak konuştuğum İngiliz, Galler ve Amerikan arkadaşlarımdan ters tepki almadım. Ne demeye çalıştığımı değil ne dediğimi anladılar hep. Demek istediğim genelleme yelpazenizi geniş tutabilirsiniz ama tamamını da içine almayınız. Ben süper biliyorum ileri derecede biliyorum demedim ama İngiltereye gitsem hiçbir zorluk çekeceğimi de sanmıyorum. Bir aksanım, bir konuşma şeklim var çok şükür. Ki bu sınavla kazanılacak birşey de değildir.
Zaten ERASMUS'a yazılmış bulunmaktayım, üniversitenin bu projesiyle yakın zamanda Stutgart'a gideceğim
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
Ben TOEFL veya IELTS den bihaberim. Ancak yüzyüze ve yazılı olarak konuştuğum İngiliz, Galler ve Amerikan arkadaşlarımdan ters tepki almadım. Ne demeye çalıştığımı değil ne dediğimi anladılar hep. Demek istediğim genelleme yelpazenizi geniş tutabilirsiniz ama tamamını da içine almayınız. Ben süper biliyorum ileri derecede biliyorum demedim ama İngiltereye gitsem hiçbir zorluk çekeceğimi de sanmıyorum. Bir aksanım, bir konuşma şeklim var çok şükür. Ki bu sınavla kazanılacak birşey de değildir.
Zaten ERASMUS'a yazılmış bulunmaktayım, üniversitenin bu projesiyle yakın zamanda Stutgart'a gideceğim
Daha önce Amerika veya İngiltere de bulundunuz mu bilmiyorum ama eğer cevap hayır ise ve ilk defa erasmusla gitme fırsatını yakalıycaksanız
oraya vardıgınızda fikirlerinizin çok değişiceğine eminim
Hayır bulunmadım ama yine de cevap verebilirim. Burada olan ve yazları turistik bölgelerde tanıştığım, halen görüştüğüm arkadaşlarım var. İşte dediğim o üç ülkeden... İngilizler ile konuşurken bazı kelimeleri anlamakta zorluk çektiğim oluyor ama dediğim gibi, konuştuğum arkadaşlarım hiçbir problem görmüyor.
Şöyle de bir durum var, ben süperim üstüme yok demiyorum Hiçbir zaman hiçbir şeyde öyle bir iddiam olmadı. Her zaman öğrenmek için çabaladım, en iyi olmak için değil. Ve ben İngilizce çalışıp çalışıp da rahat iletişim kurarım da demiyorum. Pratiğim var, ve onlarca pratiğimden sonra bu halime geldim zaten. Elbette ki pratik yapmasam ve sürekli yabancı dizi takibi yapmasam çalışarak da ancak belirli bir yere gelebilirdim
Tabiki onlar kadar değilim ama bu evrede tek eksiğim deyimler ve atasözleri ile mecazları olduğunu düşünüyorum. Bunu da yavaş yavaş kapatmaya çalışıyorum.
fatih terim ingiliz aksanıyla konusuyo bence atasözü falanda söyledi zaten
something is eyerhthing happened yada buna benzer bişey:D
bütün iş pratikte. sende senelerce ana dili ingilizce olan bi yerde yaşarsan sende konuşursun.
Dave Mustaine ,
Harika bir çaba göstermişsin tebrik ederim, keşke herkes dil adına bu çabayı gösterebilse. Seninde değindiğin gibi pratik çok önemli.
Fakat sen yine de Erasmus veya başka bir vesile ile git yaşa bi yerlerde ve sonra bu konuyu tekrar alevlendir
Yani doğal bir süreçtir bu yaşanan. İngilizce eğitim veren bir okulda okudum. 3.sınıfın bitiminde Amerikaya gittim ve 2,5 ay kaldım. Uzun senelerdir yazlarımı güneyde ve egede geçiyorum. Sayısız yabancı uyruklu arkadaşlarım vardı ve hepsiyle pek ala net bir iletişim kurabiliyordum. ve kendime bu konuda aşırı güvenmeye başlamıştım ama amerikanın bana ilk öğrettiği şey onca sertifika, yeterlilik sınavlarına rağmen ingilizceyi aslında bilmediğim oldu. Mc Donalds da, Big mac isterken, wats big mac sorusuyla karşı karşıya bile kaldım ilk gün. Çünkü vurguyu yanlış yapmıştım kısaca en ufak yanlış bir vurgu ortaya çıktıgında bile insanlar sana tuhaf tuhaf bakabiliyor. zenciler wats up! dese anlıyamıyosun başta...
bunlar tabi ilk deneyimlerdi. sonra bitakım şeylerin farkına varıyosun eksikliklerini kapatıyosun. Şimdi master için yurtıdşına çıkıcam tekrar kısmetse ve hala yetersiz oldugum noktaları tespit edip kendimi o yönde geliştirmeye çalışmaya devam ediyorum. hayatımın nerdeyse tümü dil öğrenmekle geçti şuan 3 dili ileri seviyede konuşabiliyorum. ama inananın bana birisi hangi dili ne düzeyde konusuyosun diye sordugunda tereddüt edip orta üst diyorum. çünkü bu işin sonu yok biliyorum.
Ama fatih Terim gibi adamlar çıkıpta ben ingilizce biliyorum diyebiliyor bu ülkede bide basın açıklaması yapıyor bilmediği bir dili kullanarak. Bu sadece cahil cesaretidir başka birşey değil.
@Always0007,
Aslında ben İngilizce'yi zorunluluk olarak görmediğimden de bu kadar rahat ve hızlı öğrendim. Okulumu 97 not ortalamasıyla bitirdim ve bizim derslerimiz de İngilizce idi. Yani Eğitim İngilizce idi. O zamanlardan sonra kendimi çok daha ileri seviyeye getirdiğimi düşünüyorum. Aslında sizin ile benim aramda keskin bir çizgi var. Siz bunun eğitimini daha iyi almışsınız benden, ben ise bu dili kullananlar ile birlikte geliştirdim dilimi. Yani çok gezen mi yoksa gezilecek yerleri çok okuyan mı bilir gibi bir soru akla geliyor. Ne bileyim zencilerin wassup diyişini, kwl, 10x, nrg gibi kısaltmalar kullanışını felan biliyorum. Hatta yabancı arkadaşlarıma özellikle grammer kullanmamalarını, sokak şivesiyle aralarında nasıl konuşuyorlarsa öyle konuşmalarını söylüyorum.
Ne kadar bildiğimle ve bunu nasıl kullanabildiğimle değil, şivem ile övünebilirim ancak. Belki bilirsiniz, Lost'ta Desmond karakteri vardır, kendisi fransızdır. Onunla çok benzer şivemiz. Ve çok da hoşuma gidiyor düz amerikan şivesi kullanmamak. İngiliz şivesine biraz zorladım kendimi ama beceremedim writer'ı "raytah" diye okumak her seferinde işkence geliyor:)
Ben de Fransızca, Rusça ve İngilizce biliyorum, üçünü de yavaş yavaş geliştiriyorum
Alt seviyede ise arapça, ispanyolca ve bunlardan sonra da yunanca var.
Başarılar diliyorum canı gönülden
Dil öğrenmek kadar önemli bir şey yok şu hayatta bana kalırsa.
Teşekkür ederim. Bir lisan bir insan demişler.
Ben de size yurt dışında kolaylıklar diliyorum. Allah muvaffak eyler inşallah.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme