Şimdi Ara

:::YA BU YABANCILAR NASIL İNGİLİZCE KONUŞUYOLAR HAYRET BİŞEY::::: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekürler yardıma ihityacım olduğu zaman (ki sanırım bu hafta içinde olacak ) sizi Pm den rahatsız ederim artık foruma uğradınız zaman 2 3 dakikanızı ayırıp cevaplarsanızda minnettar kalırım ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pelinagb

quote:

Orjinalden alıntı: COCONOT

quote:

Tabi her zaman .. Ayrıca ingilizce alt yapı film izlemek ingilizce nizi geliştirmede cok yararlıdır onların aksanını ve bazı konu ve düşüncelerinde kullandıkları kalıpları deyimleri ve günlük sözleri ve cümleleri nasıl kurduklarını öğrenmeniz açısından

mesela örnek vereyim bir ingiliz kraliyet ailesinden bir fert cok farklı ingilizce konuşur ama amerikada sokakta bir insan cok farklı konuşur . O yüzden diyorum süreklilik çok önemli DH üzerinden yardımcı olabilirim

eğitim cdleri alsak çok faydası olurmu rosetta mıydı neydi onun gibiler

Sitede 3 öğretmen arkadaş ingilizce video şeklinde hazırladık 55 adet konuyu set almanıza bile gerek yok artık :) eee nede olsa HERŞEY VATAN İÇİN

sizce en zor konu hangisi öğrenilmesi en güç?herşey kolay yeterki çalışın gibi bi cümle kullanmazsanız sevinirim en zoru hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi COCONOT -- 29 Ekim 2007; 18:26:37 >

• O terimin ingilizcesi cok güzel
  • ingilizce de en zor kısım kelime öğrendikten sonra cümle kurmaya başladıktan sonra akıcı olarak konuşmak ve konuşalını hemen anlamak cok zor her zaman eee what mmm diye başliyorsunuz 2 - 3 saniye beyninizde soruyu yada konuyu toparlamaya çalişiyosunuz . Ben bile hala bazen neydi bu ya diyorum . Özelliklede kelime ezberleme hem cok sıkıcı hemde çok zor
  • Ne kadar çırpınırsan çırpın o ülkede en az 1 sene kalmadan adam akıllı öğrenemezsin. Burada öğrendim diyenleri ingilizce öğrenmiş saymıyorum bile, doğru dürüst iki kelimeyi bir araya getirip derdini anlatmıyorlar. Doğaçlama yapamıyorlar. Eh uh ile olmaz. Bir de telafuz da berbat oluyor. Çok ince ayrıntılara giriliyor, halbuki gündelik konuşma hayatında hiç biri gerekmiyor.
  • bbc prime varsa tvinizde bazı programlar alt yazıyla veriliyor. Tabii teletexiniz olacak. 888. sayfaya gelirseniz ingilizce alt yazıyı görürsünüz. Bazi diziler belgeseller filmler falan böyle veriyorlar. Zaten teletexte o hafta hangi programlar alt yazı ile olduğu yazıyor.
  • fatih terim ciddi ciddi konuşuyo hidayet türkoğluda mükemmel bu insanlar türk o zaman bizde yaparız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

Ne kadar çırpınırsan çırpın o ülkede en az 1 sene kalmadan adam akıllı öğrenemezsin. Burada öğrendim diyenleri ingilizce öğrenmiş saymıyorum bile, doğru dürüst iki kelimeyi bir araya getirip derdini anlatmıyorlar. Doğaçlama yapamıyorlar. Eh uh ile olmaz. Bir de telafuz da berbat oluyor. Çok ince ayrıntılara giriliyor, halbuki gündelik konuşma hayatında hiç biri gerekmiyor.

İngilizceyi de Almancayıda burda öğrendim, tam olarak öğrendim diil tabiki, ikisinde de daha ilerlemem lazım ama yaş 16 naaparsın .. Doğaçlama da gayet oluyor, niye olmasın ki? İngilizce konuşulan yerlere hiç gitmedim, Almanca da 1 sene gibi bir sürede dili sökmek zorundaydım, dolayısıyla bi Almanya yaptık ama sadece kelimelerin gündelik konuşmadaki biçimini öğrendim, dil aynı dil yani..

• bizim türkçe konuştuğumuz gibi
  • Kimse ama hic kimse bir başkasının dilini tam analmıyla öğrenemez Biz eğitimcilerin amacı ise Ticaret Sağlık Siyaset vs vs gibi konularda anlaşabilmek anlatabilmek anlayabilmek için ingilizce almanca veya diğer dilleri hayatımıza sokmaya çalişiyoruz

Ayrıca şuna katılmıyorum yok efendim oraya gitmeden öğrenemez diye bir şey yok gecen sene 30 yaşında biri ile tanıştım ilk okul mezunu hic bir kursa yada bursa gitmemiş çatır çatır ingilizce konuşuyor hemde öyle tarzanca değil devrik cümle kırık kalıp vs vs değil gercekten öğrenmiş. Ona şunur sormuştum ya biz o kadar okulunuda vs vs kurstu özel öğretmen vs vs ama sen nasıl bu şekilde öğrenebildin . Aynen verdiği cevap 'Ben ingilizceyi öğrenmeden önce 8 bine yakın kelime ezberledim 1 senede sonra cümle kurmayı sonra dinlemeyi ve dinlediğimi kendime yada başkasına anlatmayı öğrendim zaten 2ci senennin sonunda akıcı bi şekilde öğrendim'

Eğitim Şart

• quote:

Kimse ama hic kimse bir başkasının dilini tam analmıyla öğrenemez Biz eğitimcilerin amacı ise Ticaret Sağlık Siyaset vs vs gibi konularda anlaşabilmek anlatabilmek anlayabilmek için ingilizce almanca veya diğer dilleri hayatımıza sokmaya çalişiyoruz

Ayrıca şuna katılmıyorum yok efendim oraya gitmeden öğrenemez diye bir şey yok gecen sene 30 yaşında biri ile tanıştım ilk okul mezunu hic bir kursa yada bursa gitmemiş çatır çatır ingilizce konuşuyor hemde öyle tarzanca değil devrik cümle kırık kalıp vs vs değil gercekten öğrenmiş. Ona şunur sormuştum ya biz o kadar okulunuda vs vs kurstu özel öğretmen vs vs ama sen nasıl bu şekilde öğrenebildin . Aynen verdiği cevap 'Ben ingilizceyi öğrenmeden önce 8 bine yakın kelime ezberledim 1 senede sonra cümle kurmayı sonra dinlemeyi ve dinlediğimi kendime yada başkasına anlatmayı öğrendim zaten 2ci senennin sonunda akıcı bi şekilde öğrendim'

Eğitim Şart

dediğin kişi bence açıktan liseyi biterse daha ii edermiş ingilizce öğrendide ne olmuş bi hiçtir eminim. çünkü eğitim yok ama ingilizce var çok çarpık olmuş

• Niccolo Machiavelli'nin dediği gibi, amaca giden yolda her araç kullanılabilir.

Eğer amacınız İngilizce'yi tam anlamıyla öğrenmek(yani hem rahat konuşup hem de rahat yazabilmek ve karşındakini anlayabilmek) ise, o zaman kendinizden birşeyler vermeniz gerekmektedir. O güzel boş vaktinizde birkaç kelime öğrenmek zararınıza değil yararınıza olacaktır.

Benim İngilizce aksanım Fransız aksanıdır. Görüştüğüm İngiliz arkadaşlardan aldığım tepki "u r a french chick, right?" tır:) Her zaman mütevazi şekilde sizin kadar akıcı konuşamıyorum ve İngilizce benim ana dilim değil şeklindeki yorumlarıma klişe olarak aldığım cevap, En az kaliforniyadakiler kadar güzel konuşuyorsun,dude'dır Eğer öğrenmeyi eğlenmek ile pekiştirebilirseniz herşey lehinize gerçekleşecektir. Dil bilmek isteyip de sıkıcı bulanlara tavsiyem görsel eğitim ile desteklemeleridir. Hatta bu ilk amaç olarak eğlenmek de olabilir. Yani ben bu arkadaşlara Yabancı film ve dizileri öneriyorum.

Üzülerek söylüyorum ki İngilizce'ye hakim olmanın yolu da daha çok çalışmadan geçer:)

• quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

quote:

ingiliz irlanda yada iskoç asıllı olmayıpta ingilizce yi onlar gibi konuşabilmenin 2 yolu var

1. İngilizce yi asla kendi dil yapın ve gramerin gibi algılamıyacaksın
    2. İngilizce öğrenmeye başladığın andan itibaren Sürekli olarak ingilizce film ingilizce müzik ingilizce gazete dergi roman hikaye bunları hayatına sokucaksın ve 2 senede dili onlar kadar rahat esnek yapıcı ve akıcı konuşursun. son bir şey daha ekliyeyim bol kelime öğrenmek her zaman faydalıdır

Bir ingilizce öğretmeni olarak tavsiyem bunlardır

sitemide ziyaret edebilirsiniz yani

http://www.ingilizce.be/

Hocam site için teşekürler öncelikle bana çok yarar sağlıyacak , ingilizcem iyi seviyede sayılır fakat şöyle bir sorunum var Türkiye de vizyona girmemiş filmleri izleyebilmek için önceden bazı sitelerden ediniyorum ve yayınlanan ingilizce altyazıyıda çekip ondan Türkçe ye çeviri yapıorum ve bazı yerlerde takılıyorum (alanım çeviri olmadığı için zorlanıyorum açıkcası ) acaba şahsa özel bir yardım söz konusu olabilir mi takıldığım yerlerde size tanışabilirmiyim mümkün müdür ?

buna gaf denir..amacın kelimelere istemeden yansımışamacın tanışmak mı danışmak mı?

günün sözü;

Fransızlar amma kültürlü ufacık çocukları bile Fransızca konuşuyor....İZZET YILDIZHAN

• quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

quote:

ingiliz irlanda yada iskoç asıllı olmayıpta ingilizce yi onlar gibi konuşabilmenin 2 yolu var

1. İngilizce yi asla kendi dil yapın ve gramerin gibi algılamıyacaksın
    2. İngilizce öğrenmeye başladığın andan itibaren Sürekli olarak ingilizce film ingilizce müzik ingilizce gazete dergi roman hikaye bunları hayatına sokucaksın ve 2 senede dili onlar kadar rahat esnek yapıcı ve akıcı konuşursun. son bir şey daha ekliyeyim bol kelime öğrenmek her zaman faydalıdır

Bir ingilizce öğretmeni olarak tavsiyem bunlardır

sitemide ziyaret edebilirsiniz yani

http://www.ingilizce.be/

Hocam site için teşekürler öncelikle bana çok yarar sağlıyacak , ingilizcem iyi seviyede sayılır fakat şöyle bir sorunum var Türkiye de vizyona girmemiş filmleri izleyebilmek için önceden bazı sitelerden ediniyorum ve yayınlanan ingilizce altyazıyıda çekip ondan Türkçe ye çeviri yapıorum ve bazı yerlerde takılıyorum (alanım çeviri olmadığı için zorlanıyorum açıkcası ) acaba şahsa özel bir yardım söz konusu olabilir mi takıldığım yerlerde size tanışabilirmiyim mümkün müdür ?

buna gaf denir..amacın kelimelere istemeden yansımışamacın tanışmak mı danışmak mı?

günün sözü;

Fransızlar amma kültürlü ufacık çocukları bile Fransızca konuşuyor....İZZET YILDIZHAN

Ortada gaf yok sadece yazım hatası var neden böyle bir şey hissetiğinide anlamadım, neyse fazla irdelemiyeceğim ...

• Oooff şu İngilizler dünyayı sömürgeleştirdi kahrını biz çekiyoruz.
  • Fatih Terim tam öğrenememiş ama ...

http://youtube.com/watch?v=ChkFtdzDKxs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 29 Ekim 2007; 19:23:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Niccolo Machiavelli'nin dediği gibi, amaca giden yolda her araç kullanılabilir.

Eğer amacınız İngilizce'yi tam anlamıyla öğrenmek(yani hem rahat konuşup hem de rahat yazabilmek ve karşındakini anlayabilmek) ise, o zaman kendinizden birşeyler vermeniz gerekmektedir. O güzel boş vaktinizde birkaç kelime öğrenmek zararınıza değil yararınıza olacaktır.

Benim İngilizce aksanım Fransız aksanıdır. Görüştüğüm İngiliz arkadaşlardan aldığım tepki "u r a french chick, right?" tır:) Her zaman mütevazi şekilde sizin kadar akıcı konuşamıyorum ve İngilizce benim ana dilim değil şeklindeki yorumlarıma klişe olarak aldığım cevap, En az kaliforniyadakiler kadar güzel konuşuyorsun,dude'dır Eğer öğrenmeyi eğlenmek ile pekiştirebilirseniz herşey lehinize gerçekleşecektir. Dil bilmek isteyip de sıkıcı bulanlara tavsiyem görsel eğitim ile desteklemeleridir. Hatta bu ilk amaç olarak eğlenmek de olabilir. Yani ben bu arkadaşlara Yabancı film ve dizileri öneriyorum.

Üzülerek söylüyorum ki İngilizce'ye hakim olmanın yolu da daha çok çalışmadan geçer:)

Dave Mustaine
    Fransızca öğrenmeyi çok istedim hatta orta okulda iken fransızca idim yabancı dil ama sonra ingilizceyi tercih ettim . Ayrıca fransızca bilmek konuşmak bir sanattır seni tebrik ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman-Empire -- 29 Ekim 2007; 19:21:52 >

• Defne Samyeli'nin Amerikada bi programda yaptığı röportajı izlemiştim inanılmaz akıcı düşünmeden anında konuşuyor gerçekten tebrik ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Du4L!Ty

Defne Samyeli'nin Amerikada bi programda yaptığı röportajı izlemiştim inanılmaz akıcı düşünmeden anında konuşuyor gerçekten tebrik ettim

onlar kolpa önceden hazırlanan sorular ve ezbelediği cevaplar
  • Fatih Terim in ingilizcesi içler acısı ne öğrenmesinden bahsediyorsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.