Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Konu sahibine arka çıkman, siz gidin batıya hayranlık duyun vs konuşmaların. İslam düşmanısınız demek değilse bile öyle düşündüğün zaten çok açık. Neyse bunun tartışmasına girmeyecem.
    O mesajı bana yazdığını nerden çıkardım, Avrupa muhabbetini açan benim bu muhabbetin üstüne o mesajı yazarsan bana yazmış olursun. Yok öyle değilse bile kime yazdığın önemli değil. Kime yazarsan yaz farketmez.

Bir gün kendi gözlerimle görürsem vay be Hacı ilbey demişti derim. Hayranlık duymaya da devam ederim. Doğduğum günden beri yabancı şarkı dinlemişim, Avrupa müziği dinlemişim, Avrupa resimlerine hayranlık duymuşum, Avrupalıların Amerikalıların yaptığı icatlara hayranlık duymuşum. Avrupa edebiyatına hayran olmuşum, biri gelip bana ırkçılık yapınca eve gidip İbrahim Tatlıses açmam herhalde. Adama söver hayranlık duymaya devam ederim. Sonuçta hayranlık duyduğum o ülkedeki adamın biri değil, o müziği yapan o resmi çizen o kitabı yazan o bilimi yapan vs vs. Zaten ben her türlü aralarına karışırım Türk olduğumu anlamazlar bile sen rahat ol.
    Benimkisi daha çok Alman olarak Hitler döneminde doğan ama Nazi olmak istemeyen Alman vatandaşı gibi

@Mephalay

Benimkisi kişisel tercih tabi. Çiniymiş hatmış ebruymuş hiç hoşuma giden şeyler değil zaten. O yüzden o tür bir sanatın gelişmesi yerine Batı müziğinin gelişmesinin bana yararı daha fazla.
    Sen diyince şunuda belirtmem gerek, din sanata engeldir dediğimde aslında direkt olarak İslamiyeti kastediyorum. Tek sebebide resim günah falan diyorlar ondan. Zaten sanatın gelişmişliği sadece din faktörüyle irdelenebilecek bir şey değil. Toplumların kültürü falan giriyor işin içine. Çok farklı faktörler var. En nihayetinde Osmanlı iyiki Viyanaya girememiş.

Senin anlamadığın nokta şu.Dünyayı en ileri götüren Avrupalılar olmamıştır.Avrupa'da belki saygı duyabileceğim bir Almanlar vardır.Tesla,Edison,Edison ve bir çok adam Amerika'da çalışmalarını yapmıştır.Burada ekol olan Amerika ve çekik gözlü arkadaşlarımızdır.En fazla patent alan arkadaşlarımızda onlardır.Ayrıca Avrupa patron konumunda.Mühendisler yine Japon,Çin,Tayland gibi yerlerden çıkma.Avrupa müzik sektöründe çok fazla çöp sanatçıyada sahiptir.Pink Floyd,Michael Jackson gibi adamlar yine Amerikadan çıkma.Avrupa sömürüden öteye gidemedi.Hazırcı canlılar olmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

kuran kendini legit ilan etmesi için o dönemin çok ötesinde bilgi vermesi lazım ama o yok... daha yerçekimi bile yok, uzay yok, ışık hızı yok fundamental dediğimiz hiçbir doğa kanunu adam akıllı açıklanmıyor..

daha çok cinsel yaşam, kim kime helal, kimi öldürünüz vs vs...

Hocam yapmayın yahu.Adamlar evlatlarını diri diri gömüyorlar.Bu adamlara neyden bahsedeceksin yahu? Kuranda ki yanlış sayısı fazla.Zaten okuyunca yeri yaydık,genişlleştik falan her yere çekilebilecek şeyler.Bir de fazla felsefi.Her yere çekilebiliyor.Ama sizin dediğiniz şekilde eleştirmek doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

Şaşkınlıkla okuyorum aslında inanmak istemiyorum fakat ciddi ciddi bir stockholm sendromuyla karşı karşıyayım. Aha işte sende ateistsin ama bundaki zihniyet çok farklı.

Fikirlerine uymuyorum diye beni eleştiriyorlar.Ben zaten konunun başında yüzde yüz natüral ateist olmadığımı belirttim.Aslında mizahi bir dille yanarsak çok kötü olursa içinizde ufak bir korku yok mu dedim.Onlar da bana sen ateist değilsin ateist olsan korkmazsın vs vs saydırdılar.Zaten yüzde yüz kendimi aştım demedim ki.Konuyu okumadan yorum yapıyorlar.Dünyanın yuvarlak olduğunu iddaa Galileoyu katleden de böyle zihniyet.Her fırsatta Atatürk diyorsunuz.Benim Atam görüşlere saygı duyar.Siz linç girişimine giriyorsunuz.Bunları anlayamıyorlar hocam.Bir de bunlar bir grup liseli.Birbirlerini artılıyorlar.

• TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    Şimdi özeli ifşa etmek durumu olmasaydı İsa meselesinde özelden yazdığın şeyi buraya ss olarak atardım anlarlardı Müslüman mısın değil misin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şimdi özeli ifşa etmek durumu olmasaydı İsa meselesinde özelden yazdığın şeyi buraya ss olarak atardım anlarlardı Müslüman mısın değil misin.

Benim için problem değil hocam at ki görsünler.

Şimdi senin yazdıklarına benim bir Müslüman olarak arka çıkmam mümkün müdür ya? Benim eleştirdiğim nokta şu ki sen ateist olarak bunlardan yardım istemişsin birnevi adamlar seni ateistten saymıyor. Ateist olsan böyle düşünmezsin diyor. Sanırsın ateizmin sınırlandırılmış bir fikri var böyle herşey belli sınırlar çizilmiş falan. Acı çekiyorum diye yazmışsın ben bir Müslüman olarak üzüldüm adamlar sana troll diyor. İşte kardeşim herşey hikaye inan bana. Sen şu konuda bile kimin ne olduğunu anlaman gerekiyor. Çok açık ve net. Böyle gökten delil beklemeye gerek yok bak herşey ortada. Bizim inancımız bize bunları yazdırıyor. Kendi dininden olmayana dahi yardım elini uzat diyor. Ama ben ateistim demene rağmen onlar sana troll diyorlar. Takdir senin.

• quote:

Şimdi senin yazdıklarına benim bir Müslüman olarak arka çıkmam mümkün müdür ya? Benim eleştirdiğim nokta şu ki sen ateist olarak bunlardan yardım istemişsin birnevi adamlar seni ateistten saymıyor. Ateist olsan böyle düşünmezsin diyor. Sanırsın ateizmin sınırlandırılmış bir fikri var böyle herşey belli sınırlar çizilmiş falan. Acı çekiyorum diye yazmışsın ben bir Müslüman olarak üzüldüm adamlar sana troll diyor. İşte kardeşim herşey hikaye inan bana. Sen şu konuda bile kimin ne olduğunu anlaman gerekiyor. Çok açık ve net. Böyle gökten delil beklemeye gerek yok bak herşey ortada. Bizim inancımız bize bunları yazdırıyor. Kendi dininden olmayana dahi yardım elini uzat diyor. Ama ben ateistim demene rağmen onlar sana troll diyorlar. Takdir senin.

Telefondan upload yapmam şuanda mümkün değil.Siz atın özelden konuşmalarıda görsün utansınlar.Utanma duyularını kaybetmedilerse tabii.

Hayır yanlışınız var. O topluluk bu hareketi yaparken arka planda Mozart çalmadığı için bahsi geçen Avrupa bu Avrupa değil. Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.
    Anlayışınızda bir sıkıntı var ama çözemedim. Çakralarınız kapalı sanırım.

Sanat diyorum müzik diyorum resim diyorum, adam nesine hayransın adamlar sömürge yaptılar diyo. E resim müzik sanat diyorum. Sömürge yapıyolar nasıl hayran olabilirsin diyor. Yahu adamlar güzel müzik yapıyor müziğine hayranım diyorum. Sömürgeciler hayran olamazsın diyor. Ulan ben sömürgeciliklerine hayranım mı dedim? Sömürgeyse sömürge napalım yani. Kin mi kusayım adamlara? Tüküreyim mi? PSV liler bilmemne yapmış. Sen git bir Konu dışında 1 gün takıl ırkçılığın dibine vuruyolar. Nazi Almanyası gibi. Ulan senin ülkende mülteci diye alınan Suriyeliyi 3 kuruşa köpek gibi çalıştırıyorlar üstelik köpek muamelesi yapıyolar. Sonra orda burda suriyeliler çok bozdu abi ülkeyi biz çok süperdik, aşırı ileri bir millettik, ilkel suriyeliler mahvetti bizi diye ağlıyonuz. Adamlara ahır gibi evleri 1 milyara kiralıyolar. İnsan muamelesi yapmıyorlar heriflere. Kimbilir kaç tanesi dayak yemiştir bugüne kadar. Acaba görüntülenmeyen kaç tane PSV muamelesinden bizim ülkede yapılmıştır. Hem de bunu en çok yapanlar Mümin kardeşleriniz.
    İnsanı konuşturtacaksınız illa. Ulan coğrafyada yaşayan herkes corrupt oluyo resmen. Kürtler Kürt ırkçısı Türkler Türk ırkçısı. Biri birine manyak gibi ırkçılık yapıyor öbürü öbürüne yapıyor. Bir yandan Suriyelilere herkes ırkçılık yapıyor. Dedik ya sen kendini bir bil önce başkalarını öyle eleştirirsin. Lan kendileri sanki çok süper bir millet, Suriyelilere laf ediyolar. Kürtlere laf ediyolar. Kürtler de sanki başka süper bir millet Türklere laf ediyolar. Hiçbirinin insanlığı bırak kendisine faydası yok adamlar bütün gün birbirini yiyor. Ahlaksızlık diz boyu. Herkes birbirini aşağılıyor birbirine sövüyor.
    Coğrafya desen kan gölü. Millet birbirine tecavüz ediyor. Kafasını kesiyor. Doğu Anadoluya gidip dönsek şükür ölmedik diye dua edecez, bir de sınırı geçme gafletinde bulunsak g.tümüzü kesmediler diye dua edicez. Adam hala Viyana da yere s.ıyolardı diyor. Gelsin ağzıma s.sın istiyorsa, g.tümü kesmesinden iyidir.
    Neymiş efendim Müslümanları eleştiriyormuşuz Hristiyanları eleştirmiyormuşuz. La bu hristiyanlar size ne etti? Ben daha hayatımda bir Hristiyandan kötülük görmedim. Maşallah Müslümanlar kötülüğün aurasını yayıyolar etrafa. Elimin altında kullandığım her şey Batılı üretimi, dinlediğim müzikten izlediğim filme okuduğum kitaba batılı üretimi, adamlara hayran olmayım da napayım?
    Ulan ülkede kim kime ne yapıyor belli değil. İslam derneklerinde çocuklara tecavüz edilen bir ülke burası. Sen bana 1500 yılında yere sı.an Viyanalıdan bahsediyorsun. Lan senin ülkende 2016 yılında 40 tane çocuğa tecavüz ediyolar. Dibimizde tuttuğunun kafasını kesen manyaklar var. Başka bir tarafta zina yapanı taşlayanlar var. Öbüründe bilmem ne yaptı diye kadını linç edenler var. Sen bunların arasında yaşıyorsun Viyanalının s.ması mı rahatsız etti seni? Viyanalı s.arken Osmanlılı g.tünü gül suyuyla mı yıkıyordu? Viyana Kralı en baba hamamda gününü gün ediyodur merak etme, tuvalet olarak kullandığı hizmetkarı bile vardır. Osmanlı padişahıda onu yapıyodur da Anadolunun bilmemneresindeki bir dayı da muhtemelen tarlaya s.ıyodur. 2016 yılında eşeklere kerkinen adamlarla dolu ülken. Düşün 16 17. yüzyılda kime neler yapıyolardır.

Onlar pislik yapıyosa sen yapmazsın olur biter. Aynı pisliği sen de yapıyosan senin konuşmaya hakkın yok. Sen neyi neye karşı savunduğunun bir farkına var önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 7 Nisan 2016; 19:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

Hayır yanlışınız var. O topluluk bu hareketi yaparken arka planda Mozart çalmadığı için bahsi geçen Avrupa bu Avrupa değil. Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.

Tesla,Edison gibi adamlar hep Amerikada çalışmalarını yürütmüşlerdir.Her şey Amerika ve Uzak doğuda şekillendi.Ayrıca Avrupa vatandaşlarının kızılderilileri nasıl katlettiklerini,hepsini geçtim daha bir ay önce PSV taraftarlarının yaptıkları zihniyetin hala aynı olduğunu gösteriyor.Her gün askerlerimizi öldüren terör örgütünü destekleyen adamlar bunlar.Bunlara hayran olmak nedir? O büyük filmlerin,oyunların arkasında hep zeki japon mühendisler çıkıyor.Bunlarda hayran oluyor işte.

Cehaletini yediğim Pink Floyd ingiliz grubu ki Klasik Rock müziğin %90ı ingiliz. Yine güzel müzik yapan grupların %90ı İngiliz.
    Demokrasi, Laiklik, Cumhuriyet, kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, üniter devlet, yerel yönetimler, adem i merkeziyetçilik, özerklik Amerikadan mı çıktı?
    Edebiyatın yarısı Alman yarısı Rus. Felsefenin %80i Alman kalanı Avrupanın öbür köşeleri.
    Antik Felsefe Yunan.
    Rönesans İtalya.
    Sen neyin derdindesin ben anlamadım ki.

Amerika bugün olanakları en iyi ülkedir. Bilimin teknolojinin başkenti orasıdır. Tabikide bugün insanlar oraya eğitim görmeye çalışma yapmaya gidiyor. Amerika Ortadoğudan göç eden Müslümanlar tarafından kurulmadıysa bir sıkıntı yok.

Tesla Edison ergeniymiş bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 7 Nisan 2016; 19:48:25 >
  • droid7399 kullanıcısına yanıt
    bravo ayakta alkişladim. daha güzel anlatilamazdı içimden geçen şeyleri yazmissiniz.

• quote:

Cehaletini yediğim Pink Floyd ingiliz grubu ki Klasik Rock müziğin %90ı ingiliz. Yine güzel müzik yapan grupların %90ı İngiliz.
    Demokrasi, Laiklik, Cumhuriyet, kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, üniter devlet, yerel yönetimler, adem i merkeziyetçilik, özerklik Amerikadan mı çıktı?
    Edebiyatın yarısı Alman yarısı Rus. Felsefenin %80i Alman kalanı Avrupanın öbür köşeleri.
    Antik Felsefe Yunan.
    Rönesans İtalya.
    Sen neyin derdindesin ben anlamadım ki.

Amerika bugün olanakları en iyi ülkedir. Bilimin teknolojinin başkenti orasıdır. Tabikide bugün insanlar oraya eğitim görmeye çalışma yapmaya gidiyor. Amerika Ortadoğudan göç eden Müslümanlar tarafından kurulmadıysa bir sıkıntı yok.

Tesla Edison ergeniymiş bu.

Cahilliğin bu kadarı.Ulan bu adamlar sadece Avrupa doğumlular tüm çalışmalarını Amerika'da yapmadılar mı? Teslanın aynı zamanda Osmanlı topraklarında doğduğunu biliyorsun.Ben bilirciliğim bu kadarı yobaz herif ya.Pink Floydu Amerikan diye biliyordum öğrenmiş oldum.Ben öğrenmeye karşı değilim ki.Emin ol ki öğrenecek çok şey var.Bu yüzden bu forumdayım zaten.

Bugün dünyada en fazla patent alan insanlar Japonlar diye biliyorum.Bak bakalım medeniyet nerelerde gelişmiş.

Aztek,Maya,İnka, gibi yerlerde insanlık gelişmedimi? İnsanlık Mezopotomya gelişmiştir.Avrupanın katkısı bunlara göre çok daha az olmuştur.Son dörtyüz yılı öncesinden verdiğin tek örnek Antik Yunan örneği olmuş.İnsanlık Ortadoğu da gelişmiştir.Ne mezunusun anlamadım ki.

Ayrıca gece unutmazsam sana Avrupa ve Uzakdoğunun insanlığa katkılarını ayrı ayrı göstereceğim.Belki anlarsın farkı.

Edit 2:Ruslar Avrupa birliğinde değil cahil herif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TesladanUtananAdam -- 7 Nisan 2016; 20:05:56 >

• Almanlar bilmem yüzde kaçını oluşturmuş,İngilizler bilmem yüzde kaçını oluşturmuş.Kaynak nedir dostum.Okuyan adam da inanacak.

• quote:

Anlayışınızda bir sıkıntı var ama çözemedim. Çakralarınız kapalı sanırım.

Sanat diyorum müzik diyorum resim diyorum, adam nesine hayransın adamlar sömürge yaptılar diyo. E resim müzik sanat diyorum. Sömürge yapıyolar nasıl hayran olabilirsin diyor. Yahu adamlar güzel müzik yapıyor müziğine hayranım diyorum. Sömürgeciler hayran olamazsın diyor. Ulan ben sömürgeciliklerine hayranım mı dedim? Sömürgeyse sömürge napalım yani. Kin mi kusayım adamlara? Tüküreyim mi? PSV liler bilmemne yapmış. Sen git bir Konu dışında 1 gün takıl ırkçılığın dibine vuruyolar. Nazi Almanyası gibi. Ulan senin ülkende mülteci diye alınan Suriyeliyi 3 kuruşa köpek gibi çalıştırıyorlar üstelik köpek muamelesi yapıyolar. Sonra orda burda suriyeliler çok bozdu abi ülkeyi biz çok süperdik, aşırı ileri bir millettik, ilkel suriyeliler mahvetti bizi diye ağlıyonuz. Adamlara ahır gibi evleri 1 milyara kiralıyolar. İnsan muamelesi yapmıyorlar heriflere. Kimbilir kaç tanesi dayak yemiştir bugüne kadar. Acaba görüntülenmeyen kaç tane PSV muamelesinden bizim ülkede yapılmıştır. Hem de bunu en çok yapanlar Mümin kardeşleriniz.
    İnsanı konuşturtacaksınız illa. Ulan coğrafyada yaşayan herkes corrupt oluyo resmen. Kürtler Kürt ırkçısı Türkler Türk ırkçısı. Biri birine manyak gibi ırkçılık yapıyor öbürü öbürüne yapıyor. Bir yandan Suriyelilere herkes ırkçılık yapıyor. Dedik ya sen kendini bir bil önce başkalarını öyle eleştirirsin. Lan kendileri sanki çok süper bir millet, Suriyelilere laf ediyolar. Kürtlere laf ediyolar. Kürtler de sanki başka süper bir millet Türklere laf ediyolar. Hiçbirinin insanlığı bırak kendisine faydası yok adamlar bütün gün birbirini yiyor. Ahlaksızlık diz boyu. Herkes birbirini aşağılıyor birbirine sövüyor.
    Coğrafya desen kan gölü. Millet birbirine tecavüz ediyor. Kafasını kesiyor. Doğu Anadoluya gidip dönsek şükür ölmedik diye dua edecez, bir de sınırı geçme gafletinde bulunsak g.tümüzü kesmediler diye dua edicez. Adam hala Viyana da yere s.ıyolardı diyor. Gelsin ağzıma s.sın istiyorsa, g.tümü kesmesinden iyidir.
    Neymiş efendim Müslümanları eleştiriyormuşuz Hristiyanları eleştirmiyormuşuz. La bu hristiyanlar size ne etti? Ben daha hayatımda bir Hristiyandan kötülük görmedim. Maşallah Müslümanlar kötülüğün aurasını yayıyolar etrafa. Elimin altında kullandığım her şey Batılı üretimi, dinlediğim müzikten izlediğim filme okuduğum kitaba batılı üretimi, adamlara hayran olmayım da napayım?
    Ulan ülkede kim kime ne yapıyor belli değil. İslam derneklerinde çocuklara tecavüz edilen bir ülke burası. Sen bana 1500 yılında yere sı.an Viyanalıdan bahsediyorsun. Lan senin ülkende 2016 yılında 40 tane çocuğa tecavüz ediyolar. Dibimizde tuttuğunun kafasını kesen manyaklar var. Başka bir tarafta zina yapanı taşlayanlar var. Öbüründe bilmem ne yaptı diye kadını linç edenler var. Sen bunların arasında yaşıyorsun Viyanalının s.ması mı rahatsız etti seni? Viyanalı s.arken Osmanlılı g.tünü gül suyuyla mı yıkıyordu? Viyana Kralı en baba hamamda gününü gün ediyodur merak etme, tuvalet olarak kullandığı hizmetkarı bile vardır. Osmanlı padişahıda onu yapıyodur da Anadolunun bilmemneresindeki bir dayı da muhtemelen tarlaya s.ıyodur. 2016 yılında eşeklere kerkinen adamlarla dolu ülken. Düşün 16 17. yüzyılda kime neler yapıyolardır.

Onlar pislik yapıyosa sen yapmazsın olur biter. Aynı pisliği sen de yapıyosan senin konuşmaya hakkın yok. Sen neyi neye karşı savunduğunun bir farkına var önce.

Baştan sona herhangi bir dayanağı olmayan bir konuşma açıklayalım hepsini ama iyi oku.

Senin o avrupan bir mülteciye karşılık bir mülteci gibi saçma sapan bir anlaşma öneriyor.Nerede ipsiz sapsız adamlar varsa ülkeme yollayacaklar.Ülkemde bu görüntüleri görüp eleştirmesi doğal değil mi? Bizim ülkemiz onlara kucak açmadı mı? Diğer avrupa devletleri paralarına herşeylerine el koyarken biz onlara bedava sağlık,eğitim gibi bir çok imkan sağlamadık mı? Buna rağmen Suriyelilerin yaptıklarını eleştirmemiz en doğal harekettir.

Senin anlamadığın nokta şu Avrupa dünyayı ileri götüren kısım olmamıştır.O pahalı projelerin arkasında hep Çin,Japonya,Tayland kökenli adamlar var.Yada diğer bilim adamların hepsi Amerika'da devam etmiştir hayatına.Avrupada'da hayran olunacak tek millet Almanlardır.Bak sana alta İlber Ortaylının bir videosunu atayım belki anlarsın bir şeyleri.

Bir de Hristiyanlar ne zarar vermiş diye kahkaha attım bir ifade kullanıyorsun.Söyleyim ben sana.

Amerikaya gidip Kızılderilileri katleden Hristiyanlar değil mi? Afrikadan köleleri getirtip türlü türlü sirklerde oynatan Hristiyanlar değil mi? Kaldı ki bunları görmeyen adamlar her fırsatta İslamiyetde ki kölelik hususuna değiniyorlar.Bende buna ifrit oluyorum.

• Bunların en büyük sorunu şudur.Sen bir şey gösterirsin.Kaynak ve dayanak arar.Hatta kaynakları beğenmez.Bilimsel metodlarda inceler ve son kabul etmez

Ama kendileri herhangi bir dayanağı olmayan gözlenmemiş,felsefe'de A Priori diye bir kavram vardır.Bu şekilde kavramlar sunarlar.Ama Kuran şöyle foşik derler.Sorsan Tevrat okumamıştır.

• Hristiyanların rönesans yapmasını sağlayan Endülüslerdir. Onların birikimini çalarak rönesansı gerçekleştirmişlerdir. Yine bizim sayemizde adam oldular.

• Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    ay kıyamam size.
  • quote:

Hristiyanların rönesans yapmasını sağlayan Endülüslerdir. Onların birikimini çalarak rönesansı gerçekleştirmişlerdir. Yine bizim sayemizde adam oldular.

Matbaa Osmanlıya bu kadar geç gelmeseydi keşke.Bu kadar hain olmazdı içimizde.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Bu kadar hayranlik iyi degil ben sana diyeyim.Ayagin bir yere degsin, 2 muzik dinlemeyle bir sey olunmaz.Ayrica bir insan aslini unutmamasi gerekir.Turkiye disina ciktginda anlayacaksin demek istedigimi.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.